20 Ocak 2021 Çarşamba

Kelime Oyunu 8


Selamlar herkesee :) Bu haftanın kelimelerini sevgili Andromeda verdi, en zorlandığım kelime bir balo ortamına uydurmaya çalıştığım için "roman" oldu :)
  • Roman, İbiza, Çiçek, Maske, Bahar
Çiçek Baharı

"Ah limon çiçeğim... Nedir bu üzerindeki hazan yaprakları, bakışlarındaki çiğ taneleri.. Yine mi bana kırgın gönlün sakladı güneşleri.. Bak hadi gülümse biraz bahar gelsin, yaprakların rüzgarla dans etsin, kuşlar bir Akdeniz şarkısı söylesin.."

"Bir şiir yeniden yazılamaz mı bir kalp defalarca onarılırken?"

"Güller ve menekşeler kıskanır gülüşlerini, hadi artık kırma bu böğürtlen perisinin kalbini."

Limon çiçeği okuduğu notlara bir süre bakakaldı. O kadar komik gelmişti ki kızgınlığı uçuvermişti. Notları hafifçe yukarı kıvrılan dudaklarının eşliğinde üst üste koyarak katladı ve minik çantasının içine koydu. "Bana sadece çikolata getirsen de olurdu ama şiir yazmaya çalışman da etkileyici." dedi katıla katıla gülmemek için kendini tutarken. "Ama hadi birinci not tamam, sonuncusu da gayet başarılı da ikinci nottan bir şey anlamadım, sürekli kırılan bir kalbin neresi iyi akıllım!" diye eklerken bu defa bir kahkaha kopardı. Beraber partiye gitmek konusunda sözleşmişlerdi ama arkadaşı birkaç dakikaya geliyorum dedikten sonra iki buçuk belki de üç saattir onu bekletmişti. Saçlarında ve üstü başındaki bütün çiçekler solmaya başlamıştı bile. O kadar ki az daha geldiği gibi geri dönüp ağacında bir kış uykusuna dalacaktı. Karşısındaki melek elini uzatmış onu bekliyordu. Oturduğu yerden ayağa kalkarken uzatılan eli tuttu. "Yine de çikolata isterim." demeyi unutmadı. İbiza'da bir maskeli baloda her şey olması gerektiği kadar normal olması gerektiği kadar da komikti. Yılın bu zamanında insanlar ortada yokken diğerleri böyle bir fırsatı kaçırmayıp insanların kılığına girer ve onlar gibi bir parti düzenlerdi. Güneyden vampirler, kuzeyden zombiler, doğunun hayaletleri ve batının böcürtleri hepsi de istisnasız buradaydı. Bununla birlikte birçok çiçek, börtü böcek ve başka periler de vardı. Beraber bembeyaz taş basamaklardan inip aşağıdaki kumsala kurulan dans pistine gittiler. İkisi de dans etmeyi bilmiyordu ama bir limon çiçeği ve bir melekten de normal bir şey beklenemezdi. Saçma sapan zıplayıp dans ettiler. Her an kollarıyla dirsekleriyle birilerine vurabilirlerdi. Neyse ki öyle bir talihsizlik yaşanmadı. Etraftaki vampirler, kurabiyeler, vikingler, kızılderililer, böğürtlen çalıları, zombiler ve dahası da normal ve sakin danslarını bırakıp onlara katılınca ortalık fantastik bir kreşe döndü. İşte yılın bu günü İbiza sahillerinde bir örneği daha olmayan, romanlara yakışır bir maskeli balo olarak hatırlanacaktı. 

Son

:)

S..

36 yorum:

  1. oooooo sen de hızlı kelime oyuncu olduun vallaaaa bu sefer gününde yazdın ooooo :) sonra okurum ooooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deepsiii oooo gülmelerim ağrıdı yorumcuuuu :D
      eveey yarım saatte yazdım bişiler işte ^.^
      gel tabi hep gel yine gel bi daha geel hahaha :)

      Sil
  2. Cidden yapsalar ya böyle şeyler. Yani vampir zombi olmasın da diğer tüm canlılar toplansın eğlensin bir güzel.
    Hepsi bizim kahrımızı çekiyor.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuşuk Hayalperest, değil mi yaa bence de biraz da melekler çiçekler periler eğlensin :D

      Sil
  3. Onların içine bizi de kat, kardeş kardeş takılıp gidelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andromeda, oluur neden olmasıın sen de yıldız perisi olarak gel partiye :)

      Sil
  4. Kelime oyunu mevuzusuna epey geri kaldım sanırım, birkaç arkadaş da yazıyor. Okuyorum , takip ediyorum bakalım yakalarım sanırım bir yerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. melyblog, neden öyle düşünüyorsun bu etkinlikte geri kalmak diye bir şey yok herkes yakaladığı yerden devam ediyoo bazı haftalar yazamadığımız bile olabilir yani :) bak bu haftanın kelimeleri belli hadi sen de katııl her şeyi yazabilirsin şiir makale deneme anı günlük tarzı filan yani :)

      Sil
  5. Bu hafta neredeyse herkess musmutlu yazmış:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmelis, birkaç gündür kansızlıkla etkisi trilyonlarca artmış bir migren ağrısı yaşadığım için hiçbir şey yapamadım şimdi herkesi yavaş yavaş okuyacağım merak ediyorum neler yazıldı diyee :))

      Sil
  6. Maskeli balo iyiymiş. Bir an maskeyle nasıl bütünleşmişsek ağızda maskeyle dans eden börtü böcekler hayal ettim. Azıcık eğlenmek herkesin hakkı.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı, allahım çok güldüm buna :D tabi eğlenmek herkesin hakkı :D pandemi filan geldi aklıma benim de yazarken ama daha neşeli bir şey yazmak istedim :D

      Sil
  7. Vallahi çok güzeldi vampirler filan bayıldım🤗👏 gönlüne sağlık canım benim sevgiler 🤗👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessizkaldım, yaa beğenmene çok sevindim kii çok çok sevgileeer :) 🌸🌸🌸

      Sil
  8. Oralarda bir yerlerde mavi saçlı peri de dans ediyordur.(Ediyordur dimi?) Eminim dans ederken ayağı takılıp tökezleyen, telaşla etrafına bakıp kimsenin bu komik durumu umursamadığını fark ettiğinde tuhaf dansına devam eden de odur. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okurix, oooo ediyordur tabii bütün periler çiçekler böcekler orada olduğuna göre o gelmeden parti mi oluur :))

      Sil
  9. Yine de çikolata isterim :) Çok güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynadaki Yansımam, çikolata önemlii :D beğenmene sevindiim :)

      Sil
  10. a ha ha haaaa çok şeker buuuuu çok komik muzip eğlenceli şirin yaaa :) ne güzel balo öyleee herkesler de gelmiş. oh ne güzel sanki bahar bayramı balosu gibiiii :) böcürt de ne hoş muş hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deepsiii :) ayy mutlu olduum şeker sana benzeer :D di mii bence de bahar balosu buu herkesler ordaa bütün perileer melekleer vampirleer mavi saçlı perii denizkızıı ooo :D böcürt de harry potterda çok sevimli bi canlı kendisi misafirimiz olduu :D

      Sil
  11. Başta gözümde canlandırmakta zorlandım ama sonra çok renkli bir dünya belirdi önümde. Ellerinize sağlık çok keyifliydi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonheur, çok teşekkür ederiim betimlemeyi bu kez biraz az tuttum ama atmosferi de hissettirmek için uğraştım beğenmene sevindiiim :)

      Sil
  12. Bizim toplumumuzda da olsa böyle etkinlikler. Yabancı filmlerde bu tarz etkinlik sahnelerine imreniyorum valla. İnsanın içini ısıtan bir hikaye olmuş 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minikmini, yaa ben de çok isterim böyle etkinlikler olmasını işte birkaç yerde ufacık etkinlikler oluyor da tüm ülkede böyle olsaa ne eğlenceli oluur :)

      Sil
  13. "Bir şiir yeniden yazılamaz mı bir kalp defalarca onarılırken?" cümlesinin etrafında dönecek bir hikâye bekliyordum ama çok başka yerlere gitti ucu.
    Kaleminize sağlık. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Edip, öyle aklıma gelen birkaç cümleyi toplayınca napsam diye düşündüm böyle bir şey oldu saçma ama komik hoş bir şey çıktı :D

      Sil
  14. Yazınızı akşam üzere okuyup değerlendirmek belki de ilham almak üzere yatmazdan evvele saklıyorum.


    https://mustafauzbek.blogspot.com/2021/01/urrem-gozlum-gunaydn-hikaye-kelime.html?m=1

    Burada da benim hikayem var. Bakalım yine bol virgüllü bir hikaye mi yazdım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Özbek, Peki umarım seversiniz geleceğim sizi de okumaya :)

      Sil
  15. kalbim şu cümlede kaldı "Bir şiir yeniden yazılamaz mı bir kalp defalarca onarılırken?" çok güzel yüreğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EsTen, beğenmene çok sevindim benim de düşünürken hoşuma giden bir cümleydi bu araya ekleyiverdim öyle kiki :D

      Sil
  16. limon çiçeği perisiii, böğürtlen perisii, çikolata perisii, maske perisi, melek perisi, böcürt perisi kikiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deepsii :) kar perisii, uyku perisii, puding perisii, jedi perisii, tosbik perisii :D

      Sil
  17. Çok sevdimm gayet başarılı bir hikaye olmuş kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^