6 Aralık 2019 Cuma

Sular Seller


  Geçen hafta salı sabahından beri acayip keyifsizim. Pazartesi akşam çok keyifli ve huzurluydum tatlış tatlış battaniyeme sarınmış dizi izliyordum. Gece yarısını çoktan geçmişti. Saati hiç hatırlamıyorum ama akşamdan beri devam eden fırtına ve yağmur artık çıldırmış durumdaydı. Kardeşim musluğu açık mı unutmuşuz diye Mely ve bana seslendi. Sonrası çok karışık. Musluk açık değildi. Her şey birkaç dakika içinde felakete dönüştü. Giriş kapısının altından şelale gibi sular akıyordu. Sular hızla koridoru aşmıştı ve artık odalara giriyordu. Kitapları alt raflardan kaldırmaya uğraşırken su kardeşimin bilgisayarına kadar ulaşmış. Halılar, birkaç kitap, 4 yılımı verdiğim tüm okul notlarım ve önemli kaynak kitaplarım. Alt raflarda duran kıyafetler, örtüler, gitarım sayamadığım birçok şey.. Bazı elektronik eşyalar.. Her şey su içinde kaldı. Güzel güzel yetiştirmeye çalıştığım çiçek saksılarım suyun içinde minik kayıklar gibi yüzüyordu. Su aniden ve çok hızlı yükseldi dizlerimize dek. Hiçbir şekilde engel olamadık. İşin daha fenası balkon kapısı da şelale olmuştu her yanından su akıyordu. Ayrı eve çıkmamın ilk kışında Antalya doğal afet yaşadı. Bir ameliyat geçirmiş olduğum için yattığım yerden kıpırdayamıyordum bu yüzden olay daha da travmatikti benim için. Şartelleri kapattırmayı akıl ettikten sonra itfaiyeyi arayıp durdum. Hareket edemediğim için durum acildi ve su daha ne kadar yükselirdi bilmiyordum. Ama itfaiye bize ulaşmakta zorlanıyordu çünkü bölge su altında kalmıştı. Zemin katta oturan insanların bağırış içinde seslerini duyuyorduk. İtfaiye geldiğinde üst komşuya sığınmamız için beni dikkatli şekilde taşıdı. Sanki tüm dünya su içinde kalmış gibiyken evden suyu tahliye etmek o sırada imkansızdı. Yağmurdan kurtarılan kedi yavruları gibiydik. Muhabbet kuşum da korku çığlıkları atıp duruyordu yanımdan uzağa koyamıyordum sadece yanımda susuyordu. Komşu da bizim gibi öğrencilerden oluşuyor. Halimizi görünce onlar da korkmuştu konuşamadılar bile. İçeri girer girmez rahat etmemiz için bize bir oda verdiler. Hiç uyuyup dinlenemedik tabi ki. O gün itfaiye mahallede bir aşağı bir yukarı dolaştı durdu. Komşulardan birinin evi bodrum katındaydı tavana kadar su dolmuş, sabah çöp arabası gelip tüm eşyalarını götürdü. Bizim daireden su güneş doğarken itfaiyenin tekrar uğramasıyla çekilmeye başladı. Sabah evin içini dışını hortumla yıkadık. O günden beri eşyaları yıkatıp kurutup tamir etmeye uğraşıyoruz. Daha yeni yeni tekrar eve benzemeye başladı. Notlarımın çoğunu kurtarmayı başardım. Kaynak kitaplarım hala kuruyor. Ben de olayı atlatmaya çalışıyorum. Bu da günlük gibi bir yazı oldu. Blogla ilgilenemedim. Ağaç ev yazamadım. Blog okuyamadım. Ama döneceğim yeniden.

Bari şu şarkıyı dinleyelim keyiflenelim. Göbek adım felaket oldu benim de başıma gelenleri sayamıyorum bile artık.
😇



S..

32 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Çok kötü olmuş. Alt yapı yetersizlikleri mağdur ediyor insanları böyle. Umarım en kısa sürede telafi edersiniz zararı. Bir daha da böyle bir şey yaşanmaz. Siz yine de kendinize kötü şeyleri yaklaştırmayın, iyi düşünün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonheur,
      Çok teşekkür ederim. Evet çok korkunçtu. Bu tür sorunlar yaşanmasın diye altyapının hem düzgün yapılması hem de sürekli kontrol edilmesi lazım normalde. Artık bir damla yağmur düşse tedirgin oluyorum ama iyi şeyler düşüneceğim. Teşekkür ederim tekrardan.

      Sil
  2. Büyük geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Su baskını en büyük afetlerden biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha,
      Çok teşekkür ederim. Evet daha kötüsü olmadı neyse ki. Gelecek yağmurlu günlerde de benzer bir şey olmaz insallah. Hala kaynak kitaplarımı kurutmaya çalışıyorum iki haftadır diğer şeylerden bahsetmeyeyim bile.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Denize Bakan Ev,
      yaaa teşekkür ederim.. ben dün son yazını okudum ve çok üzüldüm yorum yapacak bir yer bulamadım. belki bloguna gelenler tesadüfen gelmişlerdir diye düşündüm. sadece tesadüf olabilir diye düşündüm. orada yazmak istemiyorsan bile yeni bir blogun olur tümüyle yazmayı bırakma olur muu

      Sil
  4. Allah bir daha yaşatmasın, çok geçmiş olsun🙏🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayata Dair,
      Amin Allah korusun hepimizi kötülüklerden, teşekkür ederim çok çok 🙏

      Sil
  5. sessizgemi başına neler gelmiş böyle. hayretle okudum gerçekten. çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aden,
      Aslında başıma hep bu tarz felaket boyutunda olaylar geliyor değişik bir karmam var yazsam roman olur cinsinden, moralim yeni yeni düzeliyor, çok çok teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Çok çok geçmiş olsun ya.... :(

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun. TV'de görünce bile insan kötü oluyor, başınıza gelince kim bilir ne kadar fecidir. Umarım bir daha olmaz, çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Akça,
      Gerçekten çok korkunçtu uzun süre ellerimin titremesi filan geçmedi. Çok teşekkür ederim kimse böyle şeyler yaşamasın dilerim.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Ebrar,
      Çok teşekkür ederim, bu hafta da ciddi bir uyarı yapıldı dün ve bugün için ama belediye suların kolay gitmesi için çalışmaları yapmayı akıl etti sanırım kötü bir olay yaşanmadı neyse ki tekrar :) bu geceden korkuyorum hala ama şimdilik yağmur kalmadı gibi :)

      Sil
  9. Geçmiş olsun.Ama ne yaparsın afetler doğanın kanunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reyner,
      Teşekkür ederim çok. Evet doğanın kanunu fakat bu aslında daha çok belediyelerin suçu. yağmur suları için uygun yeraltı sistemi yapılmalı ve yağmur mevsimi gelmeden önce temizlik ve kontrolleri yapılmalı sonuçta akdeniz bir karadeniz kadar olamasa da bolca yağmur getiren bir iklim. buranın sonbaharı kışı ve ilk baharı hep bolca yağmur demek :)

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun. Hem felaket ameliyat için.
    Şimdi daha ıyisin Inşaallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuşuk Hayalperest,
      Çok çok teşekkür ederim, daha iyiyim evet, ağır grip oldum gözlerim filan sulanıyor sürekli, balık oldum iyice sular içinde ama iyiyim :D bu gece için de kırmızı uyarı verildi dikkatli olup uyanık kalmaya çalışacağım :)

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun. Ciddi travmatik bir şey olmuştur senin için. Kendine dikkat et :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chadaqiel,
      Teşekkür ederim, çok zor bir olaydı evet, geçiyor neyse ki :) sevgiler çook :)

      Sil
  12. oooo geçmiş olsun yaaaa. aksiyon dizisi gibi olmuş amaniiin. yağmur tanrısına söleyelim de bi daha dapmasııın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vampir jedisi deepsii :D su bükücü oldum been kiki aksiyon göbek adım :D ay söylee onaa bi daha öyle yapmasıın sakin olsun yaa küserim yoksa onaa :D

      Sil
  13. Blogunuzu zevkle takip ediyorum,emeğinize sağlık.Zaman ayırmak isterseniz sizi de bloguma davet ediyorum.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merakettiysen
      merhaba eveet daha önce de söylemiştiin henüz gelemedim yoğunluktan geleceğim kii sevgileer :)

      Sil
  14. Başlarda sonu rüya çıkacak falan zannettim, gerçekmiş. Çok geçmiş olsun:(

    Yıllar önce benzer şekilde benim de başıma gelmiş, evin her yerini yaklaşık 10 cm su basmıştı. Evi kendine getirmek için 3 gün rapor almıştım. Neyse geçti gitti işte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeugma, keşke ruya olsaydıı :D benzer ruyalar çok görürüm sonunda başıma geldi :D Ay teşekkür ederim ki çok :) ay sana da çok geçmiş olsun yıllar önce diyorsun gerçi ama çok travmatik bir olay. 3 günde toparlayabildin mi yaa iki haftada ancak tekrar eve benzetebildim ben dizlerimize kadar su içindeydi her şey kırıldı ıslandı ve bozuldu :)

      Sil
  15. Takip listemdeydin ama ne zaman, nasıl oldu da yok olmuşsun anlamadım. İyi ki farkettim. Bu şekilde tespit ettiğim birkaç kişi daha oldu. Belki başkaları da vardır. Bıktım bu teknik sorunlardan:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeugma,
      aa niye öyle oldu bilemedim ki çok tuhaf bloggerda bazen sorunlar çıkıyor öyle yaa belki hepimizde oluyordur öyle ama fark etmemişizdir. tekrar hoş geldiin :)

      Sil
  16. Geçmiş olsun bir kaç kez bizede olmuştu yapacak bir şey yok hayat işte herkesin başına her bir sıkıntı gelebiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HürPost,
      Evet evet hayat işte tuhaf bir şey teşekkür ederim çok :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^