18 Nisan 2019 Perşembe

Çocukluğumuz Bir Akşamüstü Çiçek Kokusu

Yaz akşamüstüleri koşmaktan yorulurdu çocuk bedenlerimiz. Açmak için güneşin batışını bekleyen çiçekler hoş kokular saçarken çimenler dinlenmek için en güzel yerdi. Yüksekten korkup çatılarda dolaştık. Karanlıktan korkup geceleri bahçenin köşesindeki salıncağın serinliğinde keyiflendik. Çocuk cesaretimiz nereye gitti? Gökyüzü binlerce kez renk değiştirdi. Günler ışıldayıp eskidi. O yaşlı dut ağacının gölgesi artık yerinde değilken salıncak kuracak yeni bir yer de bulunmadı. Zaman böyle geçip giderken kimlerle güldük, kimlerle ağladık, kimler gönlümüzü kırıp geçti... Günler geçip anılar birikirken kimler kalbimizi neşeyle doldurmaya devam ediyor... Hayattan öğrenmemiz gereken her şeyi öğrendik mi? Ruhlarımızı saf ve temiz tutabildik mi? Çocukluğumuzun yaz kokulu anıları şimdi ne kadar da yakın ne kadar da uzak... Alışıldık ruhlar ne kadar da değerli.. O eski ahşap kapılar o bilindik bahçeler hala hatırladığımız gibi mi... O zamanlar farkında mıydık solup gitmenin kederinin? Zaman geçip gidiyorken sevdiklerimizin kalbinde küçük bir ateş böceği gibi parlayabilmek ne kadar da kıymetli. Ruhlarımız hala bir akşamüstü çiçek kokusu gibi...

S..

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Beyda, ruhumuz hep çocuk kalsın o da güzel bi şey ki :)

      Sil
  2. İçimizdeki çocuğu öldürmesek keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı, yaşama çabası içinde ve çevremizdeki insanlar ile uyumlu olma çabasıyla iç dünyamızın sesini kısıp karanlıkta bırakabiliyoruz, böyle olmasına izin vermemek lazım. İç sesimiz hep çocuk hiç büyümez ama biz onu duymayı bırakırız unuturuz. unutmamalı korumalı..

      Sil
  3. Çocukluğumuzu ne güzel anlatmışsınız. Oyunlar oynarken özellikle de yaz akşam üstleri tabii, her şey ne kadar da güzeldi. Masumiyetimizi koruduk mu bilmiyorum ama ben çocuk olduğum günleri özlüyorum zaman zaman. Teşekkürler bu keyifli paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dert Anası Gülhan, evet hepimiz geçmişin özlemini duyarız, kendi çocukluğumuza sonra geçmişte kalmış sevdiğimiz kişilere hasret duyarız..
      ruhumuzun bir yanı hep çocuktur ki onu unutmayalım yeter ki :) asıl ben teşekkür ederim yorumunuz için :)

      Sil
  4. saf ve temiz bir ateşböcüğüüüü eveeet öyle kalmalııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deepsii :)
      Sen de bi ateşböcüğüüüüsüün eveeet :D

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^