19 Nisan 2019 Cuma

Kendini Dinlemek


  Yaşama çabası içinde ve çevremizdeki insanlar ile uyumlu olma çabasıyla iç dünyamızın sesini kısıp karanlıkta bırakabiliyoruz. Böyle olmasına izin vermemek lazım. Ailemize, arkadaşlarımıza nasıl özen gösteriyorsak onları dinliyorsak kendimizi de dinlemeliyiz. Her zaman birisine ne istediğini sorarız, nasıl hissettiğini sorarız, iyi olması için güzel şeyler yaparız sevdiklerimize. İşte bunu kendimiz için de yapmalıyız. Bazen durup gerçekten ne düşünüyorum, ne istiyorum, ne hissediyorum diye sormalıyız.

  Şuan şarkı söylemek istiyorsan söyle. Yolda yürürken söyle mesela. Kime ne? Ya da parklarda çimenlerde koşmak istiyorsan koş. Pamuk şekeri yüzüne yapıştıra yapıştıra ye. Kime ne yani.. Bir yere gitmek istiyorsan git. İstemediğin bir yere de gitme. Görmek istemediğin kişileri görme. Görmek istediklerini erteleme bekleme. Seni incitip duran şeyleri ve kişileri hayatından çıkart ama kin gütme. Unut gitsin. Zaten unutulmak bence bu dünyada en acı verici şey. Kendine bir çocuk gibi davran. Bak bakalım şimdi ne yapmak istiyorsun sor kendine. İç sesimiz hep çocuktur aslında hiç büyümez ama biz onu duymayı bırakırız unuturuz. Unutmamalı korumalı onu.

  Bir tütsü yakıp güzel bir müzik açıp güzel bir hikaye okuyacağım ben de şimdi. Beni bekleyen onca işi gücü ödevi ve diğer şeyleri bir süre düşünmeden. Sonra belki de bir ara sahile gitmeli. Ne zamandır deniz kabuğu aramadım. Denizin tuzlu kokusunu sessizce yudumlarken biraz manzarayı izlemek biraz kitap okumak güzel olur. Son zamanlarda insanları kafama takmamayı da öğrendim. Böyle hayat daha kolaymış gerçekten de. Bana ne deyip geçmek umursamamak insanı gerçekten gençleştirebiliyor. Sizi yıpratan insanlara ve olaylara karşı bunu deneyin. Sabrınızın sonuna geldiğinizde gerçekten hissizleşiyorsunuz ama benim gibi bu son noktayı beklemeyin kendinize daha iyi davranın. Hayat naneli şekerlerle dolu blog. Biz vampirler de neyse ki domates seviyoruz.

Yazarım yine papatya çayım soğumasın.

S..

34 yorum:

  1. Evet hiçbir şey bizden önemli değil takmamak ve ertelememek gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Dünya evet öyle gerçekten de. Elbette çevremize insanlara özen göstermeliyiz ama kendimizi ihmal etmemek gerek :)

      Sil
  2. Kendime şöyle davranmayı bir türlü beceremedim. Zaten bu sorunu çözsek mutlu ve doygun insanlar olacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim Günlük, biz kendimizi dinlemeyi bilmiyoruz sorunların büyük kısmı buradan ortaya çıkıyor aslında. Yaptığımız pek çok şeyi istemeden yapıyor istediğimiz pek çok şeyi de kendimiz bile bazen fark etmiyoruz. Bunları düşünmeye başlayınca kendimizi dinlemeye başlayınca her şey daha anlaşılır oluyor daha sakin bir insana dönüşüyoruz.

      Sil
  3. Kendini dinlemek konusunu ne güzel anlatmışsınız. Sahile gidip kabul toplamayı ben sık sık yapıyorum. Çok güzel kabuklar topluyorum böylelikle ve onları yakın bir zamanda değerlendirmeyi düşünüyorum. Kabuklardan çok güzel süs eşyaları yapılıyor. Veya çeşitli objeleri kabuklarla süsleyebiliyoruz. Evet kesinlikle zaman zaman insanın kendisini dinlemesi gerek. Başka türlü yeni bir enerji toplamak mümkün olmuyor çünkü. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dert Anası Gülhan, kabuklar ve çakıl taşları benim çok ilgimi çekiyor çok severim :) Neler yapacaksınız çok merak ettim blogda da paylaşın lütfen çok severim böyle şeyleri :) Evet enerji konusunda haklısınız :)

      Sil
  4. Ama bazen yine de istemesek de yapıyoruz bazı şeyleri....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuşuk Hayalperest, Eh öyle tabi ama bazen bir duralım kendimizi şımartalım yaa :)

      Sil
  5. Yoğun iş temposu bizi stresle boğuyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert, eveet görüyorum sen de çok yoğunsun işler ödevler bitmiyor hayatta :) dinlenirken papatya çayı denemelisin ama gündüz içme uyku yapıyor :)

      Sil
  6. Kendimize iyi davranabilmeyi öğrenmeli, yaşama gülerek bakabilmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz Yakalı, evet çok doğru söylediklerin. Hayat zor, bazen çok çekilmez ama yine de umudu kaybetmemeli insan.

      Sil
  7. Merhabalar Bloğum yenidir destek olursanız sevinirim. Sizi izlemeye aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biçay, merhaba hoş geldiniz blog isminiz ne güzel tabi ki gelirim şu sıralar mezuniyet ve tez işleriyle uğraşıyorum okumak için sık sık dolaşamıyorum blogları, izlemeye aldım sizi geleceğim :)

      Sil
  8. "Hayat naneli şekerlerle dolu blog. Biz vampirler de neyse ki domates seviyoruz.
    Yazarım yine papatya çayım soğumasın." =)

    Her satırını aynı hissettiklerim diye diye okudum , en sonunda da ne güzel gülümsettin,
    Teşekkürler.
    Ben de bloğuma beklerim,
    Sevgiler.

    vintagenwriteup.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esin Uzun Kut, böyle düşünmene ve gülümsemene sevindim ben teşekkür ederim ki :) Tabii geleceğim çokça sevgiler :)

      Sil
  9. Evet yaa aynen kendi hayatımızı yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Elalem ne der diye diye yaş oldu 26:))

    YanıtlaSil
  10. Öz şefkat her birey için gerekli ve kritik olarak önemli. Bedensel ve ruhsal harmoni için kendimizi dinlemeli ve harekete geçmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüşü Olmayan Orman, evet insan kendini dinlemeli ve ruhuna iyi davranmalı o zaman daha huzurlu bir yaşam sürebilir.

      Sil
  11. Ne güzel kaleme almışsınız. Hayatın karmaşışına kapılıp içimizdeki çocuğu unutuyoruz. İcimizdeki çocuğa dönmek onun elini tutabilmek çok önemli. Kalemize sağlık. Sizi takibe aldım . Bana da beklerim. Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharın Kadrajı, yorumunuz için teşekkür ederim böyle düşünmenize sevindim tabi ki gelirim sevgiler :)

      Sil
  12. Başkaları için yaşamayı bırakalı çok oldu. Kendimi dinlerim. Kendim için yaşarım. Zira hayat çok kısa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı bunu başarmak zor tabi ki ben başarıyor muyum emin değilim :) Hayat gereksiz şeylere takılıp kalmak için çok kısa evet insan kendine ve ruhuna neyin iyi geldiğini bilmeli birazcık da kendini şımartabilmeli :)

      Sil
  13. Bu yazı bana kendimi sevmeye yeniden başladığım günleri hatırlattı. Bir anda boşvermiştim her şeyi ve bir bilet alıp Eskişehir'i gezmeye gitmiştim. Bir de sinema patlatmıştım arkasından. Sanırım kendimi dinlememişim uzun zamandır. Tekrar harekete geçiyorum yarına da bir bilet alıyorum ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Günlük,
      Heey cevaplamakta geciktim. Sinema ve sadece kendin için gezmek ne güzel :) Peki gittin mi sinemaya bu hafta? İnsanın bazen durup kendine vakit ayırması lazım. Her şeyi boşverdiğim anlar bana da oluyor bazen :)

      Sil
  14. Merhaba merak ettiğim bir sey var fotograftaki yer neresi ? Sanki Manavgat gibi😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma Nil, Merhaba :) Evet tahmin ettiğin gibi foto Manavgat ırmağından, yeni köprüye yakın bir yer o köprünün adını bilmiyorum altında bir müze var, ailem orada yaşıyor da :D

      Sil
  15. deniz kabuğu, pamuk şeker, naneli şeker iyimiş hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deepsii :)
      yosun kurabiyesi puding ağacı çilek jölesi kikiki :D

      Sil
  16. Kendimizi sevmeli, dinlemeli ve önemsemeliyiz. Ki böylelikle hem biz hem de çevremizdekilere pozitif enerji yayalım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birpembesever,
      Aynen öyle eveet olumlu olabilmek çok önemli bazen ne kadar zor olsa da bundan vazgeçmemeli :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^