Selamlar canım blog komşularım. Son zamanlarda benzer tariflere bakıp sonra da kendim uydurduğum ve de mükemmel lezzetlere ulaştığım birkaç tarifim var ve bunları sizinle de neden paylaşmıyorum dedim. İşte bu gün burada toplanmamızın sebebi bu. Davacı ve davalılar ayağa kalksın lütfen. Hey tamam geçelim tarifimize :)
Fırında Uyduruk Kızartma
Kullandığım Malzemeler:
İçine:
2 Adet uzun yeşil tatlı biber (orijinal adını bilmiyorum idare edin.)
2 Patates
2 Kuru Soğan
1 Taze Soğan
2 Havuç
Tuz, Toz Biber, Karabiber, Küncü, Kekik, Köri
2 Kaşık Zeytinyağı
Üzerine:
Birkaç kaşık yoğurt
Mayonez
Nane
Hazırlanışı:
Bütün bitkilerimizi halka halka doğruyoruz. İnce olmasına özen gösterin. Doğradıktan sonra hoop hepsini fırın tepsisine atıyoruz. Soğan halkalarını birbirinin içinden çıkartmaya özen gösterirseniz daha iyi olur. Bunların üzerine baharatlarımızı serpiyoruz. Üzerine iki kaşık zeytinyağı döküp kaşık yardımıyla hepsini karıştırıp baharat ve zeytinyağını yediriyoruz. (Foto1) Bu arada istediğiniz malzemeleri ekleyebilir veya istemediklerinizi çıkartabilirsiniz. Harmanlamamız bittikten sonra tepside eşit şekilde bunları yayıp üzerine kaşar rendesini serpiyoruz. (Foto2 Not buradaki resim eski ama siz daha çok kaşar kullanın) Sonra hoop fırına. Fırınlara göre değişiklik olabilir fakat ben 160 derecede havuçlar yumuşayana kadar pişirdim. Dakika tutmadım ama çok da uzun sürmedi. Belki 20 dk ama siz yine de kontrollü olun. Eğer bir tarafı çok pişerse ısıyı biraz azaltıp bir süre daha tutabilirsiniz filan.
Yemeğimiz pişerken bir tarafta yoğurt, sarımsak ve nanemizi karıştıralım. İçine mayonez de döküyorum ben iki kaşık kadar ama istemeyen koymayabilir. Bunları iyice karıştırın. Daha sonra pişen kızartmamızı tabaklara servis edip üzerine bu yoğurtlu sosu döküyoruz ve afiyetle yiyoruz :) (Foto3)
görüntüsü uyduruk değil gibiii, ooo kabal kızartmasııı ooo, okumaya gelirim yineee, marketten yoğurt alayım da öyle okurum kikiki :)
YanıtlaSildeepsii :D kabal kabakından yaptım o yüzden ciddi bir duruşu var :D ayy yapsana sen dee tam seveceğin bi tat :)
SilÇok güzel görünüyor, eline sağlık. Denemek lazım. Ben de aklıma eserse sebzeleri soğanı fırına atıp pişiriyorum. Tabii bol baharatlı olmalı. :) Genelde patlıcan ve patatesi küçük doğrayıp önceden biraz kızartıp fırına atınca daha lezzetli geliyor.
YanıtlaSilDuygu, baharat önemli kiki :D ben de baharatı bol kullanırım ve değişik baharatlar denemeyi severim :) kızartma sevdiğim bir şey ama yağlı yağlı ocakta pişince yiyemiyorum ben de bunu yeni keşfettim fırında çok sağlıklı oluyo :) patlıcan da denerim bunun içine koymayı muhtemelen o da güzel olur ama ocakta kızartmam yağ tüketmemeye çalışıyorum da :)
SilUyduruk Kızartma buradan iyi gözüküyor :D Eline sağlık, eminim tadı da güzeldir :))
YanıtlaSilGözlüklü Kitap, denesene sen de tadı gerçekten normal kızartmadan daha iyi :)
SilUydurma tarifler bir adım daha öndedir bence :) Ellerinize sağlık. Afiyet olsun. 🌸
YanıtlaSilKendi Dünyasında, bence de öylee teşekkür ederiim :D 🌸
SilBu isim fenomen olur :-))
YanıtlaSilSzgnBsl, hahah öyle bir iddiamız yok ama olsun bakalım :D
SilBenzer bir tarifi de biz sık sık yapıyoruz ve ben bayılıyorum. Sebzeleri (patlıcan, biber, patates, havuç) doğrayıp, baharatlayip tepsiye diziyoruz. Yoğutlayinca çok güzel oluyor. Üzerine kaşar dökmeyi ben de deneyeyim. Eline sağlık. 😊
YanıtlaSilOkurix, eveet çok güzel oluyo kahvaltılık bile olabilir bu bazen :) muhtemelen benzer birçok tarif vardır sebze dizmesi filan dedikleri bir yemek de varmış bu şekilde ama onu bilmiyorum salçalı bir tarif sanırım o bi de fransızların ratatuy yemeği bizim sebze dizmesi galiba :) fırın tarifleri çok kolay ve daha sağlıklı bence :) kaşar kullanmayı dene bakalım bence seversin :)
SilBuna benzer bir şey ben de yapıyorum evde hiçbir şey yoksa ya da ne şekilde birleştireceğimden emin olamadığım sebzeler olduğunda :D Gerçekten böyle herhangi bir kalıba bağlı kalmadan çıkan tarifler çok lezzetli oluyor :)
YanıtlaSilSeymsomething, eveet bazen ne yapacağını bilemeyince bu şekilde değerlendirmek de iyi oluyo :) mesela bu sebzelerin içine biraz da domates ve patlıcan katarsak ve kaşarı çıkartırsak biraz da su ekleyerek pişirirsek tabi sosu da iptal ettiğimizde fırın türlüsü elde etmiş oluruz :D
SilKabak kreasyonlarınız çok lezzetli görünüyor ... Bu Kabak pişirme menüsü ilk gördüğümde.
YanıtlaSilBen yapmak istiyorum. Saygılarımızla.
Himawan Sant, çok lezzetli bir tarif bu, mutlaka denemelisin :)
SilGüzel olur o uydurma dediğin. Yeşil biberler çarliston olmalı:) Köri sosuna bayılırım. Bir de patlıcan ekleyebilirsin ama önceden yağda biraz ön pişirme yaparsan daha lezzetli olur sanırım. Afiyet olsun:)
YanıtlaSilKaystros Tyrha, aa eveet çarliston adı aklıma gelmemişti :) körinin tadını ben de çok seviyorum :) patlıcan denemedim ama deneyeceğim bir daha yaptığımda ama yağda kızartmadan koymayı deneyeceğim çünkü yağı minimum kullanmak istiyorum mutfakta :) teşekkür ederim ki :)
SilYağda kızartmayı sevsem de evde yapmayı tercih etmeyen biri olarak, tuttum bu tarifi😊Teşekkürler paylaşım için 🧚♀️
YanıtlaSilHayata Dair, evet eveet tadı aynı hatta daha güzel oluyor ve daha sağlıklı :) 🌸
Silitiraz ediyorum sayın kabak ay yargıç, kürsüye yaklaşın bay kabal, sayın yargıç bu tarif bir devlet sırrı, o yüzden bu dava görülemez :)
YanıtlaSildeepsii :D üzgünüm devlet sırrını ifşa etmiş olduk ama bunu açıklamak zorundaydık hepsi kabalın suçu :D
Silgüzelmişmiş, hımm küncü neyse ondan bulmak lazııım :) yoğurt sarımsa nane mayonez güzel olmalı :) fırında kabal pekiii, uyduruk kızartma, fırında kötü adamları kızartıyoruz :)
YanıtlaSildeepsii :D küncü susam veya çörek otu ikisine de öyle diyo anneannem :D hıhım kabal çok suç işledi biraz kızartmak lazım çeksin cezasını :D bak o yoğurtlu sosu makarna, köfte veya cips ile deneyebilirsin ayrıca :)
SilKafaya estiği gibi öylesine yapılan şeylerin tadı hep daha güzel oluyor :) Bu da harika görünüyor.
YanıtlaSilAynadaki Yansıman, di mii bence de öyle oluyorlar dene mutlaka seversin bunu çok hafif bir tarif :)
SilÇok güzel görünüyor, denemek lazım. Eline sağlık. :)
YanıtlaSilBirpembesever, dene mutlakaa afiyet olsuun :)
SilUyduruk demişsin ama çok lezzetli görünüyor. Eline sağlık :))
YanıtlaSilMor Düşler Kitaplığı, aşırı lezzetli dene mutlakaa afiyet olsuun :)
SilÇok güzel görünüyor... Emeğinize sağlık... :)
YanıtlaSilPekara, teşekkür ederiim :)
SilBu tarz yemeklerde havucu hiç sevmem, yaparsam eğer havuç kullanmam. :D Ama tarifi çok beğendim. Mayonez hariç sağlıklı da bir yemek. :)
YanıtlaSilEsra Ercan, isteğe göre malzeme eklenip çıkartılabilir tabi ki :D aynen çok sağlıklı mayonezi iki damla falan koyuyorum tad olarak ama olmasa daha sağlıklı tabi ki :)
SilAuse Esua, beğenmene sevindim benim de en sevdiğim hızlı yemeklerden oldu bu :)
YanıtlaSilHem leziz hem sağlıklı hem pratik daha ne olsun, ellerine sağlık :)
YanıtlaSil