5 Mayıs 2017 Cuma

Ruhlarımızda Yetişen Bir Boşluk


  "Her şey iyi olacak..." dedim. Aslında bunu ondan çok kendime söylemek istemiştim. Birinin bana söylemesini bekleyemezdim. Bazen içimde gizlice büyüyen bir boşluk olduğunu seziyorum. Benden gizli. Sinsice kıvranan bir boşluk.

  Hayattan pek çok beklentim olduğu gibi hiçbir beklentime tutulmadan yaşamam gerektiğinin de farkındayım. Hayat huysuz bir kedi gibi. Kafasına nasıl eserse öyle davranır size. Yapmak istediklerim, yapamadıklarım, yapabildiklerim, yapabildiğim halde o kadar da istekli olmadığım şeyler kafamda dönüp duruyor bazen. Dünyada bu zamanda kadar var olmuş, bir şekilde bu gezegen üzerinde bir müddet bulunup kaybolmuş onca insanı düşünüyorum. Varlığım ruhların ağırlığı altında eziliyor. Zamanın içinde ne kadar da önemsiz bir anı kaplıyorum.

  Aynadaki yüzüm gülüyor. Dostlarla güzel anlar paylaşıyoruz. Yüzlerimiz gülüyor. Yüzümdeki etlerin ardında ruhum acı çekiyor. Kendime yalan söylemek konusunda hiçbir şeyde başaralı olamadığım kadar iyi olmalıyım ki sesini ben bile duyamıyorum. Hiçbir fısıltısı çalmıyor kulağıma. Yüreğimde bir boşluk büyümeye devam ediyor. Günlük yazamıyorum. Çünkü yazarken kendime söylediğim yalanları yakalıyorum. Yalanlar olanlardan daha vahim.

  Kendime amaçlar bulmak varlığımı değerli kılıyor. Bir şeylerin peşinde sürükleyip durduğum ruhum kendi dışında bir şeylere kafa yorduğunda daha mutlu. Düşünceleri kendine kaymayagörsün. Bir şeylerde anlam bulmaya çalışmak sebep aramak en tuhaf mirası insanlığın. Bakışlarımı yaptıklarıma, işgal ettiğim zamana ve zaman içindeki mevcudiyetime çevirdiğimde işler karışıyor. Karanlık bir boşluk varlığını hissettiriyor ansızın.

Her şeye rağmen iyi yüreklerin yüreğimi görüyor olması kendimi toparlamam için tek tesellim oluyor. Dünyada iyi şeyler de var iyi insanlar da. Karanlık ve boşluk ne kadar derin olursa olsun. Kendime yine söylemek istiyorum, sözlerimin doğruluğunu düşünmüyorum, her şey iyi olacak...

Bana bu şarkıyı gönderen minik çakıltaşı iyi ki varsın..
Kazım Koyuncu - Yalnızlığı Anla


10 yorum:

  1. Bana bu şarkıyı gönderen minik çakıl taşı sen de iyi ki varsın ondan sana senden bana en sevdiğim zincir :):)
    Dünyada iyi insanlar var iyi şeyler yapan güzel insanlar. İyi düşünen insanlar, iyi düşüncelerini eyleme çeviren azimli insanlar. Bunca çirkinliğin içinde asfaltta çiçek açtıran insanlar.
    O boşluk da lazım bence bizi biz yapan bir parça da o boşluk.
    Yine de güzel anları o boşluğa yuvarlamak kötü.
    Bu yüzden yaptığın en güzeli bence.Benim görüşüm böyle.
    Öperim güzel gözlerinden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeymaaaa ^^
      Yaşasın çakıltaşı kardeşliğiii :)
      Karanlık olmadan ışık olmaz mı diyorsun çingusu ^^
      Boşluğu yağmur suyuyla doldurup kendime havuz yapmalıyım :D
      Ben de operim ayrıca çok çok sarıldım :)

      Sil
  2. Yazıyı kendim yazmış gibi hissettim... Aynı ruhani çırpınışlarda boğuluyoruz sanırım.. Ama ALLAH var gam yok, gece var ama elbet güneş doğuyor ve sabah oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı anlarada nefesi kesiliyor insanın boğuluyor. Her şeyi boşvermek istiyorsun. Her şeyi bırakmak. Ne anlamı var diyorsun. Ama sakinleştiğin zaman adım atmaya devam ediyorsun. Hayat böyle bir şey galiba. Sevgiler nursalkımı seni görmek güzel :)

      Sil
  3. Ruhunda boşluk hisseden kişiler varsa geriye kalanlarda illaki güzel kalpli olanlar da vardır, o konuda ümidini koruyabilirsin.

    YanıtlaSil
  4. Sen de iyi ki varsııııın, çakıl taşım, çinguum <3 <3
    Şarkıyı sevmene sevindim. yazı yazmana, daha doğrusu blogda yayınlamana daha çok sevindiiim :) Özlemişim.

    Her şey iyi olacak tabii ki. Hüzünlenmek yok :) Ünlü bir Türk düşünürü olan çingucan ne diyor bak: "Çok hüzünlenme başına bir mutluluk gelir." :) Mutluluğa hazır ol :)

    İyi ki varsın <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hey minik çakıltaşııı :)
      Evet ben de yeniden yazabildiğim için sevindim. Bu çok zor oldu.

      Aa hangi düşünürmüş o hic duymadım ^^

      Asıl sen iyi ki varsın <3

      Sil
  5. ay yüreğin görülmüycek gibi değil kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanların yüreğini görebilen gözlerin güzelliği hep var olsun o halde :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^