11 Mart 2014 Salı

Bu Bir Gumiho Yazısı


  Uzun zamandır Gumiho'dan bahsetmek istiyordum. Ama bunu nasıl yapacağıma karar veremedim. Uzak doğu kökenli eski bir efsanevi karakter ve türlü kaynaklarda ondan farklı şekillerde bahsediliyor. Gumiho dokuz kuyruklu bir tilki. Çeşitli kaynaklarda onun isterse büyüleyici güzellikte bir kadına veya istediği başka bir forma dönüşebileceğinden bahsediliyor. İnsanüstü bir güce ve ölümsüzlüğe sahip. Başlangıçta Gumiho'nun insanları aldatan ve özellikle kötü insanlar için tehlikeli olan bir yaratık olduğuna inanılırmış. Geceleri mezarlıkta dolaşan ve ölülerin kalplerini alan yarı insan yarı tilki formda olduğu da söylentiler arasında. Derler ki tilki gumiho halini alırsa 1000 yıl yaşayabilirmiş ama bu ölümsüzlükle çelişiyor.. İnsanların kalplerini veya başka bir versiyonda ciğerlerini yiyerek onların enerjisini çalar ve bu şekilde yaşamını sürdürürmüş. Aynı zamanda iyi eğitim almış ve bilge olduğundan da söz edilir..


  Gumiho ilginç bulduğum mitolojik karakterlerden biri. Onunla ilgili diziler de oldukça ilgi çekici. Bu konuda izlediğim ilk dizi "My girlfriend is a Gumiho" Baş rollerde pek tatlı Shin Min Ah ve Lee Seung Gi, ikisi de çok sevimliler :) Dizi 16 bölümden oluşuyor, konusuna gelince.. Talihsizlik eseri TaeWoong, Gumiho'yu hapsedildiği resimden kurtarır. Ardından bazı olaylar sonucu Gumiho güçlerini kullanarak TaeWoong'un hayatını kurtarır ve bu nedenle güçlerini barındıran tilki boncuğunu geri alıncaya kadar Woong'un peşini bırakmaması gerekir. Woong'u Gumiho olduğuna inandırdıktan sonra onu yemekle tehdit eder ve olaylar olaylar.. Her sahne, her olay öyle sevimli, esprili ve komik ki.. izleyin bunu :) Aslında Miho'nun tek istediği tamamen insana dönüşmektir, asırlardır yaşamaktan yorulmuştur ve normal bir hayat istemektedir. Ve ikili bunu gerçekleştirmenin bir yolu olduğunu öğrenince tehlikeli bir süreç başlar.. Tabii ki her şeyi birbirine karıştıran kendi çıkarını düşünen kötü pis öcü bir karakter de olmazsa olmaz dizide.. Aslında bu diziden daha çok bahsetmek gerekir ama izlemeyenler için tadını kaçırmak istemem :)




  Gumiho'yla ilgili bir diğer dizi de "Gu Family Book." Bu kez Gumiho'muz Kang Chi ismiyle Lee Seung Gi :) Henüz bebekken anne ve babası ölen Kang Chi'nin, babasının arkadaşı sayesinde bir aileye evlat edinilmesi sağlanır. Ne aile ne de Kang Chi onun bir Gumiho olduğunu bilmeden yaşarlar yıllarca. Bebekken koluna takılan bileklik onun asıl gücünü gizlemektedir. Ve bilekliği hiç çıkarmazsa yanlış hatırlamadıysam sonunda sıradan bir insana dönüşebilecektir. Ama tabii ki hiçbir şey yolunda gitmez.. Bir de YeoWool rolünde MissA gubundan Suzy var :) Bu ikilinin kaderi birbirine bağlı. Biri yaşarsa diğeri ölmek zorunda. Birbirlerinden olabildiğince uzak durmak zorunda olmalarına rağmen bu kadere karşı koymak isterler.. Bunu da izleyin ^^


 Birkaç Gumiho dizisi daha var ama onları izlemedim konuları da pek çekici gelmedi açıkçası. Bir de anime var ama :) Naruto henüz doğmuş bir bebekken köylerine saldıran dokuz kuyruklu şeytan tilki Kyuubi no Yooko'nun ruhu yasaklanmış bir yöntemle onun içine mühürlenir. Ve çokça kayıplar vermiş olan köylüler öfkelerini ve acılarını aslında hiçbir suçu olmayan Naruto'ya yöneltirler. Sonuç olarak Naruto yalnız ve diğer insanlardan ayrı olarak büyümek zorunda kalır. Nihayetinde yerinde duramayan yaramaz bir çocuk olur. Ninja akademisine katıldığında kendini kanıtlamak ve kabul ettirmek için bir gün Hokage olmayı amaç edinir. Ama içindeki tilki zamanla güçlenip zaten yeterince az sonun varmış gibi tehlike yaratır.. Konu genel hatlarıyla böyle ben 67.bölümde kaldım anime çok uzun, bir gün bitirebilirim umarım.

  İşte böylee :) Umarım okurken sıkılmadınız. Gumiho ile ilgili yanlış ya da eksik verdiğim bir bilgi varsa söyleyin lütfen. Dizileri muhakkak izleyin olur mu kesinlikle seveceksiniz :) Anlatırken benim bile yeniden izleyesim geldi ^^

S..

14 yorum:

  1. My girlfriend is a Gumiho dan başlıyayım bakim..sonra devam ederim belkim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceren, izle izle sonra beğenip beğenmediğini söyle ama bana merak ederim :) Biraz gülümsemek ve uzaklaşmak için iyi bir dizi :)

      Sil
    2. Seyretmeye başladım bakalım neler olacak daha 2.bölümdeyim.

      Sil
    3. Bakalım neler olacak :) Ben ilk izlediğimde 1. bölümü yarım bırakmıştım görüntü kalitesi çok düşüktü ve çeviri de kötüydü anlamamıştım pek bir şey. Sonra bir gün merak edip tekrar başladım ve iyi ki de tekrar izlemeyi denemişim :)

      Sil
  2. bilmiyodum. öğrenmiş oldum. ilk film de pek sevimli uyarlama desene. aklımda olsun. izlerim ki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç ama di mi :) eveet çok sevimli çok tatlı ^^ izlersen söyle ama sevip sevmediğini :)

      Sil
  3. İkisini de izlediiiim :D

    Ay farklı ülkelerin efsaneleri güzeel oluyor ya mısır falan da severim ben o kültür yani değişik kafalı insanlar falan oluyor ya anlatamıyorum tabi şu an :D

    Bunlarda da gumiho var animeye de bakiim bi ara hep aklımda ama cesaretim yok başlamaya :)

    Heyt hep aklımdasın haaa öptüm kaçtıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeymaaaa :)

      geç cevaplıyorum üzgünüm, bir süre internetsiz kaldım :)

      Mısır ben de severim, anladım ben onu :D bir ara hiyeroglif öğrenicem arkeolog olucam ben diye kafama takmıştım iyice :)

      mısırın da mı gumihosu var yani onu bilmiyodum. aslında başlayınca 6-7 bölüm arka arkaya izleniyor da bölüm sayısı çok olunca korkuyo insan :) ama izle güzel anime, açılış kapanış müzikleri de harika :)

      heey sen de benim hep aklımdasın uzun zamandır görüşemedik özledim, hem nerde benim maillerim hı sorarım böyle dee :)

      Sil
  4. ben bunu okumuştum bi hikayesi vardı bunun.
    Şimdi hatırlamadım ama bulursam göndericem sana istersen.
    Bi de çok güzel tilki bu yaaa
    Şeyde Pokemonda da bunun bi versionu var ismi NİNETALES 9 kuyruklu anlamında. O pokemonda bunun aynısı ki :)

    Pokemonu çok sevdiğimi belli ettim dimi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki kısa hikayesini okudum ben de ama daha çok özet gibiydi nerede okuduğumu hatırlamıyorum şimdi.
      tabii bulursan gönder lütfen okumak isterim :)

      Pokemon evet ya ne izlerdim ben de, orada da dokuz kuyruk favorilerimdendi bak aklımdan çıkmış :)

      :)

      Sil
    2. bak şimdi başladım my girl friend is a gumiho dizisine.
      daha 8inci bölümdeyim ve çokhoş
      bakalım nasıl olcak
      çatluyrum meraktan :)

      Sil
    3. heey sevindim izliyor olmana
      o dizi en iyilerden, hatta en en iyilerden, çok hoş :)

      Sil
    4. efsane bazında 49 days güzeldi daha bi :)

      Sil
    5. onu izlemedim, ilk zamanlar çok eleştiri almıştı sanırım, konusu ilgimi çekmişti halbuki :) aklımda bulunsun izlerim belki :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^