17 Ocak 2014 Cuma

Fil Fareden Neden Korkar?


  Selam sevgili blog. Bu günlerde seni pek ilgisiz bıraktım bana küsmüş, kızmış, kırılmış olmalısın. Bu durma bir çare bulmalı mı bulmamalı mı bilemedim çünkü şu sıralar pek tembelim. Cnblue parçalarıyla dolu bir yazı yazacağım bir ara. Müzikle uğraşınca açılıyor insan. Ama şimdi şu yazamama durumundan kurtulmak için zor bir mime sığınıyorum. Gerçekten zor bir mim. Ama güzel de. Bu arada tekrar teşekkürler Şeymaaa :)

  1) En sevdiğiniz müzik türü hangisi? Neden? Bu türü kiminle tanıdınız? Ve bu türde son hızla kimleri dinlemeye devam ediyorsunuz?


  Kulağa hoş gelen anlamlı her müziği dinlerim ben ama özellikle uzak durduğum türler var tabii. Mesela arabesk rap midir nedir hasta ediyor beni. Neyse işte gıcık olduğum birkaç tür dışında sakin ya da hareketli fark etmez anlam bulduysam dinlerim. En çok Kore müziği dinliyorum. Ondan sonra batı müzikleri. Bunun dışında Japon müziği seviyorum ama grupları tanımıyorum o da acayip bir durum,  The Gazette vardı çok duyduğum fakat şarkılarını pek bilmiyorum. Bana Japon grubu önerin azıcık :) Türkçe müzikte de çok seçiciyim. Animelerin açılış kapanış müziklerine kafamı takarım, bazen sürekli aynı parçayı dinlerim. Şu sıralar Bleach'in müziklerini başa sarıp duruyorum. Kore dizilerinde çalan parçaları dinlerim uzun süre. Çin filmlerinde çalan Çince şarkılar da hoşuma gider.

  Kimleri en çok dinliyorum.. Tabii ki Bigbang :) Sonra Cnblue, FtIsland, Led Apple, Nell, Beast, 2ne1, LeeHi, MissA, ByeByeSea, Juniel.. Başkaa.. Ji Eun, Davichi, T-ara, Teen Top, Wonder Girls, 2PM, Tablo Gummy, K.will.. Aklıma şuan gelmeyenler de var. Bunlar hep Kore. Bunlar dışında aklıma ilk olarak Linkin Park bir de Enya geliyor.. Yeni duyduğum Blind Guardian'ı da ekleyelim bari.. Coldplay Radiohead ve Balmorhea da var bazen.. Daha çok var fakat bu kadar yeterli sanırım :)

  2) Konuyu müzikten açmışken devam edeceğim... Sizce "iyi müzik" diye bir şey var mıdır? Varsa nedir? Yoksa kişisel bir zevk meselesi olduğu için "iyi müzik" de kişiye göre değişir mi?

  Göreceli bu, kişiye göre değişir diyesim var. Ama şöyle de bir şey var.. Türleri olayın dışında tutalım. Bir nota düşünün, mesela La olsun bu, kemanın akordu yapılmış olsa mı iyi yapılmamış olsa mı iyi bir duyum verir? Bunu besteye, güfteye, şarkının tümüne, sanatçıya ve gruba uyarlayarak düşünün işte. Kaliteli sanatçı kaliteli müzik yapar, onun müziğine sadece müzik gözüyle değil sanat olarak bakarsınız. Demek istediğim anlaşılıyor mu bilemedim ama..

  3) En sevdiğin Türk ve Yabancı yazarlar (Ayrı kategoriler) Hangi kitabıyla tanıştınız ve başka hangi kitaplarını okudunuz? En çok hangisini beğendiniz? Neden?

  Ben fantastik, polisiye ve bilim kurgu ağırlıklı okuduğum için eskiden beri yabancı yazarları daha çok okudum. Türk yazarların da bu yüzden okumuşsam bir iki kitabını okumuşumdur. Yeni yeni kendi yazarlarımızı keşfediyorum. Böylesine bir geç kalmışlıktan dolayı da kendimi kınıyorum evet. Bu tür sorularla karşılaşınca da üzülüyorum bu nedenle. Türk yazarlardan okuduğum kadarıyla çok çok benimsedim çok çok sevdim diye birini seçemem şuan için, çünkü gerçekten çok fazla tanımıyorum. Ama Reşat Nuri demek istiyorum bu soruya cevap olarak. Eskiden beri okuduğum başka Türk yazarları düşününce aklıma pek bir şey gelmiyor çünkü hiçbiri aklımda kalmamış. Mesela bir ara Canan Tan okurdum arkadaşlarla kitap değiş tokuşu yapardık ama kitaplardan aklımda pek bir şey kalmamış. Diyorum ya bilim kurgu fantastik polisiye = ben. Elif Şafak okumayı denemiştim ama sarmadı beni belki de doğru zamanda okumadım. Öyle işte. Bir liste oluşturuyorum yavaş yavaş hepsini okuyacağım, deneyeceğim. Bize ait en sevdiğim kitap da hiç şüphesiz Çalıkuşu, zaten onu okuduktan sonra kendi yazarlarımızı hiç tanımayarak haksızlık ettiğimi düşünmeye başladım.

  Yabancı yazarlardan da aklıma ilk olarak Stephen geliyor. Kara kule serisi candır ama onu daha bitiremedim kaç yıl oldu :) Onun dışında Cep en sevdiğim kitabı diyebilirim, gerçi hiçbirini ayırt etmeden çok severim. İlk olarak hangi kitabını okuduğumu hatırlamıyorum 10 yaşında falan okumaya başlamışımdır, babamın kütüphanesinde olduğu için ayrı bi çekici gelirdi King. Ama galiba Şeffaf ya da Kujo'yu okumuşumdur ilk. İkisinin de sonunu hatırlamıyorum çok eskidendi çünkü, belki de ağır geldiğinden yarım bırakmış olabilirim :) Ruhlar dükkanı da çok iyiydi ama sonunu sevmedim basit bitti bence. Başka hangi kitaplarını okudum aklıma gelmiyor şimdi, geçelim. Bunun dışında Tolkien en sevdiğim yazarlar arasında King ile yarışır ama alanları farklı olduğu için ikisi de birinci olsun. Tolkien'in hayal gücüne hayranım arkadaş, başka bir şey demeye gerek yok. Tolstoy da severim. Gerçi anna karenina dışında okumadım ama severim onu da, savaş ve barışı okuyordum bir ara, kardeşim okusun diye arkadaşına vermişti ben daha ilk kitabı bitirmeden, daha da yüzünü görmedim o kitapların. Öyle bir olay yaşayınca o zamandan beri kısmet olmadı yazarın başka kitaplarını da okumak. Biraz küstüm sanırım :) Sefiller de benzer bir olaya kurban gitmişti, yazarın başka bir kitabını alıp okumayı denememiştim o yüzden. Böyle hevesim yarım kalınca gıcık oluyorum.


  4) En sevdiğiniz filmler? (En az beş tane) En sevdiğiniz diziler? (En az üç) Neden?

  Çok fazla var ama hızlıca aklıma gelenleri yazayım.

  Başlangıç
  Geleceğe Dönüş serisi
  Çok gürültülü ve çok yakın
  Dedemin İnsanları
  Sherlock Holmes filmleri
  Zindan Adası
  Final Fantasy 7 Advent Children
  Desu Noto serisi
  Avatar (James Cameron)
  Kız Kardeşimin Hikayesi
  Yeşil Yol
  İyi Kötü ve Çirkin
  İyi Kötü ve Tuhaf
  Harry Potter serisi
  Yüzüklerin Efendisi serisi
  Talihsiz Serüvenler Dizisi
  Tim Burton filmleri
  Miyazaki filmleri
  Animasyon olanları genelde çok seviyorum zaten tek tek saymayayım.

  Diziler, ben buna animeleri de katacağım onlar da dizi sayılır bence :) Dizi de bir sürü var ama hızlıca aklıma gelenleri yazıyorum yine.

  Gumiho
  Gu Family Book
  Heartstrings
  A Gentleman's Dignity
  My Girl
  Sherlock
  Doctor Who
  The Mentalist
  Ben de Özledim & Leyla ile Mecnun (Yine bitiyormuş bu dizi bu arada. Bu kez reyting meselesi diyorlar da hiç anlamıyorum arkadaş bu reyting olayını ben. Saçmalık. Ekibi bir arada başka bir dizide görebiliriz umarım)
  Çalıkuşu (Kitaptan oldukça farklı olmasına rağmen yine de güzel dizi canım)
  Once Upon a Time
  Hannibal
  Merlin
  Avatar (The Last Airbender)
  Avatar (The Legend of Korra)
  Desu Noto
  Another
  Last Exile
  Ergo Proxy
  Naruto
  Bleach
  D Gray-man

  Şuan bu kadar yeter :)

  5) Hayat felsefenizi üç-beş-on madde ile özetleyin desem? (Seçim sizin.)

  Hayat felsefesinden hiç anlamam, hayat felsefem şu diyenlere de hayran kalırım, ben saatlerce düşünsem mantıklı bir çıkarım yapamam herhalde. Ama dur deneyeyim şimdi.

Kendini sürekli geliştir ve kendine karşı daha iyi olmaya çalış.
İnsanları üzme.
Olumlu ol.
Hayatı kendi haline bırakma, ona müdahale et.

Bunlar olur mu ki?

  6) Müziğe geri döneceğim. En sevdiğiniz 3 sanatçı/grup? Ve onların en sevdiğiniz 5 şarkısı hangisi? Neden?

  Nihayet zor sorular bitti mi ne :) Bigbang, Cnblue, Nell, FTIsland, Linkin Park en sevdiğim grup diyelim. Sanatçı olarak da.. Bigbang üyeleri ayrı ayrı da çok iyiler saymaya gerek yok. Onun dışında Yong Hwa, Lee Jong Hyun, Hongki, Kang Min Hyuk, Leehi, Park Bom, CL, Juniel, Davichi, Ji Eun, Ali(ChoYongJin) daha var ama yeter ya kaptırdım gidiyorum ben de :)

  Hepsinden tek tek 5 şarkı bulmayayım hemen aklıma gelen birkaç tane paylaşayım

Kang Min Hyuk-Star


Lee Jong Hyun-My Love


Juniel & Yong Hwa - 바보


ALI-Ziugae


Davichi -Missing you today, Turtle ve Be Warmed Hangisini paylaşayım bilemedim siz hepsini izleyin güzel klipler.

Ji Eun




Oy yeter yoruldum sabahtan beri sıradaki soruya geçelim :)

7) Bana herhangi bir ülkenin müzik piyasasını uzun uzun anlatın. Ülke seçimi tamamen size kalmış.

  Bence bu konuya hiç girmeyelim. Konuya pek fazla hakim değilim. Ama şunu söyleyeyim Koreli sanatçılara acıyorum gerçekten o piyasada ayakta kalmak zor. Yani bilgisiz halimle bile bunu biliyorum. Ülkede yılda yüz küsur grup/sanatçı çıkıyor bunların arasında sesini duyurmak, ayakta kalmak bir yana ünlendikten sonra gözden düşmemeye çalışmak da cabası. Üstelik müzik şirketleri kafayı yemiş. Off bi SM var ki düşman başına dedim hakkında söylenenleri duyunca. Sözleşmeyi yapmış ya sonuçta "ölene kadar çalışacaksın köle" moduna giriyorlar.

8) Sizce en güzel ve en kötü duygular hangileridir? Nedenlerini söylemeyi unutmayın!

  Sevgi, sevildiğini hissetmek en güzel duygu işte daha ne olsun :)
  Acı.. Nasıl açıklayayım.. ımm.. kötü/üzücü bir şey duyunca, kötü/üzücü bir şey yaşayınca, kötü/üzücü bir şey hatırlayınca, kötü/üzücü olan ne varsa işte kalbe dokunduğunda hissedilen acı.

9) "Bu adam benim idolüm," dediğiniz biri var mı? Varsa kim? Yoksa olmak istediğiniz insanı bana siz anlatın. 

  Birini idol olarak görmek ona benzemeye çalışarak yaşamak yanlış geliyor bana bilmiyorum. Herkesin iyi gördüğün yanını al işte yeter o, aynısın tıpkısı olmaya gerek yok. Olmak istediğim kişi kim bilmiyorum olunca söylerim olur mu ;)

10) Şuan neredesin ne yapıyorsun ve bundan on yıl sonra nerede, ne yapacaksın? Bu hayattaki amacın ne abi? Ne için yaşıyorsun?

  Bir an dersleri kötü olduğu için azarlanan biriymişim gibi hissettim :D Şuan evimde bilgisayarın başında kahve içerken bu satırları yazıyorum :) Hava kararmış haberim yok mim yazacağım diye helak oldum :) Bu aralar hiçbir şey yapmıyorum, gerçi bir şey yazıyorum inşallah kafayı yemeden bitiririm de kutlamasını yaparız hep birlikte. On yıl sonra nerede olacağım hakkında şuan en ufak bir fikrim yok, bu güne kadar kurguladığım tüm hayat senaryolarını gözden geçirmem gerekiyor çünkü zamansal bir kırılma söz konusu, zannedersem alternatif bir boyuta geçiyorum ya da o boyut bu tarafa geçiyor emin değilim. Böyle de çok mu gizemli oldum ne :) neyse işte bir fikrim yok kısacası. İyi bir yazar olmak istediğimi biliyorum ama. Evet ileride iyi bir yazar olucam :)

Bitti mi nee olleey bitti sonundaa :D Gidip en acilinden su içmeliyim, bunu yazacağım diye kendimi unuttum valla cık cık cık :) Bir de çok uzun yazmışım yaa kısaltmaya da erindim şimdi, sonuna kadar okuyabilen olursa azminden dolayı teşekkür ederim :)

  Yapmak isteyen herkes yapabilir bu mimi, kimler yaptı bilmiyorum, yapmak isteyen olursa söylesin eklerim adını buraya :)

Oldu o zaman görüşürüz en kısa zamanda :)
Sevgileer :)

S..

18 yorum:

  1. Ne güzel detaylı bir mim yazmışsın.Hepsi güzel sadece kore şarkıları dinleyip bakayım sevdiklerine :) Son ikisini sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Şarkıları beğendiğine sevindim :)

      Sil
  2. Ahahah yok ya hiç de uzun olmamış, hemen bitti. :D Ellerine sağlık^^
    Umarım çok iyi bir yazar olursun. Ve evet, kesinlikle iyi bir hayat felsefesi. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah sevindim :D Bu arada mim soruları gayet başarılıydı :) Teşekkür ederim ^^
      Umarım :) Gerçekten mi, olmuş yani, sevindim teşekkür ederim :D

      Sil
  3. allam yaa dönem ödevi gibi performans ödevi gibi olmuş buuu.
    müzik bölümü bitirme tezi gibii.

    bu yazını başvuru olarak kullancam.
    yanii arada gelip başımı vurcam müzik dizi seçcem.

    oleeeey the mentalist sevdin miiii.
    :)

    şimdi ne izliyom biliyo musuun.

    şubat adlı diziyi.
    netten.

    sen aydınlatırsın adlı filmi izleyince yönetmeni onur ünlüyü merak ettim.
    dizileri şubat ve ben de özledim. izlemişsin bunu zaten.

    biliyo musuun.
    iki dizi birleşmiş.
    lale devri ile bişi unuttum adını.

    sen bloga gelir miydiiin.

    :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olmuş değil mi biraz abarttım sanırım :D

      hahahah :D tamam öle yap ama başın ağrımasın sonaa :)

      sevdiimm olleeey :)

      şubat mı hangi dizi o bilmiyorum trtdeydi sanki polisiye miydi dur hatırladım galiba sora sora :) nasıl güzel mi?

      sen aydınlatırsın izlemedim dur onu da izliyim :) ben de özledim netten baksana çok güzeel :)

      lale devri ile bişi birleşmiş ilginç bi olay.
      lale devri geçen gördüm reklamı vardı o isimle mi devam ediyorlarmış ki?
      enteresan. konuları nasıl bağlamışlar ki birbirine?
      bi de ben lale devrini Osmanlı dönem dizisi sanıyordum geçen reklamını görünce şaşırdım :D

      yaa hiç sorma deep çingusu
      hiç gelir miydim ben bloga yaa
      valla yüzümü gören cennetlik :)
      :)))

      Sil
  4. Hiç de uzun olmamış bana kısa geldi bile olsa daha okurdum :D

    Aha durun sizin lale devrini ben açıklayım o bişeyi şu anda ben de hatırlamıyorum ama o lale devri ve bi dizi arasında kız alıp verme olayı gerçekleşmişti çok komik değil mi çok gülüyorum böyle şeylere :D

    Bu arada şarkıların yabancı gelmemesi çok hoşuma kaçtı biliyorum ya hepsini seviyorum ben ortak zevkler denk gelince de seviniyorum :D

    Kitap bak Türk yazarlar çok iyi olanlar var değişik tarzlar. Ben çok tarz değiştiririm edebiyat fantastik romantik komedi falan her şeyi okuyorum ondan böyle tutarsız olabilirim belki okuduğum kitapların ruh haline bürünüyorum bi süre sonra :D

    Yaa işte böyle filmler dizler ben de başımı vururum bu yazıya çok :D

    Şubat ı da bi kaç bölüm denk gelmiştim değişik ve ilgi çekiciydi deep deyince bende mi göz atsam bilemedim bakalım sınavlarım bitmez sınavlarım biterse :D

    Öhöm veee şeyma kaçar deyip iğrenç bir sonla gideyim mi eheheh öperim çingumuu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim kii :D

      Kız alıp verme olayı mı nasıl yani iyice enteresan oldu bu komikmiş hakikaten :D

      Aynen ben de bildiğim parçalarla karşılaşınca seviniyorum hoşuma gidiyo ^^

      Evet artık daha dikkatli okuyacağım kendi yazarlarımızı. En çok çalıkuşu deep ve senin önerilerine dikkat ediyorum :) Çok çeşitli okumak iyi bir şey ki ama, tek bir türü okuyup okuyup ne yapsın ki insan, biraz farklılık olmalı çeşit olmalı, başka şeyler denemeli, iyi yapıyorsun yani sen :)

      hahah peki :D

      Şubat ben de merak ettim bakayım diyorum bir ara :) Sınavlar ne oldu bu arada nasıl geçti, bitmedi mi daha?

      heheh :D Ben de öperim çok çingumuu, gelemedim yine sana ama geleceğim en kısa zamanda :)

      Sil
  5. Hayat felsefesi mi o da ne ki ?! :) Çok hoş bi mim olmuş arkadaşım. 3. soruyu okurken içimden Stephen King diye geçirmiştim. Sonra bir baktım o :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah :) Hoş sorulardı bazıları zor olsa da :)

      Sil
    2. Zorluğu konusunda sana katılıyorum :)

      Sil
    3. 10 tanecik soruyu yanıtlamak için gereken süre birkaç gün düşünme aşaması sonra da bir gün boyunca yazmaya çalışma aşaması düşün :)

      Sil
  6. ivit şuan hiç bana göre olmadığını anlamış bulunmaktayım hehe :D tatil modundayım ya tembelliğim üstümde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o tembellik durumu bende de var tatil pek faydalı değil bana onu anladım :)

      Sil
  7. mimler kitabı :) ismi bu olsun kitabın :) mimlerini birleştirirsek kitap olacaklar çünkü :) ne kadar özenli yapıyorsun çingum mimleri :)

    Kore müziğini seninle tanıdım ve sayende tanımaya devam ediyorum. en önemlisi tabii ki Bigbang :) Türkiye'ye de gelecekler hem :) biz istedik olacaaak :)

    heey neden kınıyorsun kendini, saçmalama. her kitabı, her yazarı, her türü okuyacağız diye bir şart yok ki. benim de fantastik polisiye yönüm çok zayıftır mesela. sorsan bilemem hiç. Evet, bir Çalıkuşusever daha hihi :) kendimi Çalıkuşu Sevenler Derneği başkanı gibi hissettim :D oluyor ya kuş dernekleri, kanarya sevenler filan, ben de bunu mu kursam ne :)

    Stephen King'i çok seviyorsun :) Ben de Kujo'yu küçükken elime almış ve aşırı korkmuştum. Sefiller ve Anna Karenina güzeldir çingum, baştan okusan seversin. klasiklere karşı önyargılı oluyor bazı insanlar, neden bilmem.. senin önyargın yok, okursan seversin çok.

    uvv dizi film arşivin çok geniş çingum. izleyeceğimiz filmleri sen seç hep, ben sınıfta kalırım filmlerden :)

    hayat felsefen süper olmuş, süper :) kendine karşı daha iyi olmaya çalış. çok doğru bir felsefe. senin için bir felsefe daha yazacağım: herkesi düşün ama kendini düşünmeyi de unutma. çünkü bazen kendini unutuyorsun başkalarını düşünmekten. herkes iyi olsun ama sen de iyi ol.

    çok iyi bir yazar olacak benim çingum. kayda geçsin, bak buraya yazıyorum :)

    kıyamam ki sana, aç susuz bıraktı bu mim benim çingumu. ellerine, yüreğine , zihnine sağlık çingumun :)



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah sorular güzel oluyor ben de cevaplamayı seviyorum :)

      çok tatlılar ama değil mi yaa böyle bi huzurlu oluyorum onları dinlediğimde ben :) eveet gelecekler ki hiç şüphem yok bundan bak istediğimiz şeyler nasıl da gerçek oluyor bu da olacak :) hahaaa evet biz istedik olacaaak :D

      öyle, ama insan kendi ülkesinin yazarlarını daha bi dikkatle okumalı en azından bilmeli değil mi o yüzden suçlu hissediyorum işte. kendime ödev yaptım bu konuyu ben :) Eveet Çalıkuşuseverim ben hihi :) ahahahah :D olabilir bak sen derneğin kurucusu ol ben de ikinci yetkilisi olurum :)

      Stephen yüzünden bir ara korku romanı yazma çalışmam vardı çook eski bi dönem biraz komik bir şey çıkmıştı ortaya :D ama fantastikmiş benim alanım onu anladım, korku diye başlayacağım şeyler bi bakıyorum fantastik oluyor kendiliğinden :D ben Kujo'dan korkmadım galiba bilmiyorum, evdeki köpeğin adını Kujo koyan bi ailem var düşün ne acayip bi insanım :D Anna Kareninayı okudum ve çok sevdim zaten. Savaş ve Barış'ı bitirememiştim işte, bi de Sefiller, çok üzüldüm onlara yaa. Hevesim yarım kaldı, bir ara alıp okurum belki onları başlarına yine bir şey gelmezse :) Klasikler ağır diye düşünüyor olabilirler ama ben severim klasikleri, farklı bir dünya onlar. Suç ve ceza'yı da denemiştim bak ilk onu okumayı deneseydim klasiklere bir daha bakmazdım belki çeviri kötüydü belki yanlış bi zamanda okudum bilmiyorum ama çok ağır pek bunalımlı gelmişti o :)

      daha karar vermedik sıradaki filmimiz için bak aklıma geldiği iyi oldu bir şey seçelim de sonra izleyeceğimiz vakit düşünmekle geçmesin çingum :)

      bunu aklımda tutacağım söz. (:

      hahah evren duy sesimiziii ^^

      teşekkür ederim canım çingum benimm :)

      Sil
  8. güzelmiş :)

    uzun da olmamış :)

    YanıtlaSil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^