10 Aralık 2013 Salı

Nostaljik


 23 yıllık bir müzik seti, belki daha da yaşlıdır ama o kendini bildiğinden beri bu evde hiç değişmeyen belli başlı şeylerden biri de buydu. Hala çalışır haldeydi, gerçi uzun zamandır kaset ve cd kısımları kullanılmıyordu ama biraz ilgi görse küçük yaramaz bir çocuk gibi önce nazlanıp sonra şımaracağından ve güzelce çalışacağından emindi. Son ses çalıştırıldığında o devasa kolonlar camları titretirdi. Bazen onları bilgisayara bağlayıp filmleri öyle izlerdi. Zaman zaman yıllar geçtikçe sayısı azalan plakların tozunu alma bahanesiyle pikabı açar, eski ezgilerin evde yankılanmasını dinlerdi. Plakların muhafaza edildiği alt bölümün cam kapağı artık yoktu, uzun zaman önce kırılmıştı. Aslında bir gece fırtına çıkıp elektrikler kesildiğinde çarpıp o kırmıştı. Nasıl üzülmüştü o zaman. Şimdi yine yağmur yağarken radyoyu çalıştırdı ve beğendiği bir frekansa gelince dışarıyı izlemeye başladı.

  Bazı şeyler hiç değişmez. Bazı şeylerin değişmesi istenmez. Antik çağlardan beri insanlar bazı eşyaların farklı bir enerjisi olduğuna inanırlar. Bu da öyle nesnelerden biriydi işte. Her şey değişse de o olduğu gibi baş köşede durmaya devam ederdi ve anlaşılan devam edecekti. Sevdiğin birinin omzuna yaslanabilmek gibi güven verici bir enerjisi vardı, geçmişin ezgilerini bu güne taşıyor, ruhunu ısıtıyordu..

  S..

16 yorum:

  1. çok güzeeel. duygulu buuuu. evet değişmesin bazı şeyler ya. görünce hatırlayalım çocukluğumuzu. di mi amaaaa.

    böle eşyaları saklayanları çok severim kii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi anda öyle yazdım iştee :) eveet bazı şeyler değişmesin hiç :)

      ben dee, nostaljiyi pek severim kii
      :)

      Sil
  2. çok güzel olmuş bu yazııı :) Ben de pikap istiyorum geçen gün Şeymaya söyledim napcan dedi sonra Sezen Aksunun bi şarkısının plakta çalınan halini youtube a eklemişler dinlettim ben de istiyorum dedi :D Bazı şeyler hiç değişmesiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Hahaa ne güzel :D Plak dinlemek çok başka oluyor ya :)

      Sil
  3. "Bazı şeyler hiç değişmez. Bazı şeylerin değişmesi istenmez." gerçekten de öyle. Hayatın hızına yetişemiyoruz artık. Ve kendimizi yalnız ve güçsüz hissediyoruz. Tek dayanağımız küçük şeylerdeki büyük mutluluklarımız. Çok güzel bir yazı. . .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çok doğru evet, küçük şeylerde büyük mutluluklar bulabilmeyi başaran insanlar diğerlerine göre daha sakin ve güçlüdürler, kolay kolay pes etmezler ve hayata daha mutlu bakabilirler.

      Sil
  4. Çok güzel yazmışın eski anılar canlanıverdi :)
    bizim de eski bi radyo vardı çok severdim ben çocukken çok uğraşırdım onunla ama parçalandı. Tamir etmeye bile çalışmıştım onuu içini açtım filan daha beter ettim ama :( onu hatırladım yazını okuyunca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Ah üzüldüm.. Benim de benzer bir anım var, çok sevdiğim birinden hatıra kalan bir eşyayı kırmıştım yanlışlıkla, tamir edemedim ama uzun zaman parçalarını sakladım sonra kayboldular..

      Sil
  5. yorumu yanıtlayamadım :( neyse tekrar yorum yapıyım :D müzik onda başka dinleniyor ya çok değişik :)

    YanıtlaSil
  6. Çok çok çok güzel yazmışsın çingum. Yumuşacık, naif, tatlı. Senin gibi :) güzel ezgiler çıkıyor olmalı o müzik setinden, yazın öyle olmuş çünkü :)

    Bazı şeyler değişmesin çingum, aynı kalan şeyler olsun. Güvenebileceğimiz şeyler olsun hep..

    Biliyor musun eşyaların enerjisine ben de inanırım. Genellikle küçük eşyaların, hatta kokuların.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çinguum :) eh kimin çingusuyuz sonuçta :) hem de çok güzel :)

      güvenebileceğimiz şeyler olsun hep, hiç değişmesinler ve hiç kaybolmasınlar, hep orada olsunlar..

      kokuların enerjisine ben de inanırım, hatta seslerin enerjisine..

      insan zihni ne ilginç, aslında hepsi algı meselesi :)

      Sil
  7. Değişmesi istenmeyen şey'ler, insana güvende olduğunu ya da kendini rahat hissetmesini sağlayan şey'ler.. Emeğinize sağlık, çok güzel bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  8. Hiç plak görmedim sanırım yani gerçek olarak dinlemedim ama cümlelerin öyle güzel ki insanı o ana götürüyor sanki o plakların muhafaza edildiği cam kapak için ben üzülüyorum sanki plakların tozunu alma bahanesiyle eski ve güzel ezgilerine doyuyorum müziğin.:)

    Ruhu ısıtan şarkılar,ruhu ısıtan eşyalar. Ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çingu :)

      Bazen zamanı durdurmak ya da kontrol etmek isteriz ya da geçmişteki insanları merak ederiz, neler yaşamışlar neler düşünmüşler merak ederiz, hayal ederiz, bazen hatırlamak istediğimiz şeyler olur, nostaljik eşyaların ya da nesnelerin de bu konuda ilginç bir enerjisi olduğunu düşünürüm ben. Sanki zaman akıp gitmiyor da o eşyalarda birikiyor gibi :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^