9 Ekim 2013 Çarşamba

Duygulu mim


  Tatlı mı tatlı insan Deep çingu ve neşesini sevdiklerimden Sıla chan duygulu bi mim göndermişler teşekkür ederim çok çok :) Konumuz duygular. Zor sorular..

1) En çok kırıldığın, incindiğin kelime?

Sanırım kimse beni kırmamış bu güne kadar. Cidden yok öyle bir şey bulamıyorum. Ama hayatta en kırıcı bulduğum kelime/cümle her neyse "ne halin varsa gör, umurumda değilsin.." bence çok kırıcı, bu yüzden kimseye karşı söylemedim bunları, umarım söylemem de.

2) Herkesin kullandığı bir kelime olur, ama senin için bir insan olur, o özel insan o kelimeyi kullanınca "alınırsın" ne düşünüyorsun?

Şimdi açık söylemek gerekirse soru bilmece gibi pek anlamadım o yüzden cevaplardan anladığım kadarıyla devam edeceğim, sorry :) Bir halim diğer halimi tutmaz ki benim ne desem yalan olur şimdi, şakaya vurup içten içe küsebilirim, ya da kırgınlığımı belli edebilirim o anki ruh halime bakar bu. Ama görmezden gelemem kesinlikle bir süre sonra çıkartırım acısını. Gerçi ben bana o tür kelimeler kullanılmasına en baştan izin vermem ya neyse.

3) Seni en çok duygulandıran şarkı?

İkinizin cevaplarını da çok sevdim öncelikle onu söyleyeyim :) Benim seçeceğim belli bir şarkı yok aslında, ben her an duygulanmaya eğilimli bir ruha sahibim zaten. O yüzden geçtim bu soruyu :)

4) Daha önce seni bırakan birisi geldi, senden ikinci bir şans istedi, sen de verdin o şansı ama buna rağmen yine bırakıp gitti.. Şimdi yine pişman! Ne yaparsın, ne hissedersin?

o.O Şimdi önce soruya cevap vereyim sonra asıl düşüncemi söyleyeyim.  İkinci kez pişman olup gelmiş öyle mi? Elime geçen en sert cismi kafasına atarım. Başka da sözüm yok. Bir kere dengesiz falan olsa gerek ne ki bu canım bi gidiyor bi geliyor, hiç çekemem. Ayrıca iki kez bırakıp gitmişse bir daha aynı şey olmayacağına dair kendi canı üzerine yemin etse de inanmak aptallık olur. Kendi düşünceme gelirsek, ikinci bir şans hatta ilk şans hiç olmayacağına göre üçüncüsü de olmaz anlatabildim sanırım.

5) Nefret mi aşk mı?

Nefret insanın kendi kendisini çürüten, pis çirkin bir şey. Nefret olmasın hiç istemem.

6) Birinin kalbini kırdığında nasıl gönlünü alırsın?

Gider açık açık özür dilerim cidden hatalı davranmışsam, ama onun hatası yüzünden kırmışsam da konuşurum böyle böyle derim. Neyse o evreden sonra da hala kırgınsa şirinlik yaparım ne bileyim kedilerin baktığı gibi yalvaran gözlerle bakarım affetsin diye, kekler poğaçalar yaparım, yaparım işte bir şeyler :) Hatalı olmadığım halde kırılmışsa bazen beklemek daha iyi oluyor tabii, insan kırgınken mantıklı düşünemez. Ama kimseyi kırmamak için de elimden geleni yaparım, kırgınlık güzel bir şey değil hiç.

7) Nasıl ağlarsın? Bağırarak mı, içine akıtarak mı?

Sessiz ağlarım ben. İçine akıtmak nasıl bişi onu hiç bilmiyorum ama. Bazen de tutamam kendimi sesli ağlarım ama bazen, nadiren işte.

8) En korktuğun şey?

Palyaçolar, tavşanlar, altı ya da sekiz bacaklılar. Bi de karanlıkta dolaşmak, merdivenler, evde tek başıma odalar arasında dolaşamam o yüzden evcil hayvan beslemeden duramam canlarım benim onlar. Boğulmaktan da korkarım, nefes alamama düşüncesi bile çok kötü. Sonra sanırım bir nebze klostrofobim var, küçük ve kapalı yerlerde duramıyorum. Bir de kuklalar ve maskelerden korkarım, hele karanlıkta. Bir de aynalardan korkarım geceleri.

9) Ruhun sıkıldığında ne yapmayı seversin? Kendini nasıl sakinleştirirsin/dinlendirirsin?

Müzik dinlerim yüksek ses. Eşlik ederim müziğe. Başka da yazı yazarım, genelde şiir yazarım öyle zamanlarda sanırım, ya da tek bölümlük hikayemsiler. Ya da çizgi film izlerim, genelde anime. Bir de sade ve derin diye bir başucu kitabı var onu okurum iyi gelir hemen :)

10) Bazen kızılmasından hoşlanırsın, peki en çok ne için kızılmasını seversin?

Şakacıktan kızılması hoş iyi de ben ciddiye alıyorum bazen bozuluyorum sonra dalga geçiyorlar :)

11) Şiir/müzik/öykü/deneme?

Hepsi ama en çok hatta çok çok pek çok müzik :)

12) En son ne için ağladın?

Kitap ve filmlerde ağladım en son. Çocuklar ağlayınca incinince ağlarım hemen. Bir de kendi kendime diziyi pek eleştiriyorum değiştirdikleri için ama Çalıkuşu'nun ilk bölümünde ağladım.

13) Birinde hemen etkilendiğin özellik?

İnsanların ruhu ve kalbi etkiler beni. Sakin, neşeli, tatlı dilli olması. güzel bir kalbi ve ruhu olması. İnsan olması bi de, bazı insanlar hiç insan değil mesela.

14) Dayanamadığın şey?

Bir dediği öteki dediğini tutmayan insanlar, nerede durduğunu bilmeyen yolun bir sağında bir solunda olanlar. Anlatamadım ama öyle işte. Bir de çabalayıp başarabileceği şeyler varken öylece oturup zamanla hallolur her şey diyerek her şey için geç kalıp insanı çileden çıkarmaları. Bir de karşısındakinin ne düşüneceğini nasıl hissedeceğini hiç düşünmeden en ufak hatasını ukala bir tavırla yüzüne vuranlar, nefret ederim öylelerinden, hayır adam akıllı gidip söyle ne diye azarlayıp bir de ukalalık ediyorsun ki? daha var da bu kadar yeterli sanırım :)

15) En sevdiğin duygu?

Mutluluk, sevgi, kardeşlik bağı, heyecan, huzur.. ne bileyim işte öyle :)

Duygulu bir mimin sonuna geldik böylece, sorular zordu cidden. Ben de bu mimi Çalıkuşu'na, LoverK, Alielle ve Suzy'e bir de bizi uzun zamandır yazılarından mahrum eden ama neyse ki geri dönüp sevindiren Hoi Hoi çinguya gönderiyorum :)

24 yorum:

  1. teşekkürler çingum hemen yaparım :)

    YanıtlaSil
  2. Mim için çok sağol canım. Hemen yapma şansım yok ama ilk fırsatta yapmaya çalışacağım. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım, bekliyor olacağım istediğin zaman yapabilirsin ^.^

      Sil
  3. mimi yaptığın için çoook teşekkür ederim :)) çok mutlu ettin bu bloggerı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıla, ben teşekkür ederim asıl, çok güzel bir mimdi :))

      Sil
  4. ama ne güzel yazmışsın. hissettim hepsini. yani duygusallığını hissettim, bi de duygulandım haliyle ama.
    :)
    bi kereee, 2. sorunun yanıtını çok sevdiim.
    :)
    bozuluyosun sona dalga geçiyolar ha. hah haaa çok tatlı ki.
    :)
    sonaaaa, her an duygulanmaya eğilimli hihihi.
    :)
    6. sorunun yanıtına bayıldım bayıldım.
    :)
    allam ya ne çok şeyden korkuyosun yaaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mim güzeldi ama gerçekten :)

      eveet dalga geçiyorlar sonra yaa
      :)

      evet ya ne çok şeyden korkuyormuşum
      bu kadar çok şeyden korktuğumu ben de bilmiyordum düşününce çıkıyor ortaya :)

      Sil
    2. ben en çok köpeklerden bi de yüksek şeylerden korkuyom. hani var ya lunaparklarda felan, gondol, roller coaster, dönme dolap.
      :)

      Sil
    3. köpeklerden korktuğunu tahmin ediyordum öykülerinden ve diğer yazılarından dolayı yüksekten korktuğunu da biliyordum ama lunapark şeysilerinden de mi korkuyorsun cidden? gerçi ben de balerinden korkuyorum, bir keresinde az daha düşüyordum ya :) ilk ve tek lunapark ziyaretimden yalnızca o korku kaldı aklımda :)

      Sil
  5. Ne çok şeyden korkuyorumuşsun :) Ama eminim benimki daha fazla olur :)
    Sorular cidden zormuş ve mim için çok teşekkür ederim
    Sanırım yorum yapmakta da geciktim ama yazını daha önceden okumuştum işim çıkınca yorum yapamamıştım bugün hatırladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Düşündükçe çoğalır ki korkular az bile yazdım :)
      Rica ederim cevabını merakla bekleyeceğim :)
      Ne önemi var canım :)

      Sil
  6. hihi sevgili çingu kedi gibi bakışını çok merak ediyorummm :) zihnimde canlandırdım, çok tatlı oldun :)

    haha şakayı ciddiye almak :) benle de çok dalga geçiyorlar çingum ya, hepsine birden küselim :)

    çalıkuşu'nun ilk bölümü :) biz hem protesto ediyoruz hem izliyorum çingum ya :) ben göz ucuyla bakıyorum zaten tabii :D ben dedim zaten, kesin ağlatmalı yapacaklar dedim. işlerini biliyorlar ama, milletçe duygusal olduğumuzu çok iyi biliyorlar :)

    o dayanamadığın şeylere ben de çok sinir oluyorum. etkilendiğin özelliklerin hepsine sahipsin çingum, bak beni öyle etkiledin demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihih :)

      cidden sana da mı oluyor evet hepsine küselim onların (:

      ah gerçekten ağladım o bölümde. evet hem protesto ediyoruz hem izliyoruz :) ama başka bir şeymiş gibi izliyorum ben artık, kitapla alakası yok çünkü :) eveet milletçe duygusal olduğumuzu çok iyi biliyorlar, işlerini biliyorlar çok doğru bu :) ama kitabı değiştirmeden çekselerdi bence tahmin ettiklerinden daha başarılı olurdu bu proje :)

      canım çingum benim sen de o özelliklerin hepsine sahipsin boşuna mı etkilendi bu çingu :)

      Sil
  7. Korktuğun şeyler şaşırttı beni :) Bilim-kurgu yazıyorsun ya aynalar, kuklalar, maskeler falan.. Ne bileyim bi garip geldi işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmadan önce bu kadar çok şeyden korktuğumu ben de bilmiyordum düşündükçe daha neler çıkar :) Belki de korktuğum için iyi yazıyorumdur kim bilir :D

      Sil
    2. Evet mantıklı. "ilham kaynağınız nelerdir Hale hanım ?" "korkularım" çok havalı bi cevap bence :D

      Sil
  8. Bazı sorulardan kaçmışsın gibi olmuş valla böyle kısa kısa cevaplar vermişsin gözümden kaçmadı ;) Onun dışında gayet içten cevapların var hani okuduktan sonra seni tanıyor gibi oldum resmen :) Öyle çok şeyden korkmaya da gerek yok canım tabi elinde olmadan yaptığına eminim yani :) Neyse benim yorumum da bu kadarcık işte fazla acemice oldu ama olsun :)
    MERLENG

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı sorular çok zordu ama ne yapalım :) teşekkür ederim böyle düşünmene sevindim :) Korku bu ama elinde değil ki insanın :) Hiç de acemice değil rahat ol sen sevgili Merleng ^^

      Sil
  9. Çingum öncelikle mim için teşekkür ederim ama bu kadar geç gördüğüm için kusura bakma. :( Uzun zamandır yorum yapamıyordum sana bunun içinde çok özür. :(
    Bir kez daha ne kadar çok benzediğimizi anladım. :) Yalnız kedi gibi nasıl bakıyorsun çok merak ettim cidden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çingum rica ederim ve önemli değil olabilir ki böyle şeyler normal :)

      Kediler bir şey isteyince ya da korkunca sulu gözlerle kocaman bakarlar ya işte öyle bişi aslında espri daha çok :)

      Sil
  10. Ay bu yazıyı üçüncü okuyuşum bu yazını seni daha bi yakından tanıma fırsatı bu mimler kaynaşma yolu gibi.:)

    Bir de yorumlara çok güldüm yeaaa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mimler öyle evet, okuması güzel de yazması zor oluyor yahu, ama seviyorum ben de :)

      hahah :D

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^