25 Eylül 2013 Çarşamba

~


  Ziyaret etmeyi sevdiğim bir ağaç vardı, az önce kardeşimden öğrendim, kesmişler ağacımı. Üzüldüm.. Her ziyaret ettiğimde biraz çakıl taşı bırakırdım köklerinin üzerine ama onlar da yok olmuş.

  Bu arada muhabbet kuşum hasta, geceleri artık üstünü örtmeliyim sanırım üşütmüş, arada bir öksürük hapşırık arası bir krize giriyor, vitamin aldım umarım işe yarar.

  Yakında grip salgınları başlar hava değişiyor, bazı yerlerde yağmurlar başladı bile, burası hala yazdan kalma günlerini geçiriyor ama tedbirli olmak lazım. Gribe eskiden ciğerlerimden yakalanırdım öyle ki uyurken öksürük krizlerim olurdu, tıkanırdım, bir keresinde bronşlarım iltihaplanmıştı hatta, ilaç işe yaramazdı bende, bu yüzden ilaç yerine andız pekmezi içerdim her sabah ve akşam. O zamanlarda işe yaramakla kalmadı bir daha ciğerlerimden hastalanmadım. On yıl önce içtiğim andız pekmezi hala etkisini sürdürüyor çok hafif geçiriyorum artık gribi, sizin de aklınızda bulunsun, hastalanınca zor iyileşiyorsanız deneyin.

  Bir de BBM'den sürpriz hediyelerim gelmişti bir asır geçti üzerinden bahsedemedim mahcubum. Fotoğraf makinem bozuk bu yüzden resim ekleyemiyorum. İki tane çok şirin Afrika enstrümanı, ve tavus kuşu işlemeli bir pano, aslında pano mu deniyor bilmiyorum ama çok şirin :) Teşekkür ederim tekrardan BBM :)

  Bir çakıl taşı ya da dal parçası, doğaya ait bir şey alın ve bir nehre, boğaza, denize ne bileyim öyle bir yere atıp dilek tutun, her şeyi bırakıp en azından on beş dakika böyle sakin bir vakit geçirin.

  Kavanozdan blog seviyor hepinizi..

S..

5 yorum:

  1. canım çingummm benim :) hoş geldin,yazı yazdın çok sevindimmm :)

    kıyamam, neden kesmişler ki ağacı? sen üzülme, başka fidanlar dikeriz başkaları kesse de, bizle birlikte büyür kocaman olur onlar hiç üzülme sen. bir sürü çakıl taşı da bırakırız altına. umutlarımızı da yıktıklarında biz yeniden yeniden inşa ediyoruz onları unuttun mu? bizde pes etmek yok akıllım, fighting!
    :)

    kuşuna geçmiş olsun çingum... başka bir kuş sana selam söylüyormuş, hemen iyileşecekmişsin de ona tamam mı :)

    andız pekmezi :) çok etkili oluyor demiştin değil mi çingum? doğal uöntemler her zaman iyidir :) hep iyi ol çingum benim :)

    aa neden mahcup oluyorsun bakayım, sonra eklersin fotoğraflarını, kaçıyor muyuz yahu burdayız bekleriz :) güle güle kullan bakalım blogstarların en tatlısııı :)

    ben hep dilek tutuyorum ki çingum, hep.. hep de dua ediyorum :) sakin vakitler geçirmek ne güzel.. doğa ne güzel..

    biz seni daha çok seviyoruuuz ki :)
    <3

    ya bu yorum kutusu küçülmüş ya niye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çingum :) hoş buldum çingum ^^ ben de çok seviniyorum yeniden rahatça yazabilmek ahh.. ne yazık dersler başlayacak :)

      bilmiyorum biraz yaşlı bi ağaçtı ondan olabilir. evet başka fidanlar dikeriz hatta karar verdim bu yaz kızılçam tohumu almıştı kardeşim mavi kapaklar gibi kazancı iyi bir yere gidiyordu, o tohumları güzel bir saksıya ekeceğim üzerindeki açıklamada evin içinde olabileceği yazıyordu demek ki çok büyümeyen bir şey. olmadı balkona koyarız. daha sonra kafe açarsam onun bahçesine dikerim :) mektup yazmayı başarırsam inşallah tohumlardan sana da gönderirim, kardeş tohumlar, ikimiz de yetiştiririz böylece :) elbette unutmadım pes etmek yok fighting! :)

      kuş daha iyi çingum iyileşiyor sanırım öksürmesi o kadar sık olmuyor artık :) peki söylerim :))

      evet çok etkili çingum grip olmasa bile başka bir hastalık olsa bile işe yarıyor çok acayip bir şey andız pekmezi :) doğal yöntemler iyidir kesinlikle :) sen de hep iyi ol çakıltaşı (:

      evet sonra eklerim artık :) teşekkürler canım benim dünyanın en tatlısııı :)

      doğa öyle ince güzelliklerle dolu ki.. bazen her şeyi bırakıp ona sığınmak iyi gelir insana..

      şımarırım ama :)

      evet değişmiş yorum kutusu, yazdıklarımı göndermiyor bazen, gıcık olmuş.

      Sil
    2. aa çingu ben kızılçam demişim ama kızılçam değil ki oo :D kızılçam olur mu hiç :D başka bişi ama adını da unuttum şimdi neyse :) coğrafya çalışıyordum dersler başlamadan bütün konuları öğreneyim rahatlayayım diye, kafam karışmış :)

      Sil
  2. çakıltaşı, dal parçası, suya, tamam yapıcam, dilicem.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yap tabisi deep çingusu bak işe yarıyor benden söylemesi :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^