26 Temmuz 2013 Cuma

Ben Kimim ve Güzeller Güzeli


  Sıcak havada mim yazısı yazmak pek de eğlenceli olmuyormuş be kavanoz :) Buralarda yine yangın çıktı onun sıcağından insanlar hastanelik oldu, biraz önce yine su taşıyan bir helikopter geçti durum ciddi. Hatta şuan aldığım habere göre eve yakın bir yerde yapay şelalede çıkmış yangın. Bir haftadır Antalya'da her yerde büyük küçük yangın çıkıyor bu ne talihsizlik böyle. Yangın yüzünden hava tutuşacak gibi neredeyse.. Öyle işte bu hafta bir türlü sönmeyen sönse de tekrar çıkan yangınlar yüzünden pcye dokunmak bile istemiyor insan ama blogdan daha fazla ayrı kalamadım azmettim yazılacak bu mimler. Aslında iki mimi de ya da benzerlerini daha önce yazdım sanırım pek emin değilim fakat maksat bir şeyle uğraşmak. İlk mim Alielle ve Suzy'den ikincisi de Şeyma çingudan, nomu nomu kamsahamnida çingulaar ^^

  Ben kimim?

  İnsan böyle bir soruyu nasıl cevaplar hiç bilmiyorum. Üç dakika geçti hala bir cevap bulamadım iyi mi :D Tahmin edileceği üzere sessiz biriyim pek konuşkan değilim normalde ama bir iki arkadaşım var ki onlarla bir sohbete başladığımızda saatlerce sıkılmadan hem dinlerim hem konuşurum öyle işte. Bloga yazmak başka ama burada sessizliğimi bozuyorum bazen saçmalıyorum ama o da güzel :) Çok fazla düşünürüm bu büyük bir sorun, zihnim boş kalınca rahatsız hissederim bu yüzden her dakika bir şeyle uğraşırım, yapacak bir şey bulamıyor muyum o zaman kurgu üretirim hayal kurarım ama illa bir şeyle meşgul olurum. Alielle aynalardan bahsedince aklıma geldi de geceleri aynalardan korkarım ben bakamam karanlıkta bir aynaya. Hatta odamda tam dört büyük iki de minik ayna olduğu için gece başımı kaldırıp etrafıma bakamam, kız kardeş tam aksim olduğu için atamıyorum aynaları odadan :/ Doğayı yeşili severim betonlardan ve tozdan nefret ederim. Burcumun elementi ateş ama toprağa daha yakınım ben. Aynı zamanda burcuma inat yakut yerine zümrüt, safir severim ters insanım :) Yine Alielle gibi ben de herkesin yaptığı bir şeyi yapmaktan hoşlanmam kendime farklı bir yol belirlerim. Hatta birisi sırf farklı bir yolu seçtim diye başarısız olacağımı düşünüp eleştirip o şeyi yapamayacağımı vazgeçmemi söylerse inat ederim o şeyi yapıp başarılı olurum. Bu kadar yeter sanırım :)

  Blogunun adı nereden geliyor?

  Aslında tesadüfi olarak buldum bu ismi. Çok düşünmüştüm ne isim versem bloga diye sonra bir şekilde bu ismi buldum birkaç kişiye danıştım nasıl duruyor isim diye onlar da çok beğenince böyle oldu işte. Her geçen gün farklı bir anlam yüklüyorum bu isme. Mesela şişede duran gemileri çok severim ben. Hem blogun ismi hem benim ismim tesadüf olarak uyumlu olmuş :) Bir de Einstein'ın beyni meselesi var biraz ürkütücü ama ilginç. Bir de İki Beyinli Adam filmi var, tavsiye üzerine yakında izleyeceğim :)

  Blogu açmaya nasıl karar verdin?

  Blogu açmadan önce Mahzen'i yazıyordum ve bölüm bölüm bir yerde yayınlanıyordu. Ama daha çok acemiydim düzenli yazamıyordum bölümler gecikince haberim olmadan sayfadan tüm hikayeyi kaldırmışlar ben de çok sinirlendim ve bir daha o sayfaya uğramadım. Sonra ilk başta hikayemin yayınlanmasıyla ilgilenen adminin de sayfadan çoktan ayrılmış olduğunu fark ettim. Daha sonra onun bir blogu olduğunu ve kendi yazılarını orada rahatça yazdığını anladım. Cidden çok güzel bir blogu var. Hikayem konusunda daha önce iyi eleştiride bulunmuştu bundan cesaret alıp blog nasıl açılır bir yazı nasıl yazılır, yazıya resim nasıl eklenir, başka bloglar nasıl takibe alınır çokça başını ağrıtarak ona sorup durdum o da hiç sıkılmadan yanıtladı. Blogu açma hikayem bu, sebebi ise bana ait olan bir yerde rahatça yazabilmek. Çünkü bazen yazmak için var olduğumu düşünüyorum. Eğer onun blogunu fark etmeseydim kavanozdan blog hiç var olmazdı belkide, bu yüzden minnettarım. Bu kadar bahsetmişken link de vermem gerekir sanırım Tık Tık :)

  Neden yaşam blogu?

  Soru şaşırmış herhalde :)

  Kişiliğim?

  hmmm... duygusalım ben.. evet duygusal.. başka... ilk soruda zaten bi ton şey söyledim ama ya :)

  Hoşlandıklarım?

  Film dizi anime izlemek, kitap okumak, müzik dinlemek... ağaçlar.. çakıl taşları. Ben de ben de sevdiğim insanlarla sevdiğim şeyleri yapmaktan hoşlanırım, bir filmi çok seviyorsam onu sevdiğim herkesle tekrar izlemekten keyif alırım. Aklıma başka da bir şey gelmedi ama çok fazla şeyden hoşlanırım ben :)

  Hoşlanmadıklarım?

  Karnıyarık, neden ilk olarak bu geldi aklıma? Çünkü akşam yemekte bu var, aç kaldık iyi mi -_- Yalnız Alielle cevabına bayıldım kopyalasam mı diye düşünüyorum :) Onun dışında sıcak havadan hoşlanmıyorum, ben soğuk memleket insanıyım ne işim var buralarda anlamış değilim, hava hafif soğuk olsun çok değil azıcık soğuk işte benim normal yaşam koşullarım o. Sınırları zorluyoruz burada ooyy oyy :'(

  En çok sevdiğim makyaj malzemem?

  Sorular şekil değiştirdi yalnız :) oje -gerçi oje makyajdan sayılmıyor sanırım- bir de göz kalemi her renk var göz kalemi sıkıntıdan uğraşıp duruyorum. Onun dışında benim de sevip pek kullanmadığım ruj. çok fazla makyajı sevmem, doğal olsun isterim öyle işte..

  Çantamda olmazsa olmazım?

  Bak bu soruyu hatırlıyor gibiyim :) Çantamın içinde küçük çantacıklar var onların içinde de bir sürü şey var ama genel olarak ıslak mendil, kalem falan bir de not defteri, yara bandı yıllardır duruyor bi işe yaramadı daha ama lazım olur dursun, okunacak bir kitap.. başka da gelmedi aklıma şimdi :)

  En son okuduğum kitap?

  Uzun zamandır kitap okuyamadım ama en son İki cami arasında aşk'ı okumuştum ben de.


  Şimdi 2. mime geçelim :)

  Bu mimi pek anlamadım gerçi, Koreli aktörlerin en güzelini seçmemiz gerekiyormuş, nedenini bilmiyorum arkadaşım niye en yakışıklısı değil de en güzeli sormak lazım mimi başlatan kişiye :) Aslında Koreli aktörlerin de çoğunluğu yakışıklılıktan çok şirin tatlı ya da cidden güzel oluyorlar doğruya doğru :) Şimdi Karizma deseydi seçeceğim kişi Choi Seung Hyun namı diyar Bigbang'den tiovpi olurdu :)


Ama mim için ben de Şeyma çingu gibi Ft.Island'ın tatlı sesli ana vokalisti Lee Hong Gi'yi seçiyorum :)

Jeremyyy!

İşte böylee :) Bu arada mimi doğru yaptım mı çingu emin değilim :)

Kime göndersem bilemedim şuan, isteyen herkes yapabilir ikisini de (:

Şuan dinlediğim müziği de ekleyeyim Linkin Park çok severim siz de dinleyin ^^


S.

22 yorum:

  1. mimler güzel :)

    you are beautifulu seyretmiş miydin?

    ya da şu anda mı seyrediyorsun?

    YanıtlaSil
  2. Bloğunun adını çok seviyorum tarzını da bu arada yukarıda resim de harika olmuş bloğuna şıp diye uymuş sanki bloğuna girdikçe Doctor Who izleyesim geliyor :D Sıcak hava ben de sevmiyorum soğuk daha iyi :))Bu arada burcun ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alielle çok teşekkür ederim gerçekten böyle düşünmen beni mutlu etti :) DW candır hayat felsefesidir, dizi asla asla bitmese diye dua ediyorum yaşlansam bile izlerim hahah :D Burcum Koç :)

      Sil
  3. Haha :) Güzel olmuş. Aa evet ya linkin park candır cann :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim (: Değil mi Linkin Park candır :)

      Sil
  4. Ayy ben senin kendini anlatışını seveyim Hale nuuur ben de kaptırıyorum kendimi hep böyle okurken diyorum bu kız her şeyi ben kimim sorusunda anlatmış kişiliğim kısmısında ne yazdı acaba diye :D

    Ben de anlatayım kendimi du bi ara bu mimi de Sulli gönderttiydi duruyor daha sınavlarım bitsin yapiim dur imrendim senden:DD

    Ben de sessiziiim biliyo musun ben de anlatınca çok benzeştiğimizi düşünüceğiiz gene :)

    Miiim olmuş olmuş olma mı niye olmasın ben zaten evrim geçirttim bu mime azıcık da sen de değişmiş ooh mis gibi de olmuş bu jeremy çok datlı ama yaa bakıyorum bakıyorum çok tatlı çok tatlı :DDD

    Omo omo karizmatik miii bu da çok şey cidden ama üüüf yakışıklı karizmatik ikisi bi arada :))

    Öhöm kendine gel Şeyma diyor vee son olarak sönsün şu yangınlar artıkın lütfen lütfen lütfeeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah :D

      Aaa tamam bak sana gönderdim o zaman mimi kaçışın yok hahah :)

      Sessizlik iyi ya seviyorum sessizliği ben :)

      Doğru yapmışım tamam o zamaan :D Jeremy çok tatlı eveet dizideki hallerini gör bir de :D

      Yaa işte karizmatik insan evladı :D Müzik dışında oyunculuk da yapıyor ama hiç filmini dizisini izlemedim daha, izlicem insallah :)

      :)

      3 saatte söndü yangın ağaçlar mahvoldu yakında fidan dikimi yapılacak bakalım :/ 10 yıldır burada yaşıyorum daha böyle büyük bi yangın görmedim merkezde, umarım gelecek yıllar tekrar etmez..

      Sil
  5. heeeey çok tatlı yazmışsın kii.
    :)
    nomu nomu.
    :)
    yangınlar ha duymamıştım. hay allah ya.
    sıcaktan herhalde.

    hımm, eveet, çok düşüncelisiin eveeet.
    :)
    karanlıkta ayna mı. du bi deneyim. korkulur bence deee.
    :)
    inat iyimiş yaaa.
    :)
    şişedeki gemileri ben de severim. romantik gelirler bana yaa.
    :)
    yazmak için bence de var olunabilir. güzel bir var olma şekli ki.
    :)
    hoşlandıkların hoşmuş zaten.
    :)
    karnıyarık ha, hihihi.
    :)
    soğuk ülke evet ya, bence de öle olmalı ki.
    :)
    küçük çantacıklar.
    :)
    hihi evet koreli çakıltaşları pek güzeller.
    :)
    yazını görmekse en keyiflisii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep :)

      nomu nomu nomu kamsahamnidaa :)

      sıcaktan diyorlar ama dengesiz insanların suçu da olabilir bilmiyorum.

      evet öyle böyle değil çok düşünceliyim yaa :)

      hahah korkulur tabii akıllım uuuvv :D

      şişedeki gemiler sen de seviyorsun demek, çok ilginç ve güzeller, şişenin içinde ince ince nasıl inşa ediyorlar sabır gerektiren bişi (:

      evet karnıyarık hiç sevmem hastanelerin bir numaralı yemeğidir ve çok çirkin yaparlar ııyy :)

      (:

      hahah koreli çakıltaşları mı :D :D

      rahatça yazabiliyor olmak da keyifli, böyle güzel yorumlar almak da keyifli :)

      Sil
    2. karnıyarık, hastane yemeği mi bilmiyordum.
      neden sevmediğini anladım, haklısın tabii.

      bu arada, bamya, en sevdiğim bikaç yemek arasında.
      hatta bu hafta üç akşam yedim.
      :)

      Sil
    3. hahah bu hafta üç akşam bamya mı yedin :) bamya, pırasa, karnıyarık yiyemem hiç, yiyince hasta oluyorum çok fena :) içli köfte de aynı sebepten yiyemiyordum ama onunla aramı düzelttim :)

      Sil
  6. Çingummm :) hoş geldin, ne güzel döndünnn :) sınavlar bitti, ayy sınavı da kazandı kardeşçik :)

    Çingum sizin orda çok sık yangın çıkmaya başladı ya, inşallah ağaçlar çok fazla yanmadan yetişmişlerdir.. size de çok sıcak oluyor, kıyamam…

    Eveeet, mime geçiyorum :)
    Hihi insana birden kimsin diye sorulunca verecek cevap bulamıyor ki :) kolay gibi görünen zor sorulardan bence bu :) saçmalıyorum diyor, bak ya, hiç bu kadar güzel saçmalayanını görmemiştim :) çok fazla düşünüyorsun bak bu çok doğru :) boş zamanlarında kitap yazıyorsun mesela hobi olarak :D

    Geceleri aynalardan korkuyorsun evet :/ ben de gece kardeşimi görünce korkuyorum, böö diye çıkıyor biliyor musun ödümü koparıyor :) bak o daha korkunç oluyor aynalardan çingum :) doğayı severiz tabii, betonu kim sever ki :( inat ettiğin işte çoook başarılı olursun, oluyorsun, olacaksın :)

    Blogunun ismi çok özgün ama :) üstüne epey kafa yormuşsun anlaşılan :) senin blogun adını google’a yazınca çıkıyor aşağıda Einstein haberi, orda görünce okumuştum ne bu diye :) ilginç hakikaten, adamın beyni kıymetli tabii :)

    Heyy o blogcuya kocaman kocaman teşekkürler o zaman :) seni blog açmaya teşvik etmiş, seni tanımamıza vesile olmuş. blogu da çok güzel, o da senin gibi korecan :) son yazısına bayıldım, evet dediği gibi galiba santorini’ye aşık oldum :) bak bak doyamadım vallahi, karşı kıyı da güzelmiş demek ki :) sen doğuştan yazarsın ki, yazar olmak için doğmuşsundur belki :)

    Duygusal çingum benimmm :)

    Benimle de film izliyorsun demek ki beni de seviyorsunnn :) çıkarım yaptım, mutlu oldummm :) çakıl taşlarını çok seviyoruzzz :)

    Hadi yaa çingum, karnıyarık sevmez misin, uff ben çok severimm hem de nasıl :) yanında cacıkla da iyi gider hani :) peki peki bamya sever misin? Kimse bamya sevmiyor, çok yalnızım :) seviyor musun, hadi seviyorum dee :) adı kötüye çıkmış onun, vallahi özünde çok iyi bir yemek :) seninle soğuk memleket arayışımız sürüyor çingum :) bulunca bana da haber ver ama Sibirya’dan vazgeç nolurrr :)

    Oje de makyajdan sayılsın banane :) ben göz kalemi sürmeyi beceremiyorum çingum, çok zor değil mi, bir de gözüm kaşınıyor sürerken, gıdıklanıyor gibi oluyor :)
    Aman yara bandına hiç ihtiyacın olmasın çingum :)

    İki cami arası aşk, mihrimah’la mimar sinandı değil mi, ben de çok gördüm ama okumadım çingum.

    Koreli güzeller :) güzel demeleri çok doğal çingum, baksana kız gibiler, kız gibi güzeller diyerek toparlayayayım :) İlki daha erkek gibi, ikincisi de sevimli :) ama çok tatlı ki hepsi :)

    Evet en uzun yorum rekorumu kırdım :) özlemişim ki sana yazmayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. voooaa yoruma bak çingu en sevdiğim yorum uzun yorum :D

      Evet sınavlar bitti kurtulduum ^^ Kardeşçik de kazandı eveet :)

      Ağaçlar mahvoldu çingum 3 saat sürdü yangın. Ama fidan dikimi yapılacak. Umarım her sene yangın çıkmaz böyle. Her yaz zaten antalya civarındaki ormanlarda yangın çıkıyordu alışmıştık ama burada böyle bi yangın ilk defa gördüm.

      Eveet değil mi insanın kendine yönelik soruları cevaplaması çok zor oluyor :) hahah boş zamanlarında kitap yazmak mı :D

      hahah kardeşin seninle uğraşmayı seviyor :) Bizimki de yapar öyle şeyler arada bir :) İnsallah çingum insallah ^^

      İsimleri takıntı yapıyorum ben o yüzden çok düşünmüştüm blogu açmadan önce, cidden takıntılıyım karakterlere de isim koyarken günlerce düşündüğüm oluyor sonra seçtiğim isimler de öyle aman aman bişi olmuyor sıradan isimler oluyor takıntı yaptığımla kalıyorum :) Değil mi o beyin hikayesi çok ilginç :)

      Evet o da korecan :) Karşı kıyı da güzeldir evet, zengin olup şöyle bi dünya turu yaparsak listeye orayı da ekleyelim :) Maya burcumda yazar olmak için doğduğum yazıyor ama bakalım hahah :D

      Seni çook seviyorum akıllım zaten :D Çakıl taşları bi tanedir ^^

      Karnıyarık sevmem çingum maalesef küçükken gıcık olduğum bir yemek, bir de karnım ağrıyor yiyince psikolojik mi bilmiyorum :/ Ya zaten cacık vardı da yanında idare ettim hahah :D Uuvv bamya da sevmiyorum cidden psikolojik bir sevmeme durumu var bu yemeklere karşı, çok küçükken severek yiyormuşum sonra bazı nedenlerden dolayı gıcık oldum bu yemeklere işte yiyince hasta oluyorum o derece. Küçükken seviyormuşum çingum :) hahah :D Bak içli köfte de sevmezdim diğerleriyle aynı hikayesi, ama anneannem yaptıkça sevmeye başladım, bizimkiler de anneannem gibi yapabildiğinde yiyorum onu, sen sever misin içli köfte? Sibirya biraz aşırı olur değil mi :D Tamam daha normal bir yer bulalım :)

      Göz kalemi zor değil çingum ilk başta ben de zorlanıyordum bir de gözüm alerji olmuş gibi kaşınıyordu ama alıştım :) Şey zor asıl eyeliner ama sürmeyi başarınca güzel oluyor, yine de kullanmıyorum :)

      Evet Mihrimah ile Sinan. Kitabı pek sevmedim ben çingum nedense, hikaye güzel ama anlatımı hoşuma gitmedi sanırım.

      Hahah Koreli güzeller :) Tatlılar eveet ^^

      Ben de yorumlarını okumayı özlemişim çingum oh ne güzel oldu bu :))

      Sil
    2. utanmasam yeni yazı diye ekleyecekmişim bloguna :) maşallah bana ne yazmışım :)

      Uff çingum ya, her yerde yangın var bu sıralar :(

      Tamam, listeye ekleyelim santorini’yi :) hihi evet maya burcunda yazar olacağın yazıyordu değil mi, inanmaya başladım ben o zaman bu maya burcuna :)

      Ben de seni seviyoruuumm ki :) çoook çoook hem de :)

      Anladım çingum, psikolojik… çingum içli köfte o kocaman olan köfte değil mi? ben hiç yemedim ondan çingum, annem yapmayı bilmiyor herhalde, başka yerde de yemedim hiç. İçli köfte bizim evde lakap olarak kullanıyor :) içli bakla yedim, o olur mu :) isim benzerliği :) annanen yapıyorsa güzel oluyordur, bir de kömbe yapıyordu değil mi? o zor diye ben hala cesaret edemedim onu yapmaya :) sibirya çok aşırı olur, alışık değiliz, donarız valla :)

      Eyeliner çok zor evet, güzel oluyor ama onu denerken gözümü çıkarabilirim yanlışlıkla :) o yüzden pek uğraşmıyorum :)

      Ben de özlemişim ki sana yorum yazmayı :)

      Sil
    3. hahah :)

      evet çingum her yer yanıyor çok kötü.. 2050 yılına kadar ülkemizin güney bölgeleri çöl olacak diğer yerler de kuraklaşacak deniyor gerçek olmasından korkuyorum :(

      eveet maya burcunda öyle yazıyordu, burçlar falan saçma olaylar ama birkaç kişide deneme yaptım hep o kişiler hakkında doğru sonuçlar çıkıyor maya burcunda çok ilginç :D

      çakıltaşıım :)

      İçli köfte ben yaparım senin için çingum bir gün o zaman :) evet kocaman olan köfte, dışı bulgurlu içi kıymalı falan. lakap mı :) isim benzerliği olabilir eveet :) anneannem kömbe de eveet ^^ annene yazıp göster tarifi belki o yapar çingum zor görünüyor aslında ama ufak bir miktar yapılırsa çok da zor değil, biz memlekette koli koli yapıyorduk sabah başlanıyordu akşamüstü bitiyordu :) hahah evet donarız orada da bu sefer :) bizim memlekete gidelim şahane yer ^^

      ben de uğraşmıyorum onunla :)

      :)

      Sil
    4. olmasın çingum öyle ya :( Allah korusun ya..

      haha ban da sanatkar olacağımı söylemişti maya burcum :)

      aa yapar mısın sahi? biliyor musun yapmayı, çok kocaman bir şey sanki, zor değil mi yapması? lakap valla ne yazık ki :) ne lakaplarım var benim bilsen :) tamam çingum, göstereyim yapabilirse sana yazarım. uvv koli koli :) benim annanem de çok pişi yapar, kahvaltıda falan bir kazan yapacak nerdeyse :) eveeet andırınnn :) ama maraş dondurmasını unutmammmm :)

      Sil
    5. Olmasın evet, bunu engellemek biraz da olsa insanların elinde, çevreye zarar verilmemeli bu doğanın olduğu kadar hepimizin sorunu..

      bana da sanatkar olacağımı en iyi mesleğin de yazarlık olacağını söylüyordu bak aynıyız :)

      yapmayı teknik olarak biliyorum hiç denemedim ama tarife bakarak yapabilirim, denediğim şeylerden sadece mücverde başarısız oldum sanırım onun nedeni de kabakları sulu bırakmış olmamdı :) merak ettim ama şimdi :) peki. evet koli koli hatta bu bayram için yine yapmışlar bu hafta. pişi çok severim bizimkiler uğraşmıyor ne yazık ki arada bir kendim yapıyorum :) ben de unutmam ki en az birer kilo hem deee :D

      Sil
  7. Yalnız bu orman yangınları çok canımı sıkıyor ve acıtıyor. Doğayı katlettikten sonra nerede yaşamayı düşünüyoruz insanlık olarak berak ediyorum. ve ne yazık ki Türkiye' de ki orman yangınlarının çoğu kişilerin dikkatsizliğinden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem,
      Aynı şekilde benim de çok canımı sıkıyor ve acıtıyor.. Son bir haftada ne çok ağaç yok oldu, gerçekten inanamıyorum. Sıcak havayı suçlamak mantıksız bu raddede, gerçekten dikkatsiz insanların hatası..

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^