17 Mayıs 2013 Cuma

Kişisel Sorular


  Yarım saattir müzik dinlemeye daldım ilkin ne yazayım diye düşünüp duruyorum, cümleleri bir araya getiremedim. Eskisi gibi o kadar uzun bir ara da vermedim oysa yazmaya. Neyse bu da böyle bir başlangıç olsun :) Rosa çingum bol sorulu gittikçe zorlaşan bir mim göndermiş bana, bir ay geçti üstünden ilk defa bu kadar geciktirdim bir mimi, sınavlar falan filan derken bu güne kaldı. Mim için teşekkürler çingum, tekrar yazmaya başlamak için fırsat oldu :)

1) Eğer düğünün olacak olsaydı, nasıl olurdu?

  Benim de pek bir fikrim yok bu konuda :) Evlenmeyi düşünmüyorum, bana uzak meseleler bunlar. Ama olacak olsaydı, Karmakarışık filminde bir sahne var hani, Rapunzel yıllardır merak ettiği ışık gösterisini izlemek üzere gölün ortasında bir kayıkta heyecanla bekliyor sonra o fener gösterisi başlıyor. Hah işte o sahneye bayılıyorum ben, öyle bir şeyler olsun olursa :)



2) Yolda yürürken sevdiğin idole rastlasaydın vereceğin tepki ne olurdu?

  Şimdi düşündüm de ben yolda yürürken insanların yüzüne pek bakmıyorum tanımadığım kişilerle göz göze gelmemek için, o yüzden sevdiğim idol yanımdan geçse de fark etmeyebilirim :) Ama olur da öyle bir şey olursa önce bir şaşırırım, sonra sadece gülümserim sevildiğini bilsin iyi hissetsin diye, yeri gelirse konuşurum hatır sorarım, fırsat bulmuşken hoşuma gitmeyen bir şey yapmışsa daha öncesinde onu söylerim falan ama imza almaya ya da resim çekilmeye çalışmam ben, saçma geliyor bana bunlar. Bunlar dışında rahatsız etmemeye çalışırım, sonuçta kırk yılın başı bir dışarıya çıkmış gezip dolaşmak için, o da insan yazık bi rahat bırakılsın azıcık dimi ama :)

3) Bir dizi karakteri olsan hangisi olmak isterdin?

  Bu konu da pek bir fikrim yok. Düşündüm ama bilemedim. Hiçbiri normal değil ki hoşa giden yönleri olabiliyor ama al birini vur ötekine hepsi tuhaf :)

4) Sence ben nasıl görünüyorum?

  Hmm Rosa çingu bence sen orta boylardasın ve açık tenlisin ama saçların siyah. Göz rengin de siyah ya da koyu kahve. Neşeli birisin, neşeli olmayı tercih ediyorsun ayrıca, yani üzgün olsan bile bunu kendine bile belli etmemeye çalışıyorsun. Olumlu birisin. İnsanları üzmeyi sevmiyorsun... hmm görmeden tarif etmek de zor iş yahu :) bildim mi peki bildim mi hı? :)

5) Hayatın bir senaryo olsaydı ve senaristi sen olsaydın nasıl bir senaryo yazardın?

  Hıımm sanırım pek fazla değişiklik yapmazdım. Sonuçta beni ben yapan şuanki senaryo, başka biri olmayı istemeyeceğim için fazla değişikliğe gitmezdim. Biraz daha şans eklerdim belki. Aslında şimdiki senaryomu daha iyi hale getirmek için dünyayı değiştirmeyi isterdim o da dahilse yetkilerime tabii :)

6) Hep yaşamayı merak ettiğin, bir gün mutlaka bu duyguyu tatmalıyım dediğin bir olay var mı?

  Ohoo çok fazla var.. Mesela boğulma korkum olmadan okyanusta derinlere dalmak, ya da Rosa çingunun da istediği gibi uzaydan atlamak, gerçi ben atlamak yerine oralarda bir süre takılırdım herhalde :D Mesela uzay istasyonunda olsam orada görevli bir bilim insanı olsam mesela ve dünyanın arkasından güneşin doğduğu o anı izlesem.. Flapjack gibi maceracı olsam, denizlerde dolaşsam ya da buzullarla kaplı dağlara tırmansam.. Bigbang konserinde en önlerde olsam, şarkılara eşlik ederken o sarı tacı yorulmadan sallasam.. Bir grupta solist olsam mümkünse iyi bir Kore grubunda :D Canım sıkılınca Han nehrinin kenarında yürüsem, cidden merak ediyorum nasıl hissettirdiğini :) Bir de ata binsem korkmadan hızla sürsem. Orta Dünya'da bir Elf ya da Hobbit de olabileydim iyiydi :)

7) Eğer olanaklarını göz önünde bulundurmadan, hiçbir şeyi düşünmeden istediğin mesleği seçecek olsaydın bu ne olurdu?

  Tam da çok fazla mesleğe ilgi duyan ve seçim yapamayan birine sorulacak bir soru değil mi bu.. Aslında olanaklar göz önündeyken bir iki meslek dışında hiçbiri bana uygun değil ama insan hayal etmeden yapamıyor işte. Mesela genetik mühendisi olmak isterdim. Dövüş sanatları ustası olmak isterdim. Uzay araştırmaları yapan bir bilim insanı olmak isterdim. Psikolog da olabilirdim aslında. Biyolog da olabilirdim. Nörolog da olmak isterdim.Tiyatro oyuncusu olmak isterdim. Senarist olmak isterdim. Ubisoft'ta ya da Crytek'de çalışmak isterdim. National Geographic'de fotoğrafçı olmak isterdim. Bigbang'in menajeri falan da olayım yaa :) Haa bir de arkeolog ve dil bilimci olmak isterdim. Baterist olmak isterdim. Bunlara benzer daha bi dolu şey var. Bir de bunların hepsini aynı anda olmak isterdim (:

8) Seni benzettikleri bir ünlü şahıs var mı?

  Rosa bu soruya verdiğin cevap şahane :D Annem Lee Yo Won'a benzetiyor beni sürekli. Biraz benzediğimiz doğru ama çok da değil. Diğer herkes de anneme benzetir biraz. Onun dışında pek kimseye benzetmezler işte eşsizim sanırsam :D

9) Farklı bir bedende dünyaya gelecek olsaydın, kimin görünüşünde gelmek isterdin?

  Niye başkası olarak geleyim ki yaa? Ben yine kendim olmak isterdim. Ama mesela zihin gücü chi enerjisi gibi güçlerim olsun isterdim :)

10) Karşına çıksa en çok tiksineceğin şey?

  Kırkayak ve benzeri böcekler ııyykk.. Salyangozlar ve benzerleri.. Karınca kolonisi, tek tek olsalar sorun yok ama bir arada topluca olmalarına dayanamıyorum, küçükken oyun oynarken çok fazla çizik içinde kalıyordum dikkatsizdim bir de yaramazdım sanırım anneannemin arka bahçesindeki çalıların arasında dolaşır tavukları kovalar kedilerle kavga ederdim bir de hiç başaramasam da ağaçlara çıkmaya uğraşırdım, bir keresinde çok fena çizik ve yara bere içinde kalmıştım ertesi gün uyandığımda bir karınca kolonisinin beni yemeye çalıştığını gördüm, vahşi yaratıklaarr, hastanelik olmuştum o yüzden.

11) Hayallerine konuk ettiğin prens nasıl biri?

  No comment ^.^!

12) Bize giyim tarzını anlatır mısın?

  Rahat hissettiğim şekilde giyinirim. Genelde spor. Bol şeyler çoğunlukta. Aslında tam bir tarzım yok, o gün canım nasıl istemişse öyle giyinirim. Bir gün hanım hanımcık olur elbise giyerim, bir gün siyahlara bürünür asi takılırım, başka gün çok spor.. öyle yani canım nasıl isterse.

13) Bizimle seni en çok etkileyen dizi-film sahnesini paylaşır mısın?

  Bir dolu var.. Ama şuan aklıma gelenleri yazayım. Mesela Yeşil Yol'da John Coffey'nin ölüm sahnesi, ilk izlediğimde ne ağlamıştım ben o sahnede, geçen tesadüf yine izledim bu filmi yine ağladım. Kız Kardeşimin Hikayesi filminin pek çok sahnesi.. gece vakti tek başıma izlemiştim filmi, bittiğinde bir saat boyunca ağlamaya devam ettim ve bir hafta etkisinde kaldım.. Çok Gürültülü ve Çok Yakın pek çok sahnesi, film ilk cümleleriyle etkilemeye başlıyor insanı. August Rush aynı şekilde pek çok sahnede etkilemişti. Premium Rush filminde bisikletli kuryelerin taksilerle yarışması, polislerden kaçışları falan güzeldi sevdim :) Yüzüklerin Efendisi'nin hiçbir sahnesini atlayamam baştan sona etkileyici bir seri :) Çok çok fazla var aslında etkilendiğim film sahnesi ama aklıma gelmiyor şuan doğru düzgün.

  Mim sonunda sevdiğimiz bir şarkıyı ekliyormuşuz. Bu aralar sıkça dinlediğim bir taneyi paylaşayım ben de.

 FT Island - I Wish..


Ayy bu da olsun ama yaa duramadım :) CNBLUE - I'm Sorry




Bana mı öyle geliyor bu çocuklar her klipte çatılarda mı? Yazık şarkı söyleyecek adam gibi bir yer verin şunlara :P şaka şaka iyiler böyle :)


Vee mimi gönderdiklerim;
Sorular zor istemezseniz yapmayabilirsiniz :)
Yapmak isteyen herkes de yapabilir ayrıca :)

S..

20 yorum:

  1. ne güzel sahneymiş o en baştaki çingum :)

    dünyanın arkasından güneşin doğduğu o anı izlemek, vay be çingum :) çok romantik cevaplar veriyorsun ama :) hayallerine ortak olabilir miyim yine :)

    ah çingum bizim bu kararsızlığımız.. keşke birçok mesleği aynı anda yapabilsek değil mi?

    hihi eşsizsin tabii sen, şüphen mi var çingummm :)

    çok gürültülü ve çok yakın çok etkileyiciydi çingum, haklısın.. kız kardeşimin hikayesi, kitabı vardı filmi de mi varmış? dur izleyeyim onu da yalnızken.

    çingum sorular zor ama yapmaya çalışacağım.
    teşekkür ederim canım benimmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün o filmi de izleyelim çingum seninle :)

      hahahah :D romantik olsun diye söylememiştim :D olabilirsin çingum tabii ki :)

      onun da çözümü var çingum, yazar olmak :D yazar olursak romanlarımızda bütün meslekleri yaşatabiliriz, sınırsız :)

      ^^

      ah çingum sen de izlemişsin, hem de nasıl etkileyici.. ama çingum çok ağlatıyor o film de çok etkilenmemeye çalış tamam mı? hem biliyorsun film onlar.

      peki :)
      rica ederim canım çingumm :)

      Sil
    2. izleyeliimmm :)

      bilmeden romantik olmuşsun ama banane :)

      çok mantıklı çingum :)

      kıyamam sana ben, kendi de ağlıyor beni avutuyor, ah çingum benim.. tamam film onlar etkilenmeyeceğim, deneyeceğim söz :)

      heyyy orda ne gördüm, bizim şiir :) hemen de sahiplenirim :)

      Sil
    3. Anlaştıkk :)

      (:

      ne yapıyım ben de sana kıyamıyorum hiç.. peki :)

      eveet bizim şiir ^^ ne zaman fark edeceğini merak ediyorduumm :D

      Sil
    4. :)

      ben de sana kıyamıyorum canım çingumm :)

      ohoo önceden gördüm ki yazamadım ki bi türlü :)
      görmem mi hiç ayıp ediyorsun akıllım :)

      Sil
    5. :)

      işte ben de merak etmiştim iyice çingumun gözünden kaçmaz ki hiçbişi ^^ yeni yazdıklarım nasıl saçma mı olmuşlar az önce ekledim :)

      Sil
    6. gerçekten dikkatle okuduğum bir iki blog var ve sen de onlardan birisin çingum :)
      aa gördüm: "eğer bir şey hatırlanırsa geri dönebilir." güzelmiş :)

      "Bingle bongle dingle dangle yikiddy doo yikiddy da ping pong lippy toppy too ta."
      bunu anlayamadım ama :)

      Sil
    7. çakıltaşım sen de benim için öylesin :)
      :)

      hahahh dizide doctor rejenerasyon geçirirken böyle garip sesler çıkartabilirim diyordu da ona özgü sözlerden biri, bir anlamı yok :D

      yazın seninle bu diziyi en baştan izleyelim :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık çingum çok eğlenceli bir yazı olmuş:) Gerçekten uzun zamandır yazmıyordun geri dönmene sevindim^^
    Beni tarifinin çoğunluğu doğru:) Bu mim sayesinde görüyoruz ki birbirimizi görmeden tarifler yapabiliyoruz. Çünkü biz bloglarımız da en doğal ve içten hallerimizle yazıyoruz. Bu çok güzel bir şey bence:))
    Hayallerindeki prens kim çingum, merak ediyorum isim ver bize:)))
    Şarkılarda çok hoş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim çingum ^^ ben de ben de çok sevindim :))
      Sahi mi, sevindimm :) Bence de çingum, bence de öyle, çok güzel bir şey, hiç görmeden sadece yazdıkların ile karşındaki kişinin seni anlıyor olması harika bir şey :))
      hahahh belli biri yok ki :P :))
      Beğendiğine sevindim çingum özenle seçtim :)

      Sil
  3. mim güzel olmuş :)

    i'm sorry de güzel ^^ şarkı çıktığında ilk gündem müptelası oldum artık sözlerini bağıra çağıra söylüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coffee Shop dinledin mi o da güzel :)

      Sil
    2. evet :)

      hatta albümü bile indirdim :)

      Sil
    3. mimi de yaptım ama 1 hafta geçti yine de bir şekilde bakarsın umarım :)

      Burada:

      http://birgaripkisilik.blogspot.com/2013/05/mim-kisisel-sorular.html

      Sil
    4. blogları düzgün takip edemedim son zamanlarda gözümden kaçmış o yüzden, hemen geliyorum okumaya :)

      Sil
  4. yaptım kiii okumaya da geliciimm çingu okul zamanısı gelmiş şimdi:DDD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma :) ben haber vermeye gelemedim ama sen görüp yapmışsın bile mutlu oldum şuan :) ben de ne zamandır gelemedim sana ama geliciğim söz, okul var senin de biliyorum sorun değil ki rahat bir zamanda gelirsin okumaya :)

      Sil
  5. uffff hepsi güzel. duyarlı ve sevimli komikimsi bazen. august rush ya neydi ya.
    :)

    ama en çoook düğün sahnesini sevdim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeeeeep :)

      August rush şu film http://tr.wikipedia.org/wiki/August_Rush

      :)

      O düğün sahnesini aslında hayatımda en çok istediğim şey gerçekleşince vereceğim kutlamada istiyorum çingum :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^