16 Mart 2013 Cumartesi

YooRin'le Telepatik iletişim


  Kısacık sürecek olan ilkbaharı sevinçle karşılayan ama yakında gelecek olan çöl sıcaklarını düşününce beti benzi atan bendenizden pek bi selam olsun! 



  Daha önce kedim YooRin'den bahsetmiştim. Onu ve yavrularını bahçeli evi olan ve kediye ihtiyacı olan bi tanıdığımıza vermiştik, çünkü YooRin zaten apartmanda yaşamaktan memnun olmamaya başlamıştı ve yavrularıyla beraber evin içinde huzursuz oluyorlardı. Üstelik yavrulardan biri bir keresinde az daha balkondan düşüyordu. Dördüncü kattayız çok tehlikeli. Tanıdığımız yaşlı çiftin evleri bahçeli olduğundan böceklerle ilgili sorunları oluyordu bu yüzden eğitilmiş bi kedi arıyorlardı. Her neyse işte ilk başta onlardan ayrılmak çok zor oldu benim için, YooRin'i daha bir iki haftalık yavruyken kapının önünde bulmuştuk ve anne bakımı olmadan zar zor hayatta tutmuştuk onu, süt içemiyordu bile o kadar küçüktü yani. Zaten bu güne dek ne kadar kedi beslediysem hepsini aynı şekilde kapının önüne bırakılmış olarak bulmuştuk, eskiden evimiz birinci katta olduğundan diğer kediler dışarıya çıkıp dolaşıyor sonra geri geliyorlardı bu yüzden YooRin dışında bütün kedilerim günün birinde kendi rızalarıyla evi terk edip bir daha dönmemişlerdi.

  YooRin ve yavruları gidince artık yanımda olmamalarına fazla üzülmedim çünkü bunun onlar için iyi bir seçim olduğunu biliyordum ama aynı zamanda gerçekten iyi olacaklar mı diye endişeleniyordum. Korktuğum gibi şeyler olmadı hiç, yavrular çabuk alıştılar yeni evlerine, YooRin biraz huysuzluk etmiş ilk başta, sonra bir keresinde kaçıp bize gelmişti hatta, evi nasıl buldu hiç bilmiyorum. Ama sonra o da alıştı tabii. Bahçeli evde hayvan beslemek daha iyi her yönüyle. Şimdi gayet iyiler, kardeşlerim arada bir ziyaretlerine gidiyor. 

  Gelelim şimdi kedilerimden bahsetmeme sebep olan olaya :) Uzun zamandır, o ilk sıralarda evi bulup geldiğinden beri, YooRin'i görmedim ve çok özlemiştim, geçen sabah haberleri izlerken bir kedi gösterdiler tabii aklıma hemen bizimki geldi, şimdi yanımda olsa da bi sarılsam falan dedim içimden. Yarım saat sonra kapının dışından tanıdık bi miyavlama duyduk annemle. Bir de baktık YooRin gelmiş :) Bu kediyle eskiden beri telepatik bağlarımız var diyorum ama kimse inanmıyor. Matmazel, yeni evine alıştığından beri bütün şehirde gezip dolaşmadığı yer yok, bizimkiler nereye gitseler YooRin'i orada görüyorlar bana anlatıyorlardı, ben de sürekli soruyordum bu gün gördünüz mü onu ne yapıyordu falan diye. Hanımefendi bütün gün dışarıda dolaşıyor akşam olmadan da eve dönmüyormuş. O sabah da bizi ziyarete geldi işte :)



  Tabii yeni sahibini aradık ilk olarak ne yapalım diye, teyze de bir şey yapmayın sizi özlemiş biraz dursun yanınızda sonra bırakırsınız dışarı o gelir dedi. Biz de öyle yaptık, bütün gün yanımızda durdu, eski oyuncaklarını inceledi ama oyun oynama yaşı geçmiş, ilk bi heyecanlanıyor sonra bırakıyor oynamayı. Bütün evi şöyle bir dolaştı değişiklik var mı diye. Sonra her zaman uyumayı sevdiği yerleri kontrol etti. Alışkanlıkları değişmemiş en çok buna şaşırdım. Kedilerimizi büyütürken hiç kedi kumu kullanmadık biz, gerektiğinde tuvaleti kullanıyorlardı daha temiz oluyordu. Bunu unutmamış. Eskiden yemini sakladığımız dolabı da unutmamış gidip patileriyle açarak kontrol etti ama bir şey bulamadı tabii, ev yemeğiyle idare etti :) Yerde boş bir kutu ya da poşet görünce koşa koşa ilerleyip içine girme ve orada oturma alışkanlığı da değişmemiş, bunu neden yapıyor bilmiyorum, poşetlerin içinde uyumak ona çok ilginç geliyor olmalı. Bunlar dışında akşam olana kadar yanımda bir yere kurulup uyudu. Akşam onu dışarıya bıraktığımızda erkek kardeşim takip etti başına bir şey gelmesin diye ve eve gidecek mi gitmeyecek mi diye. Gerçekten teyzenin dediği gibi doğruca eve gitmiş. Kediler çok zeki yaratıklar (:



  Umarım yine aklına düşer de ziyarete gelir :) 

~Sessizgemi~

8 yorum:

  1. hihi bu anıyı anımsadıkça gülümseyeceğim galiba :) misafirliğe gelen Yoorin :) ben kaybolurum bu kedi kaybolmaz valla, nasıl da bulmuş evini :)

    ah çingum ne temiz kalplisin, keşke yanımda olsa demişsin ve yarım saat sonra gelmiş, müthiş bir şey bu!

    hihi bence bir daha gelir çingum, bak görürsün :)

    en baştaki hareketli avatarı çok seviyorum. aaa uzay yolculuğu sertifikası! nasıl görmedim, bak yana bakarken gördüm birden. benim de var ki, benim de var ki :P uzaylılar mesajlarımızı görüp bizi uzaya davet edecekler bak, hazırlıklı olalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ben de :)) Şeker olduğu kadar da kurnaz bu kedi çingum yaptıklarına akıl sır ermez ^^

      YooRin'le çok bağlıydık çingum gerçekten telepatik iletişimimiz olduğuna inanıyorum onunla (:

      Umarım çingum :)

      Ben de ^^ aaa evet uzay sertifikam, ama yazıları seçilmiyor resim büyüse de, başka bir yere yerleştireceğim o yüzden :) Evet senin de var ki ^^ Uzaylılar dosttur umarım çingum, başımıza bela alıyor olmayalım sonra hahah :D Gerçi onlar bizden korksun yaa :P

      Sil
  2. aaaa tabii hatırlıyorum yorini.
    fotoları da vardııı.
    bak sen onaaaa.
    ne güzel gelmesi.
    kediler öleymiş duyarım ya.
    bazen bi ay bile kaybolurmuş sonra gelir yine kaybolurmuş gidermiş. bi de mart ya şimdi hareketliler. gelir ki yineeee.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet fotoları da vardıı :)
      Çok yaramaz bu YooRin, çok haylaz.
      Evet öyle canı istediğinde eve dönen kediler varmış ben de çok duyuyordum ama pek inanmamıştım önceden. Umarım gelir cidden yinee.
      :)

      Sil
  3. Yoo rin ismisi de çok şekeer kendisi gibii:DD
    istediğnde gelsin ya o zaman telepatik mesaj yolla hoop yoorin kucağında çingumun kalbi çok temiz çook neden gelmesinki bi daha:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mii çok şekerdir matmazel :D:D
      evet ben de bunu düşünüyorum çok özlediğimde telepati yöntemiyle çağıracağım bundan sonra :))
      :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^