5 Şubat 2013 Salı

Çook Karışık 11'li Mim


  Ne zamandır bir türlü yazamadığım bir mimle geldim blog. 11'li mim adı ama nedense bana hiç de öyle gelmedi. Kafa karıştırıcı, zor, insanı düşünmeye iten ne kadar soru varsa bu mimde toplanmış, e üç kişiden de alınca bu mimi 11 soru oldu mu sana 33 oO... Sonra bi de 11 gerçek var bi de 11 soru da kendin yazıyorsun -.- Bakalım nasıl cevaplayacağım.. Sevgili Asiruh, Ebru i.S ve Deeptone'a mim için çok teşekkür ediyor ve geçiyorum kurallar ve sorulara..

  Bu arada bu bir ödülmüş aynı zamanda, bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.
İşte şirin ödülüm, gerçi blogum yeni sayılmaz ama olsun hala acemi bi bloggerım:

 Kurallar -hala anlamadım kuralları du doğaçlama gideceğiz- :
  Size ödül veren kişinin -ki bu durumda kişilerin :)- 11 sorusunu yanıtlıyorsunuz. Sonra kendiniz hakkında 11 gerçek paylaşıyorsunuz. Sonra da kendiniz 11 soru hazırlayıp bu soruları cevaplaması için 11 kişiyi mimliyorsunuz. Oohyy ne zor iş yahu.. 3 aşamalı.. Hani bir siteye üye olmaya çalışırsın da yok şifren olmaz yok ismin olmaz, bir de resimli karakterleri bir türlü doğru yazamazsın sonra tamam oldu dersin bu kez de mailine gelen linki tıklaman gerekir ya, hah öyle hissettim şuan.. -.-

Peki, gelen mimlerdeki soruları birlikte cevaplayacağım..

1) Mutluluk sizce nedir? Sabaha karşı 4'te kapınız çalındı....  Sadece içine dahil olmadan tv izler gibi izleme şansın olsa, geleceğe mi yoksa geçmişe mi birkaç günlüğüne gitmek isterdin?

  Mutluluk huzurdur bence, huzur olmazsa mutluluk olmaz.
O saatte kapı çalsa endişelenirim kime ne oldu diye düşünürüm anında dua etmeye başlarım, eğer kapıdaki gereksiz bir şey için beni böyle korkutmuş ise itinayla bir bardak soğuk suda boğulur..
Geçmişi zaten biliyorum o nedenle geleceğe gitmek isterdim ben.

2) Hangi filmin, dizinin ya da kitabın içine girmek isterdiniz? Sizden genç bir iş arkadaşınız terfi etti...  Çok sevdiğin bir yerde yalnız tatil yapmak mı yoksa bulunmaktan hoşlanmadığın bir yerde sevdiğin kişilerle olmak mı?

  Harry Potter! Veya Yüzüklerin Efendisi :)
  Olabilir terfi edebilir bir gariplik görmüyorum, ne yapardım diye soruluyorsa tebrik ederdim, kendim için de daha çok çalışırdım kendime bi bakardım ne eksiğim var, hatalarım varsa düzeltirdim ne yapayım başka..
  Bak ama bu çok hileli bi soru olmuş sevgili Asiruh'um. Sevdiğim bir şeyi sevdiklerimle paylaşırım ben. Gezilecek bi  yer olsun bi müzik olsun, yani o tür şeylerde yalnız olmak hoşuma gitmez illa sevdiklerim de oraları görsün o filmi ya da müziği sevsin isterim. Sevdiklerimle sevmediğim bir yerde olmak da içime sinmez onlarla oraya giderim ama ilk fırsatta oradan onları da kendimle birlikte kurtarırım..

3) Fırsatınız olsaydı şayet ilk gideceğiniz ülke-şehir neresi olurdu? Sevgilinizin annesi size bir hediye almış ama...  Sevmek mi sevilmek mi önemli sence?

Güney Kore! :)
Bu sorudan bir şey anlamadım ben ama..
İkisi de önemli..

4) Zamanı geri sarma özelliğiniz var, ilk olarak hangi yaşa ve hangi olaya geri dönmek isterdiniz, neden? Arkadaşlarınızla bir kafede buluşacaksınız. Siz biraz gecikmeli olarak gidiyorsunuz ve masada hararetli bir tartışma var. "Keşke daha erken gelseymişim," diyorsunuz içinizden. Ne olabilir?  Türk halk müziği mi Türk sanat müziği mi?

  Beş yaşıma dönmek isterdim. Yerden bir çakıl taşı almıştım, çakıl taşlarını severim bana çok anlamlı geliyorlar. Evden dışarıya çıkmamamız gerektiğini söylemiştim, ısrar etmem gerekirdi. Ama ısrar edip mızmız bir çocuk olmak yerine o çakıl taşını aldığım yere geri bıraktım..
  Ne hakkında tartışıyorlardır sanırım soru.. bilmem ki..  çok fazla tartışmaya tanık olmadım hayatımda.
  Imm ikisini de severim ama o anki ruh halime bağlı.. Ama Türk sanat müziğini daha çok seviyorum. Enstrumanlardan da en çok kanun, ud, keman ve ney sesini severim..

5) Bonus kazandınız ve size zamanı ileri sarma özelliği de verildi.. Hangi yaşa yolculuk yapardınız, neyi merak ederdiniz gelecekte? Hoşlandığınız kişi sizi arabasıyla dolaşmaya davet etti, Arabasına gittiğinizde...  Hangi ülkede yaşamak isterdin?

Sınır yoksa tek bir zamana bakmazdım, en çok son anımı merak ederdim. Fakat zaman görecelidir, bunu unutmamalı..
Bu soruyu da anlamadım..
Güney Kore'de yaşamak isteyebilirdim ya da Japonya'da :)

6) Gerçekleşmesi pek olası olmayan ama yine de çok istediğiniz uçuk bir hayaliniz var mı? Sokakta yürürken birinin sizi takip ettiği hissine kapıldınız... Hangi tarz müzikten hoşlanırsın?

  Ohoo çok fazla uçuk hayalim var benim. En basitinden astronot olmak istiyorum, Mars'a gideyim dünya dışı bakteri keşfi yapayım gezegenlerde, Ay'da tarımı gerçekleştiren bir ekibin başında olayım hatta başka gezegenleri tarım için kullanabilelim istiyorum..
  Kalabalığa doğru yürürüm izimi kaybettirecek şekilde davranırım, arkama bakmam gerçekten takip ediliyorsam farkında olduğum bilinmese daha iyi olur sanırım. Çantamdan yansıtıcı bir şey bulup arkamı kontrol ederim cidden takip ediliyor muyum diye.. Başka da bi şey gelmedi aklıma herhalde bi bankaya ya da yakındaysa karakola sığınırım..
  Belli bi tarzı yok dinlediğim müziklerin, arabesk olmasın da.. kulağa hoş gelsin, sıkmasın, saçma olmasın dinlerim..

7) Farz edelim ki oyuncusunuz ve oscar kazandınız ((heyt beee:)) ödülünüzü kimden almak isterdiniz ^.^? Haksızlık... En sevdiğin oyun nedir?

  Jackie Chan'den almak isterdim ödülümü :))
  Hayatın gerçeklerinden.. Ne bileyim anlamadım yine aklıma bu cümle geldi :)
  Oyun derken nasıl yani? çocukluk oyunlarından mı pc oyunu mu? Çocukluk oyunu pek oynamadım ben. Pc oyunu olarak da Prince of Persia, Need for Speed, Crysis, Avatar, Mystery tarzı oyunlar -arabul oyunu diyorum ben onlara.. :)

8) Keşke bunu ben yapmış olsaydım dediğiniz bir şarkı ya da film var mı? İcat ettiğiniz kokteylin adı? En çok nasıl eğlenirsin?

  Keşke ben yapmış olsaydım dediğim şarkı ya da film yok ama eşdeğer derecede çok sevdiğim Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi ve Stephen King'in Kara Kule serisi diye cevap versem?
  Bilmem..
  Arkadaşlarımla sohbet ederek, yazarak, müzik dinleyerek, pc oyunu oynayarak -bu arada 6 yıldır çeşitli sebeplerden dolayı bitiremediğim Sacred oyununu bitirmeyi başardım mutluyum- resim yaparak, çizgi film izleyerek eğlenirim..


9) Sana yapılan en büyük işkence ne olur? -Bu soru cevaplayan kişiyi gıcık etmek için sorulmuş o.O- Gemidesiniz ve kamaranızı .... ile paylaşmak zorundasınız.  Klasik tarz döşenmiş bir ev mi modern tarz döşenmiş bir ev mi? 

  Bigbang'in konseri evimin önünde yapılıyor olsa ve ben buna rağmen o konsere gidemiyorsam işte bu büyük bir işkence olurdu ki zaten mümkün değil evimin önünde konser yapmaları.. Beklemek de işkence nedeni ne olursa olsun. Sonra örümcek gördüğün bi odada uyumak zorunda olmak, düşün örümcek kocaman ve birden kayboldu ve de senden başka kimsenin umurunda değil. Ya uyurken gelip beynimi kemirirse? Tamam abartı bi korku ama korkuyorum..
  Kimle? Cidden aklıma gelmiyor bir şey.. Fare falan mı o.O? Gemi diyince aklıma o geldi ilk ne yapayım çünkü bir kişi olduğundan bahsetmiyor bir şey de olabilir :) Böyle de kaçarım sorulardan (:
  Bak bunu çok düşünmüşlüğüm var aslında. Ben belli bi tarzda karar veremem. Evin her yeri aynı olmasın yani.. Mesela salonum şömineli falan biraz otantik olsun, yemek odam modern olsun, ne bileyim işte her odayı farklı döşemek isterdim, öyle evin her yeri aynı olmasın, hep aynı renkler kullanılmasın..

10) Küçükken en sevdiğiniz çizgi film neydi? :) Şimdi varsa şimdikini de söyleyebilirsiniz..  Yılbaşı büyük ikramiyesi size çıkmış... (ahh keşke:) Sence en önemli meslek hangisi?

  Birçok var aslında çizgi filmlere bayılırım. Şimdiki çizgi filmlerden en çok klon savaşlarını ve gumballı seviyorum :)

11) İsminizi seviyor musunuz? Sizi yansıttığını düşünüyor musunuz? Bir partiye gittiniz ve kapıdan girer girmez bütün bakışlar size çevrildi... Blogunun 200 takipçisi olması senin için çok önemli mi? 

  İsmimi severim evet, beni yansıttığını da düşünüyorum.
  Dikkat çekmeyi sevmem, o nedenle utanırım herhalde..
  Takipçi sayısı kendimi değerlendirmem açısından önemli.. Değerlendirmek derken; kendimi sınamak, iyi bir blog yazarı mıyım değil miyim, yazılarım kaliteli mi, insanlar blogumu okumayı seviyor mu gibi sorulara cevap bulmak ve kendimi geliştirmek için önemli. Bir tanecik takipçim bile benim için çok değerlidir. Beni takip eden insanlar blogumu okumayı seviyorlarsa benden mutlusu yoktur işte o kadar..

ohhyy bittim bittim (:

Kendim hakkında ne yazayım 11 tane bilemedim.. Bu kısmı atlamak istiyorum zaten zaman zaman kendimden bahsediyorum blogda..

  Hmmm şimdi 11 tane soru hazırlayamayacağım çok yoruldum ya bi de acıktım düşünemiyorum, bu bitsin gidip bişiler yemem lazım. O nedenle deep çingumdan kopya çekip birkaç soru yazacağım buraya, onlar dışında yukarıdaki sorulardan istediklerinizi seçip 11 soruyu tamamlayıp ben sormuşum gibi cevaplayın olur mu?

1) Yaşamayı istediğiniz bir dönem ya da çağ var mı? Varsa nedir?
2)Diyelim ki yeni üretilen leziz mi leziz, iddialı bir çikolataya sizin istediğiniz bir ismi koyacaklar. Ne olsun isterdiniz?
3) Size sihirli bir değnek veriyorum. Ve ne isterseniz onu yapacaksınız diyorum ama sadece bir kere kullanma hakkınız var. Ne yapardınız?

İşte böyleee İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz :) Kolay gelsin -cidden!-

11 kişiyi mimliyoruz şimdi:
Bir Garip Şeyma, Çalıkuşu, Watson, Hoi Hoi, Madam Patapuff, Nursalkımı, Hikaruivy, Kuulumsu Kadın,

  11 kişi olmadı olsun aranızda yapanlar varsa sağlık olsun, yapmak istemeyenler -sorulardan gözü korkanlar- olursa evde yokmuş numarası yapabilir ;)
Dur daha haber vereceğim değil mi -.-

~Açlıktan ölen Sessizgemi~

32 yorum:

  1. çok soru olunca hepsini bir arada yazıp birarada cevaplama değişik tarz olmuş ama baya yormuştur ben yazarken zorlandım da:)

    yalnız soru hileli değil :P ben ikisini de seviyorum da bakayım dedim herkes sever mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 saatte yaptım mimi (:

      hmm anladım peki :))

      Sil
  2. mim zaten azıcık uzundu sen iyice karman çorman etmişsin:))
    yine de ellerine sağlık.ve afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karışıklığın içinden çıkayım derken daha beter olmuş değil mi :)
      Teşekkür ederim (:

      Sil
  3. çinguuumm:)
    evde yokmuş gibi yapmayayım, vallahi çarpılırım :)
    hihi yanıma erzak depolayıp yapayım o zaman ben bu mimi, sen acıktım dedikçe ben daha çok acıktım :)

    bazı bölümlerde ben de kaçabilir miyim, görmemiş gibi yapsam hı :) hakkımdaki gerçekleri yazmayı canım hiç istememişti, bak senin de istememiş, o zaman bu bölümden kaytarabilirim :)

    çingum, mimlerde bazı yerlerde öyle şeyler söylüyorsun ki.. aklımdan çıkmıyor sonra hiç.. kendini,duygularını güzel anlatıyorsun.

    ama mimlerde çok başarılısın söyleyeyim :) ben daha uyduruktan yapıyorum kabul :) ama iyi bir şekilde yapmaya çalışıcam, söz :)

    hihi yemeğini yemiş olmalısın artık, seni okudum, ben de yemek yedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinguummm :)
      Peki, rahat bi zamanda yaparsın :)
      Yanında bolca puding olması tavsiyemdir çingum ^.^ Daha gidip haber de veremedim öyle açtım ki pes ettim :)

      Kaçabilirsin tabii, mimlerde kurallar bağlayıcı değildir, esnetebiliriz ^^ Kaçmak istediğin soruları da espriyle atlat eğlenceli oluyor :)

      İçimden geldiği gibi cevaplıyorum soruları, yoksa duyguları düşünceleri iyi bir şekilde anlatmak kiiim ben kim, çok beceriksizimdir aslında :)

      Mimler bana eğlenceli geliyor, yaparken eğleniyorum :) Sen de güzel yapıyorsun ki aslında :)

      Yedim, resmen tansiyonum düşmüştü yaa ^^ acıktım dedikçe seni de acıktırmışım iyice :) eh paralel evren çingusu :)

      Sil
  4. 2 5 6 9 ve diğerleri.

    ne güzel anlatmışsın çakıltaşıııı.

    tam sen ki işte.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep çingusuu :)

      Çakıl taşları özeldir, kıymetlidir :)

      Tam ben ki işte (:

      ^.^

      Sil
    2. çakıltaşı çok özel bi nesneymiş, evet çok özelmiş bence de öyle.
      :)

      Sil
    3. çakıltaşının özelliğini çok az kişi biliyor, bu yüzden oldukça değerli de.
      :)

      Sil
  5. Ama güzel olmuş :)
    Bende mimlenmişim :)
    Umarım beş yaşında ki sevincin ve umudun kalbine tekrar döner..
    Astronot olursun belki, kim bilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursalkımı :)
      Evet, ben de haber vermeye gelecektim (:
      Umudumu ve sevincimi asla kaybetmedim kaybetmeye niyetim yok, umarım kaybetmem, hiçbirimiz kaybetmeyelim inşallah.. Güzel dileğin için teşekkür ederim canım :)
      Ah o biraz hatta fazlaca zor, hayali güzel ama olmasa da olur :)

      Sil
  6. oooyh çok şekersin be yineee:DD
    örümcekli kısımdan sonra seni bizim köye götürmek istedim örümcekli geceler bak nası kötü çinguyum ben ama ormanlık ki seversin sen yine de:)
    gemi kamara şeysine niye şu elinde çiçekle çalıkuşunun altında aylardır bekleyen adam olmasın taeyang mıydı adı ay aayy azıcık muhabbet edin sonra titanic yaparsınız ihihih aklıma ne hinlikler geliyor ya tamam susuyorum :))

    ahhh sen puding severler çalıkuşu anaam biz puding partisi yapsak ya bi ara:DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O senin şeker olmandan çingu :))
      Bak bak öğrendi zayıf noktamı illa korkutacak beni :) Ama doğru severim yeşillik doğa falan (:
      Taeyang evet ^^ O sorudan özenle kaçtım çingu şimdi Teayang falan diyorsun olmadı ama ((:

      Bak güzel fikirmiş puding partisi yapmak :DD

      Sil
  7. Uzun zamandır yoktum diye bir selam edeyim dedim... Demez olaydım, başka bir Watson değil mi o?! Ehemm... Ben aslında yoğum ki, hiç gelmedim... Aslında bu yorum bile hiç var olmadı, hepsi bilinçdışının oyunu Sessizgemi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Watson, seni görmek güzel :)
      Hayır tabii ki de sensin o ^^!
      Hmm anladım Watson evde yok :)
      Bunların hepsi bilinçdışımın bir oyunuysa o halde bir türlü gidip Watson'a haber verememiş olmamı kafama çok takmış olmalıyım..
      :)

      Sil
    2. :)
      Haber etmeyince başka biri sandım...
      Mesajı güzel almışsın Sessizgemi, klavyenden bal damlıyor :D
      Evet, evet. Haber vermedin ki,bana ne ki :D

      Not: Eğer "bu mim olacak, cevaplarını çok merak ettim" dersen mail adresini ver çünkü yıllar sonra tamamlanır bu mim :D

      Sil
    3. :)
      Mimi yazarken aklımda bir tek bir an evvel yemek yemek vardı o nedenle bittikten sonra haber verme işini düzgün yapamadım, aklıma takılıp durmuştu bu konu da :)
      Hahah doğru algıladığıma sevindim Watson :D
      Doğru, o nedenle mimden sorumlu olmanı bekleyemeyiz :D

      Not: Onca yıl soru cevaplamakla uğraşmana içim elvermez ki :D

      Sil
    4. Açken, yemek uğruna her şeyi acele yapan bir tek ben değilmişim.
      Sevinmelisin. Bende memnun oldum :D
      Evet! Beklenemez kesinlikle.

      Not: Gerçek blogdaş budur yav! :D

      Sil
    5. Acıkınca tansiyonum düşer o nedenle acele ederim hep :)
      :D
      Kesinlikle :)

      Not: Gerçek blogdaş asıl haber veremediğim halde mimlendiğini gören kişidir (:
      Bu arada blogunda bir Sherlock oyunu mu gördüm bana mı öyle geldi, tam okumaya fırsatım olmadı ama geri geleceğim :)

      Sil
    6. Acıkınca benimde beynim durur.

      Evet evet. Eski bir oyun. Şu "arabul" dediklerinden :)

      Sil
    7. :)
      Arabul oyunu evet tahmin ettim pek severim :))
      Yarın daha iyi bakacağım bu gün çok telaşlı geçti (:

      Sil
  8. Bende sizi mimlemiştim takipçinizim ayrıca cevaplar çok güzeldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Asayra,
      Mimlediğiniz kişilere gidip haber vermeniz gerekiyor, benim haberim olmamıştı o nedenle fark etmedim üzgünüm. Ayrıca beni de düşündüğünüz için teşekkür ederim :)

      Sil
  9. çok hoş bir mimin vaaar.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün gördüm ki çinguum :)
      Geliyorum şimdi (:

      Sil
  10. Çingum merhaba. :D :D Yine çok güzel bir mim yazmışsın. Örümcekli cevabına sonuna kadar katılıyorum. Benden başka kimse takmıyor ve uyumaya başlıyorlar. Oysa napsamki, acaba başka bir odada mı yatsam, salon nasıl olur falan sorular dönüyor benim zihnimde. :P
    Bu kadar geç yorum yazdığım için çok özür dilerim. Beni mimlediğin içinde çok teşekkür ederim. :)
    Bugün mimi yayınlamayı düşünüyorum ama tam beş kişiden de aynı mim gelmiş. :(
    Neyse çingum yine çok beğendim dediğim gibi, ellerine sağlık. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çingum :D Teşekkür ederim :) Öyle bir durumda dikkate alınmayıp bir de dalga geçilmesi çok kötü hissettiriyor bir de yaa.. :)
      Ben de sana geri dönemedim çeviri videon hakkında çingum üzgünüm, griple boğuşuyorum kaç gündür ama unutmadım geleceğim. Rica ederim çingum :)
      İstediğin soruları seçip cevapla çingum benim gibi hepsine birden cevap vermen gerekmiyor, mimi kabul etmiş olman yeterli benim için, zor bir mim biliyorum :)
      Tekrar teşekkürler çingum, cevaplarını okumaya geleceğim :)

      Sil
    2. Çingum geçmiş olsun. :( Diğer yazında okumuştum, yorumda da geçmiş olsun diyecektim ama unutmuşum ya. Sen deyince hatırladım, tekrar geçmiş olsun. En kısa zamanda iyileşirsin inşallah.
      Video önemli değil çingum, sen bir iyileş. :D

      Sil
    3. Teşekkürler çingum. Olsun çingum düşünmen bile yeterli. Daha iyiyim zaten artık, birkaç gün tedbiri elden bırakmayacağım yinede :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^