11 Ocak 2013 Cuma

Abeonim~


  Biliyor musun abeonim, -cümleye neden hep bu şekilde girildiğini anlamıyorum, elbette bilmiyorsun- hani sen bana büyüdüğünde hep küçük olmayı özleyeceksin, büyümek hiç de güzel değil demiştin ya, haklıymışsın. Dünyayı kocaman bir lunapark olarak gördüğüm, insanların hep iyi olduğuna inandığım, sevdiğim ve güvendiğim insanların gerçek yüzünü göremediğim o çöl kumu gibi anımsadığım ve güneşin doğarken oluşturduğu renklerle dolu olan o zamanları özlüyorum şimdi. Büyüdükçe insan evrenin o kadar da renkli olmadığını fark ediyor, dünya hiç de eğlenceli bir lunapark değilmiş, evrenin gizemlerini bulan bir kaşif de olmayacağım ya da bir İndiana Jones..

  O değil de.. Ben hiçbir şeye öfkelenmem, hiçbir şeyden nefret etmem sanıyordum ya. O öyle değilmiş işte.. Büyüdükçe insanın olaylara bakış açısı değişiyor, algısı gelişiyor ve farkındalığı artıyor. Bu güne kadar güvendiğim ve sevdiğim insanların uzun bir zamandır gerçek yüzlerini görebiliyor ama bunu kabullenemiyordum, artık bunu daha fazla reddedemeyeceğimi anladım. Hayatımda ilk kez bir şeyden gerçekten nefret ediyorum. İnsanlar neden böyle? Neden karşılarındaki insanı üzüp üzmediklerini hiç düşünmeden hareket ediyorlar? Appa, onların rüyalarına girip korkutup üzmeyin benim canımın parçasını der misin? Hayatımda ilk kez birilerini sana şikayet ediyorum. Gerçekten abeonim rüyalarına girebilsen ve onları korkutsan ne iyi olurdu..

10 yorum:

  1. çingum..
    senin güzel yüreğin karşısında katı kalpler de erir.. n'olursun üzülme. nefret de etme, biliyorum edemezsin zaten, nefret yük olur sana. biliyorum, insanlar bir gün davranışlarının verdiği hasarı anlayacaklar ve üzülecekler, işte o zaman dünya çok güzel bir yer olacak, kimse kırmayacak birbirini, üzemeyecek. belki biraz daha zaman..
    ne yazık ki herkes düşünemiyor çingum o kadar.. keşke düşünseler..

    iyi olacağız, bunun için sözleştik unutma :)





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çakıltaşım,
      O gün gerçekten çok üzgündüm ama şimdi daha iyiyim, düşünmemeye çalışıyorum. Benim yüzümden üzme kendini lütfen. Bu yazıyı keşke yazmasaydım diyorum ama yazmazsam dağılıp parçalanacağımı hissettim, bazen yazmak iyi geliyor insana. Ben kimseyi üzmek istemem, beni üzenlerin de üzülmesini istemem, ne olursa olsun onların üzülmesine dayanamam, belki bu nedenle de karşılarına geçip bu konuda onlarla konuşamıyorum ve yaptıklarının hiç farkında olmuyorlar. Onlardan nefret etmiyorum, edemem, sadece beni üzen davranışlarından nefret ediyorum.
      Keşke düşünseler..

      İyi olacağız, sözleştik biliyorum, unutur muyum hiç akıllım, üzülmeme izin verdiğim için ve seni de üzdüğüm için üzgünüm, düzeleceğim söz veriyorum..

      Sil
  2. kim üzdü benim çingumu yeaa:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma çingum üzülme sen, daha iyiyim düşünmemeye çalışıyorum..

      Sil
    2. çingum üzülmesin asıl ya ben alışkınım artık yarı melankolik yaşantım ama sen neşemsin benim yazıların pozitifliğin. güzel yüreğine hiç ama hiç hüzün düşsün istemediğim insanlardansın.
      keşke keşke insanlar davranışarının sözlerinin sonunu karşı tarafa etkisini düşünseler bir anlık bir şeyin bile bir yüreği dalgaların kumdan kaleleri yıkması gibi nasıl paramparça edeceğini bilseler düşünseler.

      Sil
    3. Canım benim, sen de benim neşemsin farkında değilsin ama sen de çok pozitif birisin aslında. Canım benim senin de güzel yüreğine hiç hüzün düşmesin. Keşke düşünseler, keşke bilseler.. Belki de herkes anlayışlı ve düşünceli olsaydı dünyada bu kavramların kıymetini bilemeyecektik.. Bilemiyorum..
      Fakat gerçekten üzülme benim için. Daha iyiyim, gerçekten. Biliyor musun pozitifliği fazla özümsemişim ben, çıkmayan boya gibi, arada bir hüzünle yıkansa da silinmiyor geri beliriyor. Gerçekten iyiyim ben.
      Hatta bak espri bile yaptım sanırım :)

      Sil
    4. daha iyi daha daha daha iyi ol çingum benim yaaa. tabi ki hepimiz insanız hep gülmeni beklemek de sana haksızlık belki bilmiyorum ama sana gülmeler yaraşır çingum bu hüzün dediğin yazında bahsettiğin koyu hüzünlerden bilirim ve sen bununda üstesinden geldin bile çabucak çooook sevindiim :)

      Sil
    5. İyiyim çingum, daha iyiyim artık.
      Teşekkür ederim sana, iyi ki varsın dediklerimdensin, gerçekten :)
      :)

      Sil
  3. üfff ya yapma yaaa.
    geçer hepsi.
    insanlara pek takılmamak lazım.
    abeonim kimdi kii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçti çingum..
      Haklısın, üstelik onlar bunun farkında bile değilken..
      Korece bir kelime o,
      Abeonim, appa, 아빠

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^