22 Aralık 2012 Cumartesi

Yeni Yıl Yeni Yıl Yeni Yıl Yeni Yıl...:)



  Bu bir otomatik band yayınıdır...

  Bu post 22 Aralık'ta yayınlanması için ayarlandı...

  Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen 21 Aralık üzerinden kurgulanan tüm o kehanetlerin ve felaket senaryolarının sahte olduğunu anlamışsınızdır...

  heheh :)

  Neyse efenim yeni yıla merhaba, tuhaf olaylarla geçen 2012'ye elveda demek istedim. Eh tabii Noel amcadan da bir takım isteklerim olmazsa olmazdı. Gerçi benim için yıllar sadece geçen zamanı ölçmek için kullanılan araçlardır başka bir anlam ifade etmez, yani 2013'e girdik diye farklı bir dünyada yaşamaya başlıyoruz falan gibi düşünmüyorum -aynı tas aynı hamam- haa bir de gezegenimiz bir yıl daha yaşlanmış oluyor o kadar. Ama neyse işte çoğunluğa uyuyorum yılbaşı kutluyorum ben de.

  Öncelikle 2013'ün sahiden iyi bir yıl olmasını istiyorum. Herkes mutlu olsun, herkesin iyi niyetli dilekleri gerçekleşsin, herkes daha olumlu olsun, kimse üzülmesin..

  Sevdiklerimle ve sevenlerimle hep bir arada olalım, kimse kimseyi özlemek zorunda kalmasın istiyorum. Özlemek çok yorucu...

  Mayalar'la ya da başka uygarlıklarla ilgili başka felaket bilmecesi çıkmasın, çıkıyorsa da insanlar bunu korku malzemesi yapmasın, reyting artırmak için kullanmasın kanallar bunu, insanları kandırıp kandırıp bundan para kazanmasınlar.. İnsanlar daha mantıklı olsun..

  Uzaylılar artık saklanmasın ortaya çıksın, iyiler mi kötüler mi bilelim :)

  Barış dileyeceğim ama dilemekle olmuyor tabii çabalamak lazım..

  Bigbang ve sonra diğer gruplar ülkemize gelsin, yeni yılda en az 50 Kpop konseri yapılsın İstanbul Ankara fark etmez gidemesem de yapılsın yeter ki..

  Doctor Who'nun Tardis'i evimin önüne insin :)

  Sherlock'un aslında gerçek biri olduğu ortaya çıksın.!

  Orta Dünya'nın Lothlorien elflerinden ülkelerinde huzurla yaşamam için davetiye alayım..

  Televizyonda ne işe yaradığını bilmediğim gereksiz programlar artık yayınlanmasın, insanların beyinleri daha fazla uyuşmasın..

  Kız kardeşim istediği üniversiteyi, erkek kardeşim de istediği liseyi kazasın, ohoo bu yıl ailecek sınava giriyoruz :)

  Yüz tane kedim beş yüz tane köpeğim olsun ama köpeklerin yarısı Husky olsun :)

  Ailem artık jaguar falan beslememe izin versin..

  Herkes sağlığına kavuşsun..

  İnsanlar güneş enerjisinin farkına varsın, suyla çalışan arabalar yaygınlaşsın, tükenen enerjiye rağbet kalmasın, daha fazla ormanlık alanlarımız olsun, dünyayı tedavi edelim.. Tedavi edilebilecek bi dünya varken...

  Sabretmeyi, hoşgörüyü her şeyin üstünde tutalım, pozitif olalım, gülümseyelim, kendimize olan inancımızı kaybetmeyelim, cesur olalım, saygılı olalım. Evrenin sayfasındaki yerimizden tüm harfleri etkilediğimizi unutmayalım, yaptıklarımızın sadece bizi değil başkalarını da etkilediğini bilelim.

  Bu yıl kimse "Gelecek sene görüşürüz!" şakası yapmasın rica ederim!

  Ben de toprak bükücü, su bükücü falan olayım hatta Avatar ben olayım :)

  Hogwarts'ın varlığı ortaya çıksın..

  Hayaller gerçek olsun..

  Neyin meyve ve neyin sebze olduğuna dair bir sözlük çıkartılsın..

  Prince of Persia'nın yeni oyunu çıksın.

  Eski çizgi filmler yeniden yayınlansın..

  Stephen King'in Kara Kule'si film olsun artık. Roland Deschain'i Clint Eastwood'un oynamasını isterdim ama adam 82 yaşında.. King, Roland'ı kurgularken Clint'ten esinlenmiş bir de. Herkes Clint'in artık Roland'ı canlandıramayacağı için üzgün. Onun kadar iyi bir seçim yapmaksa zor çünkü Roland çok önemli ve eşsiz bir karakter. Bazları Josh Holloway olsun istiyor ama hayalimdeki karaktere pek benzetemiyorum onu ben. Ed Harris diyenler var, ama bence o da olmaz. Russell Crowe, diyenler var ama ıı o da olmaz bence. Hugh Jackman? En son Javier Bardem denmişti sonra film projesi iptal edildi falan. Zaten onun oynamasını da istemiyorum, Roland'a benzemiyor o da.. Oyuncu seçimi ve filmin çıkıp çıkmayacağı hakkında net bir bilgi yok, herkes farklı bir şey söylüyor. Ohoo bütün hevesini kaçırıyorlar insanın.. King, sana güveniyoruz sensei! Bu film olacak, Roland'ı canlandıracak kişi de kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacak işte o kadar! Haa bir de onca kitap 3 filmde toplanmaz, lütfen ya doğru düzgün yapılsın ya hiç yapılmasın..

  Yeni binalar kaldırımlar falan yapılırken gelişi güzel yapılmasın yaşlılar ve engelliler de düşünülsün yok sayılmasın..

  Ülkemizdeki hayalet nüfuz artık görünür olsun varlığını gösterebilsin toplumla bütünleşebilsin..

  Tarımda yeni yöntemler geliştirilsin verimlilik artırılsın. Ülkemizdeki endemik türler daha iyi korunsun yok olmasın. Biyolojik çeşitlilik korunsun, gelecekte ülkelerin en büyük zenginliği biyo çeşitlilik olacak çünkü. Ekonomik açıdan değerli bir çok bitki türünün anavatanı üzerinde yaşadığımız topraklar. Bu bitkilerin hala topraklarımızda yaşayan yabani ataları biyoteknoloji ve gen teknolojilerindeki gelişmelerin etkisiyle önemli bir konumda. Çünkü ileride verimin artırılması, hastalıklara karşı direnç kazandırılması, yeni türlerin üretilmesi için kullanılacak genler bu bitkilerin yabani akraba türlerinden sağlanacak. Bu yüzden bunların korunması da sağlansın. 

  Genetik bilimi korkutucu olsa da oldukça müthiş ve faydalı bir alan. Onunla neler yapılabileceğini hayal dahi edemiyorum. Her türlü hastalığa çare olabilir. Yanlış ellerde yeni hastalıklar ortaya çıkabilir..İyiye de kötüye de kullanılabilir. Yok olan türler yeniden dünyaya kazandırılabilir. Tabii bu felaketle de sonuçlanabilir.. Hem harika hem de korkunç bir şey. Ama ben bunun daha da gelişmesini diliyorum. Nükleer teknolojiden daha kötü bir tehlikesi olamaz herhalde.. Tabi gen teknolojileri belirli ilke ve etiklere göre kullanılmalı. Şahsen ben genetiği değiştirilmiş ürünler konusunda kaygılıyım bunların ilerde insan bünyesinde neleri değiştireceği belli olmaz. Dikkatli olmak gerek. İyi araştırmalar yapılması gerek. (Belki ilerde sevimli mi sevimli bir evcil Dino edinebiliriz)

  Neyse neyse.. Benim listem böyle mantıklı mantıksız uzar gider son bir şey daha söyleyeyim ve susayım:

  Yine yeni bir yılbaşı yaklaşıyor. Bu yılbaşı sevdiklerinizle birlikte mutlu huzurlu bir yıla başlangıç yapmanızı ve tüm yılınızın aynı güzellikte geçmesini dilerim..

  Haa, bir de kavanozdan blogu sessiz bırakmayın sakın :)


Bu çizgi filmi hatırlayan var mı merak ediyorum, (Prenses Şehrazat) kaçırmadan her bölümünü izlerdik küçükken :) Açılış müziğinin İngilizce versiyonunu günlerdir aramama rağmen hiçbir yerde bulamadım ne yazık ki... Bu postla alakasına gelince, yeni yıl dilekleriyle birlikte nostaljik bir melodi olsun istedim.

  Ne karışık bir post oldu bu böyle değil mi :) Kusuruma bakmayınız rica ederim 2012 bu posttan daha karışık geçti zira..

  Yılbaşından önceki gün ailecek Ebenezer Scrooge'un 2009 yapımı animasyon filmini ve Tim Burton'ın Willy Wonka'sını izlemeye karar verdik. Her sene yeni yıla girmeden önce bu şekilde sevdiğimiz iki üç filmi seçip izleriz gelenek gibi bir şey oldu artık :)

~Sessizgemi~

22 yorum:

  1. Şu yeni yel şakalarından ben de bıktım ama ben de en sevdiğim sanatçı ve grupla tanışmayı çok isterdim...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evde jaguar olsa korkudan kimse eve gelemez kii :D

      Sil
    2. Yok ya niye korksunlar ki yavruyken eğitmeye başlarım kimseciklere bir şey yapmaz tabii ben aksini söylemedikçe hahah :D

      Sil
  2. Ne güzel dilekler, hepsine +1 diyorum.

    YanıtlaSil
  3. heheh çok eğlendim ki been! biliyo musun geçen sene mim yapmıştık biz 2012 için 10 şey mi maddeledik n'aaptık, şimdi açıp okusam oturur ağlarım sanırım. 2013 için yapmıycam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuulumsum :)
      hihih sevindim ki :) Hmm ama ama pozitif olmak lazım ki eğlenceli maddeler yazarsak 2013 iyi geçer diye düşünüyorum olumlama yöntemi, zihni ikna etmek falan :)

      Sil
  4. 2013 için bende dileklerimi sunsam okuyanlar da inş. dese, belki gerçekleşirler. olur mu? bi kaç dileğimi söyleyebilir miyim bende?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii söyleyebilirsin, güzel dileklere hep beraber amin deriz :)

      Sil
    2. 2013te ösym düzgün sınav yapsın, istediğim yeri(ankarada herhangi bi hukuk) azıcık bi puanla kaçırmayım
      sonra bana dengeli insanları göndersin
      2013 beni pişman etmesin bide.
      hepsi bu teşekkür ederim :))

      Sil
    3. İnşallah her şey istediğin gibi olsun, tabii hayırlısıyla :)
      Rica ederim :))

      Sil
  5. müthiş dileklerin var her farklı renkli metne geçişimde bence bencede diyip durdum umarım dileklerinden makul olanları gerçekleşir mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım :)
      Ve umarım herkesin makul olan dilekleri gerçekleşir,
      Mutlu yıllar :)

      Sil
  6. Umarım bu yıl dileklerinin hepsi gerçekleşir. Ve bu dilekler ne kadar benziyor benimkilere, şu Tardis ilk önce senin evinin önüne gelirse beni de bir bölümcük alır mısın içeri? Heheh :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Glikoza, teşekkür ederim, umarım senin de tüm dileklerin gerçekleşir :)
      Ne demek tabii ki Tardis bir gelsin insin evimin önüne tüm bölümler feda olsun hahah :))

      Sil
  7. mimledim.
    hatta 2 tane istersen.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çingum çinguum :)
      Peki bakıyorum hemen, teşekkür ederim (:

      Sil
  8. Aman Yarabbim ne güzel dilekler bunlar çingum :) dileklerin de yazın da nasıl renkli , nasıl güzel :)

    herkes çok mutlu olsun çingum, özlemek de gerçekten yorucu..

    hihi uzaylılar tardis gibi sizin evinizin önüne insin bence :) ben uzaylıların dost olduğuna inanıyorum :) ve yaşadıkları gezegenin buradan daha iyi olduğuna :)

    barış hep olsun çingum, dilemekten vazgeçmeyelim, inanırsak belki gerçkten barış gelir, insanlar acı çekmezler..

    Bigbang bence Türkiyeye gelecek bir gün ve sen de onları göreceksin, senden daha büyük Vip var mı yahu :)

    hihi evet sizin evde elini sallasan öğrenciye çarpıyor :) bol bol sınav var bu sene, hepsi hemencecik, kolayca geçiverecek ve sene sonunda senden güzel haberleri alacağız inşallah çingum :)

    yüz köpek+beş yüz kedi+ jaguar :) bir adet koca bir şehir de istemelisin çingum, nereye sığacak hepsi :) hayvanat bahçesi bile küçük geldi gözüme şu an :) hem de korksam bile kafeslere kapatılmalarına karşıyım.

    haha bana daha dün yapıldı bu şaka, hem de tedavülden kalktığını sandığım anda :)

    hogwarts'ın gerçek olduğunu bilmiyor musun, aa inanmıyorum sana :) ben arada orda gibi hissediyorum kendimi akıllım :) uzun senelerden beri :)

    hihi sözlük fikri iyiymiş çingum :)

    eski çizgi filmlerin geri dönmesini çok istiyorum! inanılmaz derecede çok hem de.

    Roland rolüne de kimseleri layık görememişsin çingum :)

    herkes sağlıklı olsun çingum, herkes..

    eski çizgi filmlerin çoğunu bildiğimi sanırdım ama bu çizgi filmi anımsayamadım tüh. ama şarkısına bayıldım, nasıl güzel bir ezgisi var. bu arada taa kaç gün önce okumuştum bu yazını ve İngilizcesini bulamadım deyince arayıp bulmuştum şarkının İngilizce versiyonunu, dur onu paylaşayım ama ses kalitesi kötü biraz: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=noSAO4ZlJZ8
    sözleri pek anlaşılmıyor ama ingilizce olduğunu yazmışlar başında, herhalde öyledir :) ama ben senin paylaştığın versiyonu daha çok sevdim, ikide bir dinleyip duruyorum :)

    yeni yıl sana mutluluk, huzur, sağlık getirsin çingum, güzel yüreğin hep güzelliklerle karşılaşsın ve hayallerinin hepsi gerçekleşsin. ve tabii ki dostluğumuz hep sürsün. uvv biraz uzun bir yorum oldu, kusuruma bakma çingum :)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Waoow upuzun bi yorum sevindim ^^

      Teşekkür ederim çingum, notlarımı hep rengarenk tutarım, dilekler de öyle olsun istedim :)

      Evet çingum çok yorucu hem de..

      hahah güzel olurdu evet bu sayede Nasa ile iletişime geçmiş olurdum, "hey onlar benim uzaylılarım, ben buldum, bensiz hiçbir yere götüremezsiniz!" ;D İyiler midir ki sahiden? Öyle olmasını umalım :) Ben hala uzaylıların ozona ya da oksijene alerjileri olduğu için dünyaya gelmediklerini düşünüyorum ^^ Bu durumda onların ortamında bize göre bir yaşam alanı bulmak zor olurdu :)

      İnanmaya ve dilemeye devam edelim çingum haklısın, en azından vazgeçmeyelim bundan kolay kolay..

      Heey inşallah çingum :) Birlikte gideriz konserlere belki :D Şu Korecemi ilerletmek için daha çok çabalamalıyım :)

      hahah alemsin çingu elini sallasan öğrenciye çarpıyor haa :D İnşallah canım benim kimse sınavlara kurban gitmesin, amin :)

      Şehir değil de çingum bir ada isteyebilirim sonuçta yabani bir ortam lazım onca hayvana değil mi :) Bunlar en makul olanları aslında, birkaç çitam bir panterim ve şahinlerim kartallarım ve yüz tane bukalemunum olsun da istiyorum ama işte en mümkün olabilenlerini yazdım :p Ben de kafeslerden ve dolayısıyla hayvanat bahçelerinden nefret ediyorum, sirkleri de sevmiyorum hepsi zindan gibi..

      Hala yapıyorlar mı o şakayı? Hiç eskimeyen şeyler var çingum kötü olup olmamalarına bakmaksızın :) Bilinçaltıyla ilgili araştırma konusu olabilir, ben hala okula giden her çocuğun nasıl olup da elli yıl öncesine ait kutu kutu pense oynadıklarını da anlamıyorum, ürkütücü o.O

      Hey ben de hissediyorum işte ondan yazdım ortaya çıksın diye akıllım, hissetmekle olmuyor şöyle bir gidip konuk öğrenci olalım istiyorum bir iki alohomora büyüsü öğrenelim hipogrifle dolaşalım dimi ama :D

      :)

      Ben de ben de istiyorum eski çizgi filmleri ^^

      Valla bi Clint'ciğim vardı işte o rolün üstesinden gelebilecek ama başka da kimseyi yakıştıramıyorum çingum :) Roland Clint'in İyi Kötü ve Çirkin'deki haline çok benziyor :)

      Amin çingum..

      Şehrazat, bulmuşsun İngilizcesini :) Sanırım bir tek bu var koskoca sanal dünyada :D Unutulup gitmiş :) Çok güzel değil mi, yayın saatini kaçırmamak için neler yapardık ya :D En çok da bu jenerik için izlerdim, maviler içindeki hilal görüntüsü çok ilgimi çekerdi :D Ses kötü çünkü yayınlayan kişinin yorumuna göre 2002 yılında televizyondan teybe kaydetmiş sesi sonra da mp3e dönüştürüp 2005 yılında pcye atmış o.O vay be :D İngilizcesine alışkınım ya o daha melodik geliyor bana ama Fransızca versiyonu da güzel evet (:

      Teşekkür ederim çingum aynı dilekleri ben de senin için diliyorum, ve elbette dostluğumuz sonsuza dek sürsün, aksi düşünülemez.. ne kusuru çingum hep yaz sen, uzun yaz hem de, seviniyorum, mutlu oluyorum :)

      Sil
  9. hihi bu yazı çok tatlıydı yau.
    komikli.
    :)
    hadi olsun hepsi o zaman hihi.
    :)
    scrooge çok iyi yaaaa.
    :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsi olsun dimi ama yaa :)

      scrooge süpeeer :)))

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^