29 Aralık 2012 Cumartesi

Rehberlik Soruları


  2012'nin son mim yazısı ile karşınızdayım kavanozdan blogun canları :) Sevgili Sulli mimlemiş beni, ancak fırsat buldum yazmak için biane ve teşekkür ederim çingu :) Sorular da çok zor nasıl cevaplayacağım hiç bilmiyorum, gün geçtikçe mimler daha bi zorlaşıyor sanki (:

-Kendini seviyor musun?
Emin değilim o.O Bunu nasıl anlarım onu da bilmiyorum ki.. Fakat yüzemeyen bir gemi, uçamayan bir Hüma ve Entler gibi köklerini topraktan çıkaramayan sessiz bir ağaç olmama rağmen halimden şikayetçi değilim, pozitifim ve mutluyum. Üzüntülerle kolay kolay sarsılmamaya çalışırım.. Bu sevdiğim anlamına mı gelir?

-Yapmaktan hoşlandığın şeyler nelerdir?
Çok şey var :) Resim yapmak, müzik dinlemek-müziğe eşlik etmek, blog ve hikaye ve roman ve şiir ve ve yazmak işte, okumak, dizi ve film ve anime ve çizgi film izlemek, bilimsel ve mitolojik alanlarda araştırmalar yapıp yeni şeyler öğrenmek, kedi beslemek ve onunla oyunlar oynamak, yaşlı insanları mutlu etmek onları gülümsetmek.. Daha var ama aklıma gelmiyor şimdi :)

-Geleceğe dair hedeflerin nelerdir?
İyi bir yazar olmak, resim yeteneğimi geliştirmek, belki hem yazar hem ressam olurum belli mi olur :) Kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirmek. Gelecekte insanlar için yararlı şeyler yapmak istiyorum, bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum ama insanlar için iyi şeyler yapmalıyım. Haddim değil, daha çaylağım ama gelecekte bilim kurguyu ülkemizde geliştirmek istiyorum, bilim kurgu alanında film olsun şey olsun çok vasatız biz ya, geliştiremezsem bile ufak bir katkım olsun en azından, saçma sapan şeylerden kurtulalım.. Polisiyemiz de rezalet ama o konuda yetenekli değilim bir şey yapamayacağım.. Bir kafe açmak istiyorum. Kendi ayaklarım üzerinde durabilmek istiyorum..

-Kendini bir cümle ile anlatabilir misin?
Dünyanın negatifliğine karşın kendi pozitifliğini koruyabildiği bir kavanozda yaşayan ve toprağı sıkıca kavrayan kökleriyle geleceğe olan inancını halen koruyabilirken bazen kendi kendisini bile anlamayan biri.. ;)

-Nefret ettiğin şeyler nelerdir?
Nefretten nefret ederim.. Onun dışında anlayışsızlıktan, düşüncesizlikten, bencillikten, ayrımcılıktan, çıkarcılıktan, kendini üstün görmekten ve benzeri şeylerden ve de böyle insanlardan..

-Favori şarkıların, filmlerin ve kitapların?
Favori şarkım çok fazla benim ama olmadı ki şimdi bu :) Onca favorinin arasından önce birkaç sanatçıyı seçeceksin de sonra onların o güzelim şarkılarından bir eleme yapacaksın, cık cık cık.. Yok vallahi bu kısmı atlamak istiyorum hiçbirine kıyamam ki ben eleme yapamayacağım hepsini yazarsam da buradan Kore'ye yol olur :)

Filmlerden de çok favorim var ama seçim yapmam gerekirse illa ki o zaman bir deneyeceğim:

Çok Gürültülü ve Çok Yakın
Yüzüklerin Efendisi serisi
Harry Potter serisi
Desu noto serisi (Ken! başka filmini izlemedim sanırım izlediysem de fark etmedim muhtemelen, o değil de bir insan animedeki Ryuzaki'ye (L) bu kadar mı çok benzer?)
Yeşil Yol
Cennetin Çocukları-Pao Ba Hai Zi. (İran versiyonunu da izledim ama ben bunu daha çok seviyorum)
İyi Kötü ve Çirkin
İyi Kötü ve Tuhaf
Ghibli yapımları
Jackie Chan filmleri özellikle Efsane (Sensei filmin şarkısını da çok güzel seslendiriyor :)
Daha bir ton var da şimdi düşününce hepsi uçtu aklımdan ^^

Kitaplar da çok, şimdi hiçbiri aklımda değil, böyle düşününce saklanıyorlar ama mesela:

Kara Kule serisi
Çalıkuşu
Yüzüklerin Efendisi serisi
Harry Potter serisi
Göçebe
Empati
Aklından Bir Sayı Tut
Daha çok var ama şimdi aklıma gelmiyorlar..

-İlham aldığın kişiler kimler?
Herkesin iyi yönlerinden ilham alırım ben öyle tek bi kişi yok yani..

-Death Note'u sen bulsaydın ne yapardın?
Ah en sevdiğim animeden soru gelmiş :) Ben bulsaydım ne yapardım, cidden düşündüm ve karar verdim, hiçbir şey yapmazdım ve defteri yok ederdim sanırım. Defteri kullananın ruhu lanetleniyor ve ne cennete ne cehenneme gidiyor ne yapayım öyle defteri ben, ruhum kıymetli benim tamam mı.. Ama ruh konusu olmasaydı cidden kullanırdım yahu, Kira gibi psikopatlaşmazdım ama terörü ve savaşları bitirmek için kullanırdım. Uuvvv kötüleştim birden o.O

(Ah be L'in ölümü geldi yine aklıma hala kabullenemedim..)

Bu mim çok eski bildiğim kadarıyla, muhtemelen herkes daha önce yapmıştır, o nedenle hala yapmamış ve yapmak isteyen herkesi mimliyorum ben :)

~Sessizgemi~

12 yorum:

  1. selamlar...
    kendini seviyomusun sorusuna verdiğin cevap biraz net değildi sanki kendini sevmeli mutlu olmalisin mim cevaplarin cok icten olmus mim hastasi bir insab olarak okurken buyuk zevk aldim
    resim yapiyormuşsun ne güzel kucuklùkten beri hayran olup da beceremediğim bir uğraştir resim yolun acik olsun ne diyim umarim basarili bir yazar ve ressam olursun bu arada kendini tek cumlede anlatışindan cok etkilendim gercekten cok yaratıcì ve ózgún bir tanim olmuş :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar vikik,
      O sorunun cevabını gerçekten bilmiyorum yani hiç düşünmemiştim öncesinde, nasıl cevap vereceğimi bilemedim, fakat gerçekten mutluyum neşeliyim. Teşekkür ederim, bütün yazılarımda içten olmaya çalışıyorum, aksi bir şekilde yazamıyorum pek.
      Resme bir süre ara vermiştim ama çizim yapmayı renklerle oynamayı özlemişim yeniden başlayacağım, teşekkür ederim inşallah, umarım sen de gelecekte yapmak istediğin şeyleri yapabilirsin :) hahhah mim sorularıyla eğleniyorum bazen böyle :)

      Sil
  2. anaaam ne güzel cevaplar bunlar böyle ya müthişsin çingum yeaa kendini anlattığın cümleye eridim bittim. kendini seviyor musun sorusunun cevabını da ancak sen böyle değişik özgün bi şekilde verebilirdin heralde:DD
    bilyorum ki sen günün birinde bilim kurgu yazarı olucaksın inşallah belki bende olurum şu distopya işi beni fena sardı :))
    ama ilk baskılardan bi tane imzalı isterim ona göre :))
    hee bi de bi resim şöyle odamıma asmalık fena olmaz ne çok şey istiyorum di mi?:D bu ka yetenekli olmayın siz de canım:DD
    du bakiim sergi falan yaparsan da müthiş olur koşa koşa gelirim:))
    kitaplara verdiğin cevaplar beklediğim cevaplardı bilimkurgu nerde benim çingum orda.seni var ya ben ne çok seviyorum çingum şu pozitifliğin neşen enerjin hayatının çok minik bir kısmını biliyorum bi de seni yakından tanımayı da çok istiyorum hain zaman bi rahat bırakmıyo ama:(
    tüm güzellikler seninle olsun madem bu mim bu yılın son mimi ben de sana senin kadar güzel bir yıl diliyorum:DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeymaa :)
      hahah teşekkür ederim canım :DD
      İnşallah olabilirim çingum, inşallah sen de olursun senin distopyalarına bayılıyorum ben :))
      Peki, o güne bir gelebilirsem inşallah imzalı kitaplardan birisi senin ((: Ben de senden bir imzalı kitap isterim ama ona göre ^^
      Resim, peki resme yeniden başlayınca senin için bir resim çalışması yaparım, ama mükemmel bir şey bekleme amatörüm ben ::D :D
      Sergi yapmam için çok iyi olmam lazım ona daha çok var :)) Bir gün sergi açarsam bunu hatırlatırım ama bak, gelmen çok mutlu eder beni :)
      Kitap cevaplarımı tahmin ettin demek ;) Ama şımardım şimdi çingum, ben de seni çok seviyorum, enerjini neşeni :) Ben de senin hayatının çok minik bi kısmını biliyorum ama çok seviyorum seni tanımayı ben de istiyorum, ah şu zaman ne bela değil mi..
      Ah çingum teşekkür ederim, ben de sana senin gibi neşeli güzel pozitif bir yıl diliyorum, tüm güzellikler seninle de olsun, hep gül neşeli ol :))

      Sil
  3. bir mim bu kadar mı edebi yanıtlanır yahu :) kendini anlat diyoruz kız kitap yazacak nerdeyse :) anlatımın öyle güzel ki çingum, farkındasın değil mi?

    kendini seveceksin ben karışmam :) çingunun sözünü dinlemek gerekir biliyorsun :) sen sevilmicek insan mısın hı? sen çok çoook sevilecek bir insansın ve sevmeye en önce kendinden başlamalısın.

    hayaller bir gün yorulacaklar çingum, unuttun mu? o yüzden peşlerini bırakmak yok :)
    bilimkurgucu çingum benim, bak bir site buldum aklıma sen geldin :
    http://www.kayiprihtim.org/portal/

    bilimkurgu seninle hayat bulacak akıllım :)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çakıltaşım, mimleri bu şekilde yazmayı seviyorum hihih :)

      Peki, soruyla öyle birden karşılaşınca bilemedim ama kendimle ilgili bir sorunum yok çingum hatta kendimi seviyorum sanırım :) Biliyorum biliyorum ^^ Imm sen öyle diyosan çingum, öyledir herhalde :)

      Tabii akıllım hayaller yorulacak biz de onları yakalayacağız, peşlerini bırakmak yok :)
      aa biliyorum orayı blog listemde hatta, takip ediyorum çingum ama unutmuşum blogdan uzak kalınca bir süredir, teşekkür ederim :)

      Ah ah umarım berbat etmeden üstesinden gelebilirim çingum :)

      Sil
  4. çok güzel ve çok anlamlı yanıtlar.
    içimde hissettim ki yanıtlarını.
    :)

    bu mimi yazdı galiba, bi arkadaşımıza rehberlik dersinde sormuşları, o da mim haline getirmişti.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deep,
      :)

      Daha önce gördüğümü hatırlıyordum, yanılmamışım :)

      Sil
  5. çingum çingum :)

    burdan da kutlayayım, yeni yılın kutlu olsun :) huzurlu, mutlu, sağlıklı seneler :)

    bu sene güzel şeyler kattı bana, seni tanıdım ve bu yüzden kendimi çoook şanslı hissediyorum :) iyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çingum çingumm :))

      Senin de yeni yılın kutlu olsun canım benim :) Mutlu, huzurlu, sağlıklı, neşeli, güpgüzel seneler :)

      Ben de canım benim, bu sene benim için çok özel bir sene oldu, seni tanıdım, hayatımda çok farklı gelişmeler oldu, hala olmaya devam ediyor, bana şans getirdin çakıltaşım benim :) İyi ki varsın, hep var ol canım benim :)
      Sonsuza dek..
      :)

      Sil
  6. bilimkurgu gerçekten zayıf bizde,bol bol iyi örneklerini okuyup teknolojinin deepfreez'indekileri kurcalarsan olur zannımca? Alan bakir, neden sen de yazmayasın ki.

    Jackie Chan dedin beni kalbimden vurdun :)

    ha bir de, "köklü" olmak iyidir, çok iyi, bakma sen havailere:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N.Narda,

      Olabilir herhalde :) Zaman gösterir..

      jackie Chan senseinin kalbinden vuramayacağı kimse yoktur sanırım :)

      Köklü olmak her zaman iyidir, evet :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^