18 Aralık 2012 Salı

İsimsiz Bi Mim :)

Düşünce


  Selam kavanozdan blogun benden daha da sessizleşmiş sakinleri... Yaz boyu sıcaktan öldük öldük dirildik şimdi kış gelince de kabuğumuza çekildik, kimse görünmüyor etrafta vallahi bi tuhafız hepimiz. Ya da ben mi çok uzak kaldım buralardan da ondan mı bu iletişimsizlik. Eh sanırım öyle.. Neyse :) Sevgili Kleinn Klein, Asiruh, ve Bir Garip Kişilik mimlemişler beni, öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum ve geçiyorum bu isimsiz mimi yazmaya :)

1) Mantığın mı yoksa duyguların mı ön plandadır?

  Mantığımla hareket etmeye çalışırım ama duygusal biriyim. Kararlarımı almakta bu yönde zorlanırım. Doğallıktan yanayım.

2) İnsanlar neden mutlu değiller? Neden gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?

  Herkesin mutluluk tanımı farklıdır. Birine göre dünyaya hükmetmek mutluluk, bir diğerine göre yağan karı izlerken kahve içmek.. Fakat dünyadaki her şeye sahip olunca mutlu olacağını düşünenler bu uğurda kendilerini perişan etmekten öteye gidemezler. Küçük şeylerden mutlu olmasını bilmek gerekir. İnsan isterse çevresindeki her şeyden mutlu olmasını öğrenebilir. Bu şekilde küçük şeylerden mutlu olmak aslında insanın gerçekten huzurlu olmasını sağlar ki zaten mutluluğun asıl amacı da huzurdur..

3) Çok para harcayıp keşke almasaydım ya da harcamasaydım dediğin bir şey var mı?

  Alışveriş tutkunu değilim. Bu konuda takıntılarım da yok. Neye ihtiyacım varsa onu alırım. Bu açıdan pişmanlığım olmadı sanırım. Alışveriş yaparken çevreyi korumaya da dikkat ederim..

4) Haklı olduğun bir konuda hakkını savunur musun yoksa susmak adalet mi dersin?

  Sanırım hakkımı pek savunamam. Zaten adımdan belli değil mi sessiz insanım ben. Ne kadar haklı olursam olayım karşımdaki kişi beni dinlemeyecek gibi görünüyorsa susarım, mümkünse oradan da uzaklaşırım. Açık havadaysam ve yağmur yağıyorsa şanslıyım. Bu doğru bir davranış değil belki de ama böyleyim ne yapayım. Kendimi savunmayı da beceremem zaten karşımdaki kişi her kim olursa olsun kendini haklı çıkarmayı başarır. Sanırım kendimi çok nadir savunmayı başarıyorum..

5) Tok gözlü müsün yoksa her şeyim olsun diyenlerden misin?

  Hayattan huzurdan başka bir isteğim yok. Bu aç gözlülük olur mu ki? Aslında şuan huzurlu olmak için pek çok nedenim var. Fakat olmasını gerçekten istediğim hayatımı bağladığım bir şey var ki ona ulaşabileceğimden çoğu zaman emin olamıyorum. Maddi bir şey değil, bunu nasıl tanımlarım bilmiyorum. O isteğim olsun benden daha mutlusu olamaz hayatta. Şimdi aç gözlü müyüm tok gözlü müyüm bilmiyorum işte. Çünkü o isteğim olmasa da yaşam devam ediyor. Soruya maddi anlamda bakarsak da, ben tok gözlü olduğuma inanıyorum. Bir çantam bir de güneşten koruyan hasır bir şapkam, önümde gidilecek görülecek çok yer olsun, yürüyüp gideyim başka bir şey istemem..

Mantık, Duygu, Denge


Bu mimi Çalıkuşu çinguma gönderiyorum, şuan biraz yoğun ama vakti olunca cevaplar sanırım :)

Eh bir mimin daha sonuna geldik kavanozdan blogun canları, daha sonra görüşürüz öyleyse (:

~Sessizgemi~

12 yorum:

  1. hemen geldim okudum işte :) öncelikle gerçekten sen benden daha fazla yoksun sanki buralarda ben hep varım ama sadece eskisi kadar yorum yazmıyorum, önemli olan senin kendini iyi hissetmen tabi ortalarda olmasanda: )

    adın gibi sessizsin demek ben de adım gibi asiyim demek isterdim ama aşırı değilim bence acaba öyle miyim :P

    teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden öğrenci olmaya çalışıyorum zamanı doğru kullanmada biraz başarısızım, ama yakında düzelecek bu durum inşallah :)

      İsim seçimlerimiz biraz bizi yansıtıyor biraz da olmak istediklerimizi sanırım :) Küçük birer bulmaca gibi (:

      Ben teşekkür ederim asıl, yeniden görüşmek güzel, sevindim ^.^

      Sil
  2. çook mu çok sevindim:)

    Mantığımla hareket etmeyi sevenlerdenim ben de :)

    YanıtlaSil
  3. selamlar ben yeni takipçin vikik mim okumayı nedense çok seviyorum ve seninkide çok iyiydi aslında bence de küçük şeylerden mutlu olmayı bilmek çok önemli kar yağarken kahve içme fikri cidden kimi mutlu etmez ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar vikik, kavanozdan bloga hoş geldin :) Ben de mim okumayı ve yazmayı severim, mimleri hikayeleştirmek falan hoşuma gider :) Düşüncelerimiz aynı, insan küçük şeylerden mutlu olmayı bilmeli. Ve ayrıca buralarda kar yağmaz ama yağmur yağarken kahve içmek gibisi yok :)

      Sil
  4. Güzel cevaplar. Yeni yeni takip ettiğim bloggerların böyle mimlere cevap vermesi, onları tanımam için iyi oluyor. Bu mim iyi denk gelmiş.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Biri Yokmu, kavanozdan bloga hoş geldin :)

      Sil
  5. aç gözlü mü tok gözlü mü bilmiyormuş, bak sen şuna.. sen kim açgözlü olmak kim? inşallah o isteğine ulaşacaksın, bu açgözlülük olur mu, ah çingum.. haksızlık etmesene kendine, vallahi kızarım. çok pis kızarım bak :)

    çalıkuşu çingun tabii ki cevaplar mimini :)
    bazen zaman bulamıyor ama bunu isteyerek yapmıyor ki. hemen cevaplayacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çingum çingum :)
      İnşallah çakıltaşım (: Kız sen bana çingum akıllanmıyorum bir türlü ^.^

      Biliyorum canım benim hepimiz yoğunuz bu aralar, hele ben zamanı şaşırmış durumdayım :)
      Merakla bekliyorum cevabını ama vaktin olunca yap sıkışık olmasın :)

      Sil
  6. çok benziyoz yau.
    hele şu hak arama konusu.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benziyoruz evet
      Ah o hak arama konusu başa bela çingum
      :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^