24 Aralık 2012 Pazartesi

İki Mim Birden~

Yeni Yıl, Christmas, Korea, Ağaç,Tree

  Selamlar kavanozdan blog ve onun biricik sakinleri :) Sade ve derin çingum Deeptone bir yazıda iki mim birden göndermiş, öncelikle teşekkür ediyorum ve mime geçiyorum..

  Bu aralar mimlerdeki sorular zorlaştı mı bana mı öyle geliyor bilmiyorum, aslında zor bir mim de değil ama birden öylece soruya baktım kaldım, sanırım bu gün zihnim biraz fazla karışık. Neyse soruyu yazalım da devamı gelecek inşallah :)

  Mim 1) Blog Listemde Görmek İstediklerim ve İstemediklerim..?

  Güzel soru cidden fakat daha önce bunu pek düşünmedim, ama dur düşüneceğim şimdi..

  Görmek istediklerim:

  Öncelikle bloguna ve okuyucularına saygı duyan, onlara değer veren herkes..
  Kendi açımdan düşündüğüm zaman bir bloga gidip yorum yaptığımda er ya da geç yorumuma iyi ya da kötü bir cevap verilmesini beklerim, her seferinde yorumuma cevap gelmiyorsa bunu saygısızlık olarak değerlendiririm ve bir daha uğramam o bloga. Tamam çok fazla yorum geliyor olabilir hepsine yetişmek bolca zaman tüketiyor olabilir ama en azından ufak bir cevap verilmelidir; bu karşınızdaki kişiyi dinlediğinizi gösterir, onu kırmamış olursunuz. Ayrıca blogunu da elinden geldiğince güncel tutmalıdır. Sonuçta bence blog insanın evi gibi ya da çizim yaptığı bir tuval gibi. İlgisiz bırakılmamalı.

  İçten ve sevimli iyi niyetli insanlar, deep'ten kopya çekmiş gibi oldum ama bence de böyle bu. Aslında onun tüm cevaplarını kopyalyıp yazasım var buraya.

  Görmek istemediklerim:

  Tamam pekala..

  Kopya içerikli yazılar görmek istemiyorum. İnsan özgün olmayacaksa kendi bir şeyler yazıp çizmeyecekse ne amaçla blog açar anlamıyorum. Bir cümle yazın gerekiyorsa sadece ama size ait olsun.

  Göz yoran temalar, özellikle koyu renk arka plan üzerine açık renk yazılardan oluşan, insanın beynini sanki baş aşağı su içmeye çalışıyormuş gibi ters yüz eden bloglar.. Daha bir cümle okuyunca yoruluyorum yahu.. Tamam ben de koyu renk tema seviyorum hatta bir ara blogumun teması koyu maviydi ama yazıların bulunduğu alan yine beyazdı, harfler koyu renkti.. Şeffaf olan yani sayfa görüntüsü olmadan, yazıların arkadaki resmin üzerinden kaydığı bloglar özellikle okumayı zorlaştırıyor..

  Okuyucunun arzusu dışında otomatik başlayan müzikler. O anda belki okurun başı ağrıyor, ama yazıyı merak etti ya da sadece selam vermek istedi geldi blogunuza, ya da diyelim başı ağrımıyor ama kendi açtığı bir müziği dinliyor, blogunuza geldiği anda sizin ayarlamış olduğunuz müzik bir anda çalmaya başlıyor.. Çoğunlukla da müziğin nerede çaldığını bulmak imkansız oluyor, o minicik sus tuşu nerede, nerede Tanrım nereye gizlenmiş? Ne yapsın bu okuyucu hı sorarım? Otomatikman köşedeki kırmızı çarpıya gidiyor imleç, tabii o panikle açık olan tüm sekmeler de güme gidiyor, sinir kat sayısı 405835435 zilyon.. Bir iki blogda bu duruma alıştık onlarla ilgili bir sorun olmuyor zaten baş ağrıtıcı müzikler seçmiyorlar, dinlendiriyor dinlerken. Ama hepsi öyle değil ki.. Bloga müzik eklenecekse -ki ben de seviyorum bunu, pek sevgili mixpod ne olduğunu anlamadığım bir arıza vermeye başlayana kadar bir müzik kutum bile vardı- müzikler otomatik başlamamalı, okuyucunun isteğine bırakılmalı diye düşünüyorum..

  Küfür, argo ve bahsetmek istemediğim bir takım şeyleri de görmek istemiyorum. Bu tür içeriklerin olduğu yazıları görmezden geliyorum, zamanla aşırılaşırsa da siliyorum o blogu takip listemden.

  Bir de blogu terk etmek meselesi var, bunu da görmek istemiyorum. Onca şey yazıp paylaştığın bloga ve okuyanlara ihanet etmek gibi geliyor bana. Üzülüyorum..
 
  Bütün bunlar kişisel görüşlerim sonuçta bu bir mim, kimin ne yapacağına karışamam şu şöyle olmalıdır diye bir kural da getiremem. Ayrıca blog özgür bir alan.

  Blog takip listemi her zaman denetliyorum, görmek istediklerim oradalar, hep orada olurlar umarım, aşırı derecede görmek istemediğim şeylerle dolu bir blog da takip etmiyorum zaten.


  Mim 2) Yeni Yıl Dilekleriniz..

  Güzel yürekli insanlar hiç üzülmesin istiyorum. Onun dışında bu mim için önceden yazdığım şu posta alabiliriz sizi :)


  Hmm bu kez sevgili Watson, Hoi Hoi, BirgaripŞeyma, BirGaripKişilik ve Çalıkuşu çingularımı mimliyorum :)

  Çıkarın kağıt ve kalemleri yazılı yoklama yapacağım heheh :)

~Sessizgemi~

18 yorum:

  1. güzel yürekli insanlar hiç üzülmesin demişsin ya, bende Amin diyorum.alıntı yazıları beyenmediğini yazmıssın ama neden ?önemli olan güzel şeyleri paylaşmak değilmi?içi boş seyler yazmaktan iyidir; dediğin gibi bazı bloglarda çok argoca yazanlar var uğrayıp uğrayacağına pişman oluyo insan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıntı yazılar derken daha makul yolla anlatmaya çalışmıştım aslında, yoksa elbette güzel şeyler alıntı yapılıp paylaşılabilir. Benim demek istediğim başka blog yazarlarının yazdığı yazıları kopyala yapıştır yapıp kendisine aitmiş gibi sunanlara sözüm. Yani aslında (Ç)alıntı.. Yanlış anlamakta haklısın aslında daha açık söz etmeliydim..

      Sil
  2. miminiz sıcak sıcak yapılmıştır soğutmadan tüketiniz bayan sessizgemi:DD
    sınav dime bana yeea sen de mi brütüs diyorum tam burda. dileklerini, sevdiklerini sevdim sevmediklerini de sevmedim. eheehee ortak noktaları vurguluyorum güya burda:DD
    koccaman teşekküüüür;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Imm hemen geliyorum o halde eminim çok leziz olmuştur lady Şeyma :D
      Heheh mesaj alınmıştır sorun yok efenim :D
      Rica ederim ki (:

      Sil
  3. çook teşekkürlerimi sunarım :)

    YanıtlaSil
  4. Çingum öncelikle mim için teşekkürler. :) Ve yazdıklarında sonuna kadar arkandayım bende aynı şeyleri düşünüyorum. Özellikle şu yazılan yorumlara cevap alamama konusu beni çok uyuz ediyor. Hayır, ben seni insan yerine koymuşum yazını beğenmişim, güzelde yorum yazmışım. Sen niye cevap yazmıyorsun? En azından bi ''Teşekkür ederim,'' gibisinden ufak cümleler kursan bile kırılmam bu kadar. Böyle olunca ne kadar güzel bir şey yazmış olursa olsun otomatikman soğuyorum, bir daha da uğramıyorum. Ben kendi adıma şu ana kadar kimseyi cevapsız bırakmadım. Yorumlara biraz geç cevap versem de netice de cevap veriyorum karşımdakini kırmamak adına. Başkalarından da aynı davranışı bekliyorum haliyle. :)
    Göz yoran temalar benimde rahatsızlık sebebim. Ya tamam belki yazının içeriği güzel olabilir ama insan okuyamıyor. İçim kararıyor, başım dönüyor, bi fena oluyorum. :/
    Çingum ellerine sağlık, kendini çok iyi ifade etmişsin yine. :) Ve mim için tekrar teşekkürler, en kısa zamanda yazıcam. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim çingum :) Ah değil mi ama değil mi en azından bir "teşekkür ederim" dense insan kırılmasa.. Aynen çingum, ben de öyleyim işte, şuana kadar kimseyi cevapsız bırakmamaya çalıştım ve böyle de devam edeceğim, insanları kırmak hiç istemediğim bir şey..
      Tema demişken çingum, fırsattan istifade sorayım, blogun bu hali nasıl sence fikrini merak ediyorum :)
      Teşekkürler çingum :) Tekrar rica ederim, peki :))

      Sil
    2. Öncelikle kış mevsimine çok uygun bir tema seçmişsin çingum. :) 'Kavanozdaki Beyin' yazısının mavisiyle temadaki gri tonu güzel bir uyum yakalamış. Temanın siyah beyaz olmasından mıdır bilemicem nostaljik bir havası var ve çok hoşuma gitti. :) Tabelada her yönde bir gidiş güzergahı olması da bloga girenlere ''Hangi yöne giderseniz gidin burada sizin için güzel yazılarım var.'' demişsin gibi olmuş. :D
      Kısacası ben beğendim çingum ve fikrimi önemsemen çok mutlu etti beni. :D :D

      Sil
    3. Ah çingum teşekkür ederim ne güzel yorumlamışsın çok sevindim :) Temayı oluştururken bu şekilde düşünmemiştim daha çok sade kalmaya ve renklerin uyumuna dikkat etmeye ve bir kış teması olmasına uğraşmıştım ama bilinçaltım güzel subliminal mesajlar vermiş anlaşılan hahaha :D Ah çok sevindim gerçekten ^^
      Elbette önemsiyorum fikirlerini çingu, daha önce de söylemiştim senden ve diğer çingulardan çok şey öğreniyorum ^^ ben daha çaylağım yahu :D Şaka bi yana gerçekten düşüncelerin önemli benim için :)

      Sil
  5. güzel yürekli insanlar hiç üzülmesin.. ne güzel bir dilek bu.. sen hiç üzülme o zaman :)

    valla asıl ben senin cevaplarını kopyala-yapıştır yapmalıyım, benim düşündüklerimi öyle güzel ifade etmişsin ki.. ben de cevap vermeyenlere sinir oluyorum. en azından kısa da olsa bir cevap verilmeli diye düşünüyorum.

    blogu terk etmeyi ihanet olarak saymasak çingum, belki mecburen kapatmak zorunda kalıyordur, aslında çok seviyordur blogu..

    teşekkür ederim çingum, inşallah artık cevaplayacağım :) yazılı yoklamaya geç kaldım biraz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de hiç üzülme canım benim, güzel yürekli çingum :)

      Evren faktörü çingum biliyorsun, bu gidişle kuantum ve paralel evren araştırmalarında peşimize düşecekler ^^
      Sadece bir iki yorumda böyle olsa neyse değil mi her yorumda cevap alamayınca insanın sinirleri oynuyor, ama onlar kaybediyor..

      Onlar istisna çingum, benim bahsettiğim hiçbir neden olmadan ve bir açıklama yapılmadan kapatılanlar, bu şeklide terk edenler kendileri de bilmiyor neden yaptıklarını çoğu zaman.. Tabii bu benim kendi düşüncem yanlış düşünüyor olabilirim..

      Ek sınav yaparız senin için çingu sorun değil ^^
      Yazmışsın bile dur okumaya geliyorum :)

      Sil
  6. şu müzik konusu doğru ya bak bunu böle düşünmemiştim ki haklısın.
    :)
    iyi düşünceler ve iyi niyetli ki.
    :)

    YanıtlaSil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^