25 Eylül 2012 Salı

Vincent Konağı ve Biraz da Bigbang... Aigooo! ~



  Nasılsınız kavanozdan blogun biricik sakinleri? Ben şu sıralar pek bi telaşlıyım doğrusu. Yine bir rüyanın ardından yeni bir romansıyı yazmaya başlamıştım. Evet, ilham perilerim söz dinlemeye başlamış sanırım :) Yine Mahzen gibi fantastik bilim kurgu türünde. Tam da eş zamanlı olarak şans mı desem, bir işaret mi bilemedim ama bir yarışma çıktı karşıma. Blogda yazmak çok rahat ve özgürce olduğundan hikayelerimi burada yayınlamak konusunda fazla tereddüt etmemiştim ama bir yarışmaya katılmak.. Aigooo! Topluluk önünde konuşmak gibi korkutucu! İlk yarışmaya katılmamıştım, o zaman biraz geç kalmıştım ve yazacak bir şeyim yoktu ama kaderin bir oyunu olmalı ki ikinci yarışmanın başlamasından önce bu yeni romansının kurgusunu çoktan oluşturmuştum. Ne kadar korksam da en sonunda katılmaya karar verdim. İlk iki bölüm yayınlandı bile..

  Tefrikaları bilir misiniz? Charles Dickens'tan Yaşar Kemal'e bir çok dünya yazarının ilk eserlerini yayınladıkları Tefrika Roman geleneğini? İşte o yeniden yaşatılıyor..

  Hayal Kahvem'in bir yazısı var bu konuyla ilgili bakmak isterseniz TıK Tık..

  Yaklaşık yirmi gündür bununla uğraşıyorum ve hala da devamını yazıp yetiştirmeye çalışmakla meşgulüm. Burada hemen haber vermek istememiştim çünkü kurallara aykırı bir şey yapıyor olmaktan korkmuştum. Ama yakınlarıma ve çevreme haber verebileceğimi söylediler. Ben de vakit kaybetmeden kavanozdan bloga koşturdum işte ^.^

  Çok korkuyorum chingudeul, hem panik hem de telaş içerisindeyim! Burada yayınlıyor olsaydım bu kadar klostrofobik hissetmezdim.. Belli bir sürede yeni bölümü yetiştirmek zorundayım, en zor olan kısım bu işte. Kurallar var ve ben bu güne kadar ne kadar yeteneğim olursa olsun kurallarla sınırlı ne bir resim ödevinde ne de kompozisyonda başarılı oldum. Yazarken, çizerken rahat ve özgür olmalıyım. Ottokehajooo! Neyse işte öyle bir şeyler.. Bu arada ismi Vincent Konağı.. Yayına ulaşmak için Tık Tık lütfen :) Orada biraz düzensiz duruyor bu biraz canımı sıktı ama bir şey söylemedim. Paragraf boşlukları kaybolmuş falan. Ama diğer yarışmacılar da aynı durumda olduğu için sesimi çıkarmadım işte..

  Eh, kazanır mıyım bilmiyorum ama zaten katılmaktaki tek amacım kazanmak değildi. Yazmak konusunda ne kadar başarılı veya ne kadar başarısız olduğumu test etmek istedim. İyi ya da kötü, sonuç ne olursa olsun bir şeyler öğreneceğimi umuyorum. Ve unutmadan, olumlu ya da olumsuz, tefrikam orada eleştirilerinizi bekliyor ^.^


  Bu arada süre dolmadan yeni bölümü yetiştireyim derken biricik liderimiz G Dragon'un yeni çıkan solo albümünü de gözden kaçırmadım ;) GD yine yaptı yapacağını, farkını ortaya koydu ve yepyeni melodilerle "One of a kind!" müzik dünyasında gündeme bomba gibi düştü :) Lider bu albümde pek çok sanatçıyla beraber çalıştı. Yavaş yavaş alışmaya başlıyorum ama çıkış parçası beklediğim gibi değildi. Bunun dışında geriye kalan bütün parçalar harika ^.^ Düetlerin bu kadar şahane olacağını elbette tahmin etmiştim ama bir VIP olarak alışkın olmama rağmen yine de şaşırdım :) Fighting GD! 



  Özellikle içlerinden birini seçecek olsam bu Missing You olurdu. Fakat yine de hepsi sonsuza dek bıkmadan dinlenesi (: Albüm kapaklarını hiç sevmedim. İki farklı şekilde çıkarılmış albüm ama neredeyse birbirlerinden bir fakları yok. Ne gerek vardı anlamadım. That xx'e sözlerinden dolayı +19 yaş ibaresi konulmuş belki bu nedenle albümlerden birinde bazı sözler sansürlü olarak diğerinde sansürsüz olarak sunulmuş olabilir, bilemiyorum.








  Bir de yeni öğrendim T.O.P "Alumnus" filminin çekimleri sırasında yaralanmış. Bir sahnede kırık camların arasında çekim yapılıyormuş ve camlar yüzünden elinden yaralanmış. Kesik küçük olmadığı için de ameliyat edilmiş. Hala hastanede dinleniyor mu yoksa taburcu edildi mi bilmiyorum. Kendisi için değil de çekimler aksadığı için ve Bigbang'in program sürecine zarar vereceğinden yana endişeleniyormuş. İyileşmesi için 2-3 hafta geçmesi gerekse de yine de dünya turuna katılabileceği açıklanmış. Haber doğru mu diye nette araştırma yaptım biraz, sanırım doğru.. Geçmiş olsun T.O.P shii!...

Eh, bu da böyle bir yazı oluverdi.. Kendinize iyi davranın kavanozdan blogun yağmur damlaları.. Şimdi defterimin başına dönmem lazım.. Fakat önce sorarım size; bu gün gökyüzüne hiç baktınız mı, ha?



~Sessizgemi~

28 yorum:

  1. heyy guzel bir haber bu:)))

    basarilar dilerim sana hadi bakalim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :))

      Umarım başarabilirim ^.^

      Sil
  2. Bölüm 1: Okundu. Bölüm 2: Okunacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Watson :)
      Nasıl buldun?
      Fikrini merak ediyorum :)

      Sil
    2. Baya bir versiyon atlamışsın!! Harcanıyorsun! Öhm... Süper de hevesi kursağımda kaldı, en heyecanlı yerde kesildi yav :D Konuyu klişe bir şey sanmıştım ama değilmiş görünen.

      Sherlock dizisine hayranlığını ya da Sherlock Holmes hayranlığı göremedim ama :P

      Sil
    3. Heey böyle düşünmene çok sevindim :) Şaşırtmayı seviyorum ne yapayım hep görünenin ardında bir şeyler oluyor yazdıklarımda :) Sinir bozucu diziler ya da reklam araları gibi oldu değil mi, en heyecanlı yerinde kaldı ^.^ Yeni bölümü yetiştirmeye çalışıyorum yaklaşık 15 gün sürem var :)

      Öz geçmiş gibi olan şeyi diyorsan aceleyle yazmıştım onu ve zaten yazdıklarımın hepsini de koymamışlar oraya :/ Hikayedeki ayrıntıları diyorsan, sadece bekle, bir sürpriz olabilir :) Aklımda bir şeyler var ama rezil de olabilir vezir de :D Sherlock unutulur mu hiç ^.^

      Sil
  3. heeeey ama amaaaaaa çok heyecanlandım valla. heeeeey tabii ki başaracaksın. çok hoş bi haber bu. allam yaaaaa heeeey çok sevindim ki. diğer haberler ayrıntı beeeee.
    hemen bakayiiim.
    seni seniiiiiii bravooooo.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok heyecanlıyım deep, aslında daha çok korkuyorum!
      :)
      Teşekkür ederim çinguum ^.^
      :)

      Sil
  4. vincent konağı.
    ismi de pek güzeeeel.
    çok hoşuma kaçtı bu habeeeer.
    :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vincent ismini seviyorum nedenini bilmiyorum.
      Bir anime karakteri vardı Vincent Valentine bir de Van Goh var, onları severim ismi de bu yüzden seviyorum sanırım :))

      Sil
  5. heeey baktım.
    uzunmuş.
    rahat boş bi anımda tadını çıkara çıkara okuycaaam.
    çok sevindim kiii.
    keyiften kıkırdıyorum.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz uzun oldu ama bu daha iyi değil mi :)
      Okuyunca bana hemen fikrini söyle deep :)
      Sevinmene sevindim çingum ^.^
      Ama ben yarışma bitmeden ya da bölümleri tamamlamadan rahat bir nefes almayacağım :)

      Sil
  6. Çinguuu!!! Harika olmuş ya, devamını sabırsızlıkla bekliyorum. :D
    Dediğin gibi paragraf boşlukları yok, yazılar da çok küçük o yüzden biraz korkutucu gözüktü gözüme ama ama yılmadım. :) Çingum yazmış, emek vermiş okuycam dedim ve yazılarını wordpad'e yapıştırıp büyütüp okudum, sonra sildim ama merak etme. :) Böyle daha güzel oldu bir solukta okudum ve hayran kaldım yine yeteneğine. İnşallah kazanırsın çingum içten dileklerimle söylüyorum bunu. ^.^
    Ellerine, kollarına ve yeteneğine sağlık çok çok beğendim çingum. :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinguu ^.^ Beğendiğine sevindim :D
      Teşekkür ederim çingum yılmadığın ve değer verip okuduğun için :) Kendimi geliştirebilmiş miyim çingum? En çok bunu merak ediyorum :)
      İnşallah ^^
      Nomu nomu kamsahamnida chinguu, mutlu oldum :D

      Sil
    2. Rica ederim çingum. :)
      Okurken profesyonel bir yazarın elinde çıkmış gibi bir hisse kapıldım çingum, gerçekten çok beğendim. :D :D

      Sil
    3. Nasıl mutlu oldum anlatamam çingum :))

      Sil
  7. Çingum bu arada T.O.P iyiymiş merak etme. ^.^ Ameliyatının ertesi günü Japon fanmeetingine katılmış sargılı eliyle. Film çekimlerine de devam edicekmiş. :D

    Albüm kapaklarını bende sevmemiştim biliyorsun zaten. :) Sonradan öğrendiğime göre GD'ye de sormuşlar neden İncil dizaynı kullandın diye o da:
    ''Farklı dizaynlarda bir sürü albüm yaptım.İnciller,yada eski kitaplar,efsanevi duygular taşır.İncillerde özel bir enerji olduğunu hissettim ve albümümünde bu enerjiye sahip olmasını istedim.Sadece asıl parçayla uyması için şarkı sözlerinde İncil ifadeleri kullandım.'' diye bir cevap vermiş.

    Öyle işte çingum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol çingum sevindim iyi olmasına ^.^ Vallahi skandallar bu kaza falan nazar mı değdi Bigbang'imize diye düşünüyorum :)

      Evet biliyorum :)
      İlginç bir düşünceymiş, ne diyelim :)

      Sağol çingum tekrardan (:

      Sil
  8. aa bu öykü ilk olarak benim okuduğum öykü değilmiymiş bak şu işe :) havamı da atarım böyle :) 2. bölümü de çok çok güzel olmuş çingum, sakın yarım bırakma, devam et. kurallar sıkar ama disiplinli olmamızı sağlar. şöyle düşün, zaman tanımasalar belki bu kadar çok zaman harcamayacaktın üstünde ya da harcasan bile sürekli olmadı deyip değiştirecektin, sık dişini, devamını yetiştir çingum, çok iyi gidiyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilk senin okuduğun ^.^ ahahah :D Bırakır mıyım hiç çingum gece gündüz defterin başında bekliyorum, her dakika yazma halindeyim ama buna rağmen çok az ilerliyorum, yine de pes etmek yok, aja aja! fighting! :) Doğru söylüyorsun belli bir zaman sınırı olması daha yoğun çalışmama neden oluyor :)
      Teşekkür ederim çinguum, nomu nomu kamsahamnidaa ^.^

      Sil
    2. gökyüzüne de baktım çingum, güneş en tepede, eylül bitiyor bugün, yine de gram yağmur yok :)

      Sil
    3. :)

      Koskoca Eylül de bitti sahiden..
      Ama hala yazın ortasında gibiyiz çingum :D

      Sil
  9. yazıcıdan çıkarıp okuyacağım pek bi minnak yazılar ancım göremiyorum ki kayıyo gözüm alt satıra:))
    omo omo tardis temalı kupa heee arabasının adı bety miş bi de hale yazmış bunu hale bellii:))
    şaka bi yana çingum birinci bölüm az önce bitti çok beğendim kendimi geliştirmiş miyim demişisn hoi hoi ye bir yorumunda kesinlikle evet o betimlemeler o konuşmalar falan çok gerçek olmuş profesyonelce olmuş yani sıra ikinci bölümde tutmayın beniii:))

    uuuh bitirdiiim ve ve ve çok güzel olmuş çinguuum yeaaa nası heyecanlı, bekliyor olucam devamını:))

    bak ya o adam başta ister gel ister gelme tavrıyla konuşunca anladım bi bit yeniği var bu işte diye bak merak ediyorum çok devamını yeaa kolay gelsin çinguum aja aja fightingg:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh, yarışma bir bitsin süsleyip püsleyip burada da yayınlayacağım o zaman tekrar okursun belki :))

      Beğendiğine çok sevindim çingum, nomu nomu gomabseubnida ^.^

      Devamını yazmaya çalışıyorum hala :)

      Dimi Bay Peterwill'in bir işler çevirdiği belliydi, bizim kız da çok mu saf yoksa çok mu cesur çözemedim ben de :)
      Sağol çingum aja aja, fighting! (:

      Sil
  10. Çok sevindim :)
    Umarım kazınırsın.
    Bölümü okuduktan sonra da yorum yapıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım :)
      Peki bekliyorum yorumunu o halde :)

      Sil
  11. tebrik ederim canım umarım kazanırsın . benim hiç haberim olmuyor böyle şeylerden bilseydim belki iki satır karalardım he he :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamsahamnida chinguu ^^ Umarım :)
      O sitede bunu gelenek halinde devam ettirecekler sanırım, bu ikincisi henüz. Bir sonrakine katılabilirsin güzel olur :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^