12 Eylül 2012 Çarşamba

~Blogum Seslendi, Sosyal Bir Proje~






  Omo! Bu tuhaf ses de ne böyle?

  Evveet, yine bendeniz uçuk kaçık insan, evrene kenarından köşesinden bakan ama yerinde duramayıp Kuasarlarda keşfe çıkan, nerede ilginç bir şey var orada olan, çok düşünen az konuşan, bilimkurgu delisi, Whovian olduğu kadar VIP, bir hüzünlü bir neşeli, dünyayı anlamayan kişi... Sessizgemi'den selamlar olsun kavanozdan blogun çakıl taşları..

  Kavanozdan blogu açtığımdan beri, hatta aslında daha öncesinden beri, kitap seslendirmeleri ve hatta blogumdaki yazıların seslendirilmesi gibi, okuma problemi çeken insanlara faydalı olacak şeyler yapmanın yollarını düşünürdüm. Fakat bir şeyler yapmaya cesaret edemezdim..

  Ama artık..

  Yakın zamanda birkaç gönüllü blogger arkadaşımız sayesinde Bloglar Listesi'ne ve Bizim Bloglar Mahalle Muhtarlığı'na kavuştuk. Bu sayfalar sayesinde pek çok blog keşfettik, blogumuz keşfedildi, teknik konularda destek aldık. Bütün bloglar ve bloggerlar tek bir ortamda toplanmış oldu ve toplanmaya devam ediliyor. Mahalleyi de geçti sanki büyük bir blogger şehri kuruldu. Bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

  Konumuza dönersek eğer.. Bizim Bloglar Mahallesi okuma yazması olmayan, hasta, yaşlı, okuma tembeli ya da görme engelli kişiler için sosyal bir proje başlattı. Blogum Seslendi Kampanyası.. Etkinlik çok geçmeden yayıldı ve benimsendi. Üstelik faydalı olmak dışında hiçbir amaç gütmüyor. Ayrıca onların da dediği gibi, yolda yürürken, yolculukta, yemek, spor, ev işi vs.. ile uğraşırken arkadaşlarımızın postlarını dinlemek güzel olur..

  Yapmayı isteyip de cesaret edemediğim bir şeydi. Ama şimdi bu sosyal proje sayesinde en azından denemeye karar verdim. Sesim berbat, yaşımla alakası yok çocuk gibi çıkıyor, hiç sevmiyorum. Fakat gerçekten faydalı bir şeyler yapmak istiyorum o nedenle en azından denemeleyim.

  Bu arada ilgili sayfalara buralardan ulaşabilirsiniz:
http://mahallemizinsakinleri.blogspot.com/  -
http://bloglarmahallesi.com/  -
http://etkinlikler.bloglarmahallesi.com/SESlenenbloglar.html  -  http://etkinlikler.bloglarmahallesi.com/seslipostlar.html  -  http://etkinlikler.bloglarmahallesi.com/bbmkampanyalari.html  -

  Bu projeye siz de katılabilir ya da seslendirilen blog postlarını onların arşivinden dinleyebilirsiniz.

  Seslendirmelerim için ayrı bir blog açmayacağım hepsi burada olacak. Bütün yayınlarımı seslendirebileceğimi sanmıyorum ama elimden geleni yapacağım. Umarım faydalı olabilirim..

  Sevgiyle kalın...


  ~Sessizgemi~

42 yorum:

  1. ilginç birşey olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa ben yanıtlamıştım bu yorumu, kendi kendine kayboldu iyi mi o.O

      Umarım okuma problemi çeken kişiler için gerçekten faydalı olabilir..

      Sil
  2. İlginç olmuş canım :)
    Sesin kötü değil hatta çok şeker..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim nursalkımı,
      sen öyle diyorsan öyledir herhalde, ben yine de beğenmiyorum :)

      Sil
  3. bu projeyi dayatılan ve biricitin sayfasında görmüştüm. hatta onların seslendirmelerini de dinledim. çok güzel bir proje :) senin sesini de duymuş olduk çok hoş (:

    görme engelli arkadaşlarımız için çok yararlı olur keşfettiklerinde. ben de projeye destek vermek isterim ama şu aralar ne kendi blogumla ne de diğer bloglarla fazla ilgilenemedim projeyide fazla araştıramadım ama illa bir dönem zamanım olur :)

    ayrıca tüm yazıları mı seslendireceksin yoksa bazılarını mı merak ettim (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onların ve birkaç arkadaşımın sayfasında gördüm ve dinledim. Teşekkür ederim :)

      Vaktin olunca sen de yapmalısın. Gerçekten faydalı olabilir umarım, çok eskilerden beri sesli kütüphaneler konusunda bir şeyler yapmak yardımcı olmak istiyordum bu güzel bir başlangıç oldu :)

      İsteyenler bütün yazılarını zamanla seslendirecekler ama ben o kadar yapamam sanırım. Elimden geldiğince yapmaya çalışacağım, bazı yazılarım seslendirecek gibi değil, çok uzunlar ya da çok resim oluyor konu karışıyor seslendirirken. Öyle yani elimden geldiğince :)

      Sil
  4. Allah'm, nasıl tatlı bir ses bu :) hiç de berbat değil bir kere, çok güzel :) ne güzel yapmışsın, ben de gördüm bu kmapanyayı ama çekindim sanırım, çok güzel bu yaptığın şey ama :)

    ben daha kaç kere dinlerim ki bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinguum, teşekkür ederim ^^ Öyle diyorsan öyle olsun, aslında o senin ruhunun güzelliği, sahi diyorum :) Ben de çok çekindim ama eskiden beri sesli kütüphanelerin önemini bildiğim ve bir şeyler yapmak istediğim için çekincemi ve korkumu görmezden geldim en sonunda :)

      :)

      Sil
    2. :)
      ama sesin çok güzel ki, çok tatlı ki. vurguların bile nasıl güzel :)
      ben kaç kere daha dinlicem bakalım bunu :)

      Sil
    3. :) Bak şimdi yeni bir kayıt için iyice cesaret veriyorsun sen bana :)

      Sil
    4. ama çoook haklııııı çalıkuşu.
      :)

      Sil
    5. Kamsahamnida çinguu ^^

      Sil
  5. benim sesim çocuk gibi asıl deme öyle deme çok tatlı valla bak ehehe çok hoşuma gitti yaaa çok kıskandım çingum şuracıkta çatlayabilirim yanii :)))
    bizim bilgisayar salonun orta yerinde olmayaydı iyiydi ben de yapardım du ama bi takım yollar düşünüyorum yine de bir gece ansızın gelebilirim:))
    hatta ben ne düşündüm benim yazılar az sakat olduğu için güzel yazanları billur sesimle aydınlatayım aklımın cahil cesaretini seviyim ya bazen çoşuyoruz böyle ah şu bilgisayarı çekeydim benim tarafa :))
    fighting çinguum çok seviyorum seniiii :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeymaa :) Kıskanacak bir şeyi yok sesimin, ben hiç sevmiyorum, ilk defa kendi sesimi dinledim bir de bu şekilde yabancı gibi geliyor :D

      Bir gece ansızın gel sen de yap vallahi çok güzel bir proje bu :) Benim LastExile'da salonun ortasında ama herkes işine dershanesine gidince sessiz sessiz kayıt yaptım işte :)

      Senin yazılar da çok güzel ama seslendirmek hoş olur ki, ayrıca dediğin gibi başka blogları seslendirenler de var yapabilirsin yani :)
      Fighting çinguu, ben de seni seviyorum :))

      Sil
  6. çok güzel bir düşünce sessizgemi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canlina, gerçekten güzel bir proje :)
      Hep yapmak istesem de proje sayesinde cesaretlenmeseydim yapamazdım :)

      Sil
  7. bravo! ben de bugün İzmir görme engelliler kütüphanesine bildirdim projeyi =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)
      Hey bu çok güzel bir haber, böylece daha faydalı olabiliriz :)

      Sil
  8. Senin adına tebrik ederim böyle bir projeye katıldığın için ve teşekkür ederim. Çok güzel bir kayıt olmuş. Daha fazlalarını da bekliyoruz ona göre :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Gerçekten güzel bir proje. Okuma sorunu olan kişilere gerçekten faydalı olur umarım.

      Sil
  9. ama neresi kötü be çok hoş sesin. okuman da iyi. :))) insana kendi sesi yabancı gelir de ondan. uzaylılar böle konuşuyormuş demek hımmm. uzaylıların türkçe konuştuğunu bilmiyordum. uzayca filan olmalı diyordum.

    ya baksana, bi tane fantazi öykünü seslendirsene.
    yani kısalardan bi tane.
    hani şu sonunda sana ait sözcüklerin olduğu mesela.
    :)
    bi de benim sevdiğim dramatik gündelik yaşam öykülerinden.
    hatta en sevdiğim olanı.

    omo.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler deep :)) Ahahahaa uzaylılar böyle konuşuyor evet :D Yok aslında dünya dillerinin hepsini çok iyi konuşabiliyoruz biz çünkü zihinlerle bağlantı kuruyoruz falan :D Kendi dilimizde konuşsaydım hiç anlaşılmazdı hep sizi düşündüğümden işte ;)

      O aklımda yapacağım, keşke mahzeni seslendirebilsem ama gücüm yetmez :)
      Hangisi o?
      :)

      Zamanla elimden geldiğince seslendireceğim, ama uzun yazılar.. Omoo!

      Ottukee!

      :)

      Sil
  10. ama hımmmm benim için örneğin "ve ölürken bile bekleyeceksin" tebisi.
    hımmmm bilim ve insanlık için şu vardı ya yokuru tekuru pika pika, sessiz gemi dili, o yazı, şimdilik bunlar. bi de bi şiir ama örneğin reçine bulaştı dilime şiir okurken.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm.. Onu seslendirmeyi düşünüyordum ama en baştan karamsar şeyleri seslendirmek kötü mü olur acaba diyordum, tamam ilk onu seslendireceğim :)

      Yoronumiçhari falan filan falan filan bak ben de söyleyemiyorum tekrardan pek bir karışık bizim dilimiz :) Bunu da seslendireceğim :) Ve reçineler, Tamam ^^

      Sil
  11. Ben geç mi kaldım ne?! Yeni seri hikayeni okuyabilirsin mesela :P Siyah Beyaz ve Biraz da Parşömen Rengiydi yazısını seslendirebilirsin de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Watson,
      Yeni seri hikaye, hmm, mesaj alındı ;) Siyah Beyaz.. Bak o da güzel olur, aklımda tamam :)

      Sil
  12. Bu harika bir proje çingu. Duyarlılığından dolayı seni tebrik ediyorum. Kendime ise kızıyorum çünkü bloguna bakmasaydım aklıma hiç böyle bir şey yapmak gelmeyecekti. Ayrıca sesin hiç de kötü değil, çok tatlı bence. ^_^
    Ve bizlere de bu harika projenin sesini ulaştırdığın için çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten harika bir proje çingum. Teşekkür ederim, umarım gerçekten yardımcı olabilirim onlara. Kızma kendine, ben de projeyi görmemiş olsaydım bunu yapmaya cesaret edemezdim. Teşekkürler, sanırım sesime alışmaya başladım ^.^ Vaktin olursa sen de yapmalısın çingum, ne kadar çok kişi bu işe gönül verirsek onlara o kadar yardımcı olabiliriz. En azından onlara bu şekilde yardım edebiliriz. Blogda seslendirmek istemeyenler sesli kütüphanelere başvuru yapıyorlar, kitapları seslendiriyorlar, istersen öyle de yapabilirsin.

      :)

      Sil
  13. ama ben yeni kayıtları bulamadım.
    postun üstünde nerde ki.
    bloglar mahallesinde de bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://kavanozdakibeyin.blogspot.com/2012/07/siyah-beyaz-ve-biraz-da-parsomen.html Birisi bu

      http://kavanozdakibeyin.blogspot.com/2012/06/recineler-bulasyor-ellerime.html Birisi de bu çingum.

      Onlara daha haber vermedim o yüzden yayınlanmadı orada daha.

      Sil
  14. ama ben neden bulamadım. nerde ki bunlar.
    haaaaa bi dakkaaaaaa, o eskiden yazdığın postlara mı koydun.
    allam ya ben de burada sandım.
    postun üstüne deyince, bu post sandım.

    ama baksana bunları ayrı bir bölüme de koysana bilokunda çingucuğum.
    :)
    tepeye bi yere.
    ordan girer dinleriz işte.
    eh artık yazılarını okuyan kalmaz bu durumda.
    dinleriz napalım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eskiden yazdığım postlara koydum :) Yeni kayıt oluşturmak istemedim. Böylesi daha iyi değil mi?
      :)

      Ayrı bir bölüm mü, nasıl?
      Haaa şey var ya yukarıda blogum seslendi logosu var ya ona tıklayınca etiketli yazılarım çıkıyor :) Tepeye nasıl yerleştireceğimi bilemedim o yüzden böyle yaptım :)
      Eh napalım öyle olur herhalde :) Ama hepsini seslendiremeyeceğim için yine okumak zorunda kalacaksınız ;)

      Sil
  15. böylesi daha iyi ivit.

    :)

    olsun az olsun daha tatlı olsun.
    :)

    sesli yazılarını ayrı bir başlığa koyabilirsin belki demiştim.
    ayrı etiket filan.
    :)

    ben düşünüp bulamadım ya ondan, kimse bulamaz dedim.
    :)
    ama sağda blogum seslendi şeysi gördüm oraya tıklayınca bu üç kayıt da geliyo diy miiii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)

      Ayrı başlık nasıl yapacağımı bulabilirsem yapacağım, o gerekli sahiden de. Biraz araştırırsam yapabilirim sanırım :)

      Evet oraya tıklayınca hepsi geliyor :)

      Sil
  16. bende arşiv var ya, öle yaptım ben, her yazının bir etiketi var, yanda toplanıyo işte.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum :) Ama bu tek bir şey olunca bu logo yeterli sanırım. Ben yukarıdaki kalemimden falan diye linkler var ya onun gibi yapmak istiyorum, bakalım yapabilirsem :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^