2 Ağustos 2012 Perşembe

Acayip mi Acayip Sorular




  Mimler blog kurtarır! Ahahaha :D Hoi Hoi çingumun gönderdiği mimler sahiden de blog kurtardı :) Sıcak havanın ve ölmek üzereymiş gibi iftar saatini beklemenin etkisiyle geçen günler beni tembelleştirmişti. Fakat Mimler sayesinde kendime geldim, dedim ki kavanozdan bloga "Ey bilog, nabzım atıyorsa yaşıyorum, yaşıyorsam yazmam lazım!" ve işte buradayım ^^

  Neyse pek sevgili blog, bu seferki mim çok acayip sorulardan oluşuyormuş cevaplarken epeyce bi zorlanacağız belli o.O Unutmadan, Hoi Hoi çingum teşekkür ederim, beni tembellikten kurtardın ^^ Umarım ben de senin gibi eğlenceli cevaplar verebilirim :)

  Şimdi sözü mime bırakalım;


Çaresi bulunmayan bir hastalığa yakalandınız ve bunun sonucunda yaklaşık 1 yıllık ömrünüzün kaldığını öğrendiniz. Kalan 1 yılınızda ne yapardınız ?


Hayallerimi gerçekleştirirdim. Bu güne kadar tanıdığım herkesle vedalaşırdım ve sonra yanıma ufak bir sırt çantası alıp görmek istediğim her yere gider, şuan yapmaktan korktuğum her şeyi yapardım. Yamaç paraşütü veya okyanusta dalgıçlık mesela, yükseklik korkum nedeniyle ve boğulma korkum nedeniyle ne denizde ne de balkonda rahat edemeyen biriyim ama öyle bir durumda olsam düşünmem yaparım. G Kore'ye gider orada bir mantıcı veya baklavacı açardım ama menüde bir de Maraş Dondurması olmasını sağlardım.. Bigbang konserine giderdim. YG Entertainment'in kapısına kamp kurar BB'le tanışmadan ölmemek için çabalardım :)
Son zamanlarımda da memleketime dönerdim ama kimseye haber vermezdim, kimseyi benimle birlikte bekletip üzmek istemezdim. Bir çınarın gölgesine oturur yarım kalan sözlerimi kağıda dökerdim. Ve son nefesimi hep o ağacın altında yazarak beklerdim...


Fobileriniz , takıntılarınız var mı ? Varsa neler ?

Takıntılarla ilgili daha önce bir mim yapmıştım okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.. Fobiler ise.. altı veya sekiz bacaklı olan her şey! Tanrım, bir böcek benden beş metre uzakta bile olsa dayanamıyorum.. Küçükken onlardan istediğim gibi kaçabildiğimden korkum falan yoktu. Hatta örümcekleri izlemeyi severdim, o zamandan beri bilime felaket ilgim vardı. Ama artık görmeye bile dayanamıyorum işte.. 
Bir de dediğim gibi çok yüksek yerlerde çevresi kapalı değilse duramıyorum, illa istediğimde tutunabilecek duvarları falan olmalı.. Ve denize gitmeyi ne kadar sevsem de ellerim zemini kavrayamayacak kadar açılamıyorum, boğulmaktan feci korkuyorum...


Bir sabah kalktınız ve dünyada hiç bir insan olmadığını öğrendiniz, ne yapardınız ? 




Bu da fazla fantastik bir soru olmuş. Bilim kurgu kahramanı olsam bile dünyada bir tek benim kalmam saçma olur, bilim kurguda bile en az bir kaç kişi hayatta kalıyor ki bir olay olsun bir anlamı olsun.. Hayır, tek başıma kalmışsam lanetliyimdir herhalde çünkü yalnızlığın da bir haddi hesabı vardır arkadaş.. İki gün eğlenirim, sonra sıkılırım ve dünyadaki herkesin neden ve nasıl kaybolduğunu araştırırım.. Uzaylılar mı kaçırdı onca insanı diye bir bakınırım şöyle.. Uzaylılar kaçırırken ben nerede saklanıyordum ki kalmışım bir başıma? Herkes yeni bulunan bir gezegene taşınmışsa umut var demektir, sınır falan tanımaz NASA'ya gider birkaç bin kitap okuyup yeni nesil uzay mekiğini uçurmayı öğrenir yollara düşerim her halde... Ne bileyim, benden başka bir insan evladı bulmak için ömrümü tüketirim sanırım.. I'm Legend'deki gibi kafayı yememek için çok fazla çabalarım :)


Dünyayı dolaşmak isteseniz hangi ülkeden başlardınız ? Neden ?

İlk olarak kendi ülkemden bir başlarım şimdi kendi ülkemi gezemeden nereye gidiyorum ki.. Sonra G Kore'ye giderim.. Japonya'ya geçerim bir süre, sonra okyanusu aşıp NY'a ulaşırım.. NY'da çok kalmam hemen devam ederim yoluma ama kıtadan ayrılmadan önce Amazon ormanlarına uğrarım.. Afrika'ya giderim ama konaklamadan yolculuk ederek dolaşırım orada.. Mısır'da piramitleri gördükten sonra  Kızıl Deniz'den geçip Hindistan'a uğrarım gezilebilecek nereler var tam bilmiyorum şimdi ama her halde rehbersiz dolaşmazdım canım.. Gezilecek yerleri gezip Hindistan'dan uçakla Rusya'ya geçip Elbruz Dağı'na tırmanırdım.. Orada bir tek o dağa tırmanır sonra yoluma devam ederdim.. Şanghay'a uğrardım sonra oradan deniz yoluyla Jeju adasına gider ve yine G Korey'e geçerdim :)


İtiraf edin prens/prenses e dönüşür diye kaç kurbağa öptünüz ?

O nasıl bir soru öyle öğğk! Vallahi bu mimi kim başlatmış merak etmeye başladım.. Kurbağa Prens masalını bile pek sevmem desem cevap vermiş olur muyum?


En son yaşadığınız küçük düşürücü , unutamadığınız olay ?

Bir şey söylemeden / yapmadan önce kırk kez düşünen biriyim bu nedenle unutamadığım utanç verici bir anım yok,üzgünüm..

Asla yanınızdan ayırmadığınız 3 şey ?

Birincisi çantam ki içinde not defterim, cüzdanım, okuyacak en az bir kitap, her telden kırtasiyenin bulunduğu kalemliğimsi şey, ıslak mendil, peçete, yara bandı, baş ağrısı için yeşil çay v.s. bulunur ve bunların hepsi çantanın içinde olduğu için bir tek şey sayılırlar tamam mı? Anlaştık.. İkinci olarak tabii ki telefonum ve son olarak da Kulaklığından hiç ayrılmayan müzik çalarım diyebiliriz..


Hayatınızın bir kitap/ film olmasını isteseydiniz hangi kitap/film olmasını isterdiniz ?

Hoi Hoi çingumun hiç tanımadığım ikizim olduğunu düşünmeye başladım :D Ben de HP serisi olmasını isterdim :)
Film ya da dizi olarak da yine HP ama alternatif olarak Sherlock veya Doctor Who da olabilir ^^


En yakın arkadaşınızın bir uzaylı olduğunu ve sizi ilk denek olarak kendi gezegenine götüreceğini öğrendiniz, ne yapardınız ? 



Gezegeni yaşanılabilir mi diye araştırırdım herhalde, hiç böyle bir şey düşünmemiştim.. Baktım bana uygun bir yer değil, deneklerine de insan(!) gibi davranıyorlar, arkadaşlığımızın hatırı varsa beni bırakıp kötü yürekli birini götürmesini isterdim.. Beni dinlemiyor mu ve gerçek yüzü ortaya çıkınca şirret bir canavara mı dönüştü o halde canım pahasına savaşırım onunla.. Onu yakalar ve bu dünyayı terk edip kendi gezegenine cisimlenmezse kendisini derin bilimin ellerine teslim edeceğimi söyleyerek tehdit ederdim.. Sonrası olayların gidişatına kalmış tabii..

Bu arada aklıma geldi Gremlinler'i hatırlayan var mı? Ah, ne çok korkmuştum o filmden ben :D


İsviçreli bilim adamları görünmezlik hapını buldu ve siz bu hapı kullanan ilk kişisiniz. Hapı kullandıktan sonra yapıcağınız ilk şey nedir ?

Aynaya bakarım ahahaa :D

Şimdi dönüp dolaşıp neden hep ben sorunsalına takılıyorum.. Mimi başlatan kişi psikolojik bir deney mi yapıyor yoksa roman yazacak da adam akıllı senaryo mu toparlamaya çalışıyor merak ediyorum. Yine bir roman kurgusuyla düşünürsek, ben İsviçreli bir bilim adamı olup bu görünmezlik hapını icat etmişsem neden gidip de uzak bir ülkenin Sessizgemi kişisinde deneyeyim ki bunu? Ulusal gizlilik içermesi gereken bir buluş sonuçta.. Hatta böyle bir icadın insanlar üzerinde denenmesi için izin alamayabilirim bile, bu durumda gizlice kendi üzerimde denerim ve Sessizgemi kişisinin görünmezlik hapından haberi bile olmamış olur..

Yok ama illa bendeniz deneyecekse bunu.. O zaman.. Yok ya sahiden hiç bir şey gelmiyor aklıma. Gerçekte de sessiz sedasız istemediğinde görünmeyebilen biri olduğum için yapılabilecek ahım şahım bir şey gelmiyor aklıma.. En fazla Hoi Hoi çingum gibi ben de gizlice uçağa binip Kore'ye giderdim ama o X-Ray cihazları görünmez birini bile fark edebilir bence.. Bir de tanıdık tanımadık herkesi korkuturdum haha :D

----

Geldik bir mimin daha sonlarına sevgili kavanozdan blogum.. Mim boyunca yeri geldi ölümcül bir hastalığımızın olduğunu bir yıllık ömrümüzün kaldığını öğrendik. Yeri geldi dünyayı dolaştık.. Sonra bir baktık ömrümüzün kalan süresi bitmeden dünyadaki herkes yok olmuş.. Sonra bir arkadaş bulmuşuz ama o da uzaylı çıkmış ve bizi tehdit etmiş.. Yılmamışız, pes etmemişiz... Bir zamanlar İsviçreli bilim adamlarının icat ettiği bir görünmezlik hapı geçmiş elimize, kullanıp uzaylı arkadaşımızı yakalamışız. Sonra onun uzay aracını kullanıp yeni bir gezegene taşınmışız ve bizi tek başımıza Dünya'da bırakan insanlığa dava açmışız... 


Eğlenceli bir mimdi, ben bunu sıkıldığım zamanlarda açar yine okurum ^^

Şimdi sıra geldi bu çok acayip soruları paslamaya..

Sevgili deeptone, Pabuç ve Kuulumsu.. Bu çok acayip mim için sözü size bırakıyoruz.. :)

~Sessizgemi~

24 yorum:

  1. inş en kısa zamanda cevaplaya bilirim..cevaplayamas-zsam da helal et hakkını :)

    Cidden çok acayip sorular olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helal olsun da o ne demek canım cevaplamayabilirsin ki sorun olmaz :)
      Evet çok acayip ve garip :)

      Sil
  2. bu mim mi hayat kurtarıyo.
    :)
    gece okudum.
    gelcem yine.
    :)
    bunu yaparım bugün de ne yanıtlar vereceğimi bilmeyorum.
    ama yapıcim.
    :)
    korecan daa kolaydı beee.
    :)
    gelicem yine.
    :)
    gelicem yine.
    :)
    ebettt bu mim seni uyandırmış ki biraz.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yani özel olarak mimin konusu değil de ben tembelleşmişken üst üste iki mim gelince uyuşukluğumdan kurtuldum o açıdan hayat kurtardı yani :)

      Merakla bekliyorum :)

      Korecanı yaparsın belki ^^

      Uyandım uyandım, bu gün pc arıza çıkardı ama hallettim yarın post okumaya devam ediciğim ;)

      Sil
  3. profil foton hangi filmden?
    :)
    bi de son günlerde sildiğin yazın oldu mu yaw.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç yazı silmedim ve silmem sanırım neden ki ? :)

      Profil fotomdaki Koreli bir sanatçı ismi Kwon Boa.. Resim muhtemelen bir klibindendir tam bilmiyorum :)

      Sil
  4. yok yok silmemişsin.
    ost ve kpop karıştırdım.
    ostden sonraki yazılarını sildin sandım.
    :)
    kpopdan sona yazı görmeyince, aaa silmiş dedim.
    :)
    gelicem yine.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haa tamam ;)

      Yok ben yazı silmek istemiyorum hiçbir zaman silmeyeceğim :)

      Gel ki ^^

      Sil
  5. Hiç tanımadığın ikizinim... güzel, sevdim bu tabiri. :) Teşekkür ettim, onore oldum beni böyle gördüğün için çingum ya da twinsim. =))))))

    Ben dünyayı dolaşırken başlamak istediğim yeri Kore seçmiştim. Ama sen kendi ülkemizden başlamak istediğini yazmışsın. Bende çok utandım ve pişman oldum valla. Dediğin gibi kendi ülkemi gezmeden nereye gidiyorum ki? Bu soru gelecekte herhangi bir şekilde yine sorulursa kesinlikle cevabım kendi ülkemden başlarım olacak. :)

    Yalnız aynaya bakardım cevabına koptum resmen. :D :D
    Mimi öyküleştirmen de çok hoş olmuş çingu, ellerine sağlık, çok güldüm. :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twinsim o onur bana ait bi kere ;)

      Heyecanla ben de Kore diyecektim ama postları yayınlamadan önce elli kere kontrol ediyorum ben, şöyle bir düşününce bizim ülkede de gitmek istediğim çok yer var dedim öyle yazdım ama gerçekten de öyle :)

      :) Soruyu görünce direkt o geldi aklıma :D

      Eğlenmene sevindim çingum, ben de senin cevaplarını okurken aynen çok eğlenmiştim ^^

      Ve ayrıca çok teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Öncelikle, bir şey sormam gerek. İsminin "sessizgemi" olmasındaki anlam Yahya Kemal şiiri mi? Ben pek bir severim de onu. Hele bir de Hümeyra yorumunu.
    Sonralıkla,
    "G Kore'ye gider orada bir mantıcı veya baklavacı açardım" ahahahaa, ilginçmiş.
    Cevabını almaktan tırstığım bir soru soracağım; ama belki benim düşündüğüm değildir diye sormalıyım. Ama haddim de değil tabi, ilk yorumumdan sorduğum şeye bak. "Küçükken yürüdüğüm için" demişsin ya, şimdi yürüyemiyor musun ki?
    Ben de I Am Legend triplerine girerim demiştim, sen de resmini koyarark tamamlamışsın beni. ehehe.
    Bir Güne Kore aşkıdır gidiyor sanırım..... ehehe.
    "Bir şey söylemeden / yapmadan önce kırk kez düşünen biriyim bu nedenle unutamadığım utanç verici bir anım yok,üzgünüm.." Çok iddialı. Herkesin vardır muhakkak ama. Küçücük bir şey olsa bile.
    Sherlock demişken, ben de aylardır başlayacağım ona. ahaha. Hatırlattın, sağol.
    Dediğin gibi, eğlenceli bir mim olmuş. İlginç bir mim yahu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o şiirin etkisi çok.. Bir de çok sessiz bir insanım ben burada böyle yazdığıma, başka bloglara yorum yaptığıma bakmayın.. Hayatı kenarından köşesinden izlerim, anlamaya çalışırım, farklı yönleriyle görmeyi severim.. Ama en çok da o şiirle özdeşleştiririm ruhumu..

      Sormanızda bir sakınca yok..
      Küçükken bir kaza geçirdim o nedenle şu an yürüyemiyorum.

      I'm Legend filmini severim hatta ikincisi çıkacak sanırım onu bekliyorum :) Evet Güney Kore vazgeçilmezim oldu :)

      İddialı mı bilmiyorum ama gerçekten öyle :) Ben hep her şeyde komik bir yönü olan, sakar olsa da sempatik olan insanlara özenmişimdir ama hiç öyle tuhaf ne bileyim komik ya da küçük düşürücü, gelecekte anlatacğım bir şey gelmedi başıma :)

      Sherlock! Hemen başlamalısın kaçırılmamalı kesinlikle :)

      Teşekkür ederim :)

      Sil
    2. O zamaaaaan " http://fizy.com/#s/1aidm7 " gelsin sana benden.
      Ben çok üzüldüm cidden ya, özür dilerim sorduğum için. Gevezelik işte. Durduramıyorum.
      İkincisi çıkarsa biter ya o..... Aslında nasıl bittiğini hatırlamıyorum; ama çıkmasın be. ehehe.
      Ayriyetten, en ciddi insanın bile vardır bir saçmalığı. Bence, iyi düşün. ehehe.
      Kimselere özenme bence, hayat kendin olabildiğinde güzel.... ehehe.
      İndirmiştim, duruyor. Başlayacağııım.
      Ben teşekkür ederim.

      Sil
    3. Sessiz gemi :) Teşekkür ederim çok severim ben de bunu :)

      Sorun değil gerçekten.

      Sonunda başrol adamımız ölüyordu ama ikincisinde yönetmen tepki aldığı için adam hiç ölmemiş gibi devam ettirecekmiş filmi yani ikinci filmde de Will oynayacak, yani duyduğuma göre araştırma yapmadım :) Film yarım kalmış gibiydi bence devamı olması güzel, yarım kalan sonları sevmiyorum :)

      Valla bilmiyorum ama aklıma gelirse yazarım :)

      Doğru hayat kendin olabildiğince güzel, eh o yönden şanslıyım öyleyse ^^

      Sil
    4. Ama o filmin 2 versiyonu vardı, 2 sonlusu. Ben hangisini izlediğimi hatırlamıyorum; ama bir kötü son bir iyi son varmış. Abim misal ikisini de izlemiş. Onunla karıştırıyor olmayasın?
      Ya da iyi sonlusunun devamı niteliğinde de gelebilir tabi, bilemedim. ehehe.

      Sil
    5. Bak onu bilmiyorum işte dedim ya araştırmadım tam olarak, bir yerde okumuştum sanırım eskiden ama bilmiyorum..

      Dayanamadım şimdi sinemalar com'a baktım orada birinci filmin alternatifi olarak çekilen sondan bahsediyorlar ve o alternatif sona göre çekilecek olan ikinci filmden bahsediyorlar. İmdb'de de ikinci film görünüyor.. Yorumlar da karışık bazısı var diyor bazısı yok diyor.. Sanırım bekleyip göreceğiz ama kesin çekilse güzel olur :) İmdb de 2013 yılında çıkacağı gösterilmiş..

      Sil
  7. ''son nefesini bir ağacın altında yazarak beklerdim ''
    bu son cümlenden çok etkilendim...
    böcek biz bayanların ortak fobisi olmalı...
    yalnız yanınızdan ayırmayacağınız 3 şeyi 33 şey olarak geçmişsin ...yeşilçay çok iyi...Çantaların battal boy olmalı...doğrusu senin gibi tedarikli insanlara bayılırım ben..
    Aynaya bakardım beni güldürdü...alemsin
    bu mimi bende çok sevdim mimlendiğim gün cevapladım zaten...
    birde bu mimi kim cevapladıysa okuyup yorum bırakıyorum buda çok eğlenceli ...
    yine bir kurbağa vakasıyla karşı karşıkarşıyayaım...(Geçiştirilme olayı)
    cevapların güzeldi...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böcek korkusu fena fena :)
      Benim sesim çok kuvvetlidir böcek görünce hemen tepki vermiyorum ama tehlikeli bir şekilde üzerime doğru geliyorsa çığlık atmadan duramam.. Sesimin şiddetinden evde adam öldürüyorlar sanırlar ahaha :D

      Vageçemeyeceğim çok şey var ne yapayım ama :) Normal kol çantası fakat şöyle biraz büyükçe olanlardan, tedarikliyimdir tabii ne zaman ne olacağı belli mi olur ^^

      Soruyu görünce öyle aklıma geldi, e doğal olan o ama şimdi görünmediğimi görmeden başka ne yapayım ki :D

      Mim acayip olunca insan takip ediyor değil mi :) Merak ettim ben de yarın senin cevaplarına bakacağım

      O kurbağa sorusuna evet diye cevap veren var mı merak ettim :)

      Teşekkürler ebola, sevgiler..

      Sil
  8. tümüyle iyi. zaten bikaç kez okudum. maraş dondurması sevimli, yolculuk planı çok iyi, kore, hoi, çingu, hepsi hoş.
    ama bu yazının zirvesi, yani senin düşüncelerinin özü, çınar ağacı altında yazmak bence.
    biliyor musun, doğulu bilgeler, yaşlanınca, ormana gidip kalp atışlarını yavaşlatıp kendilerini öldürüyomuş.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle bir hikaye duymuştum :)
      Bu özel bir teknik..
      İzlediğim bir iki filmde de, hangileri olduğunu hatırlamıyorum, düşmandan kurtulmak için bu konuda uzmanlaşabilen kişiler kalplerini durdurup belli bir süre içinde tekrar çalışmasını sağlıyorlardı. Ama tekrar çalışmayabilir de çok tehlikeli..
      :)

      Sil
  9. sessizgemim! bu mim benim gözümü korkuttu yahu sorulara bak :) amanın dedim yani :) sen baya iyi altından kalkmışsın bunun pek beğendim cevaplarını. yapmaya çalışıcam canım, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuulumsum! :)
      Sorular çok tuhaf, acayip ve garip ama espriyle yaklaşınca güzel bir post ortaya çıkıyor :)
      Merakla bekliyorum, güzel yanıtlar vereceğinden eminim :)

      Sil
  10. güney korede mantıcı, baklavacı, bi de maraş dondurması :)
    sanırım senin koreliler türkiyeye göç edecek :) onlar da öyle japonlar gibi sushi falan yiyorlar mıdır böyle çiğ balık falan?

    bi de okyanusu aşıp giittiğin NY neresi? düşündüm, düşündüm öyle bir ülke bulamadım, baş harfleri olmalı NY heralde.

    sen dünyada tek başına kalsan bile fantastik bir öykü oluşturursun bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayallerimin uçuk kaçık olduğunu söylemiştim hahahaa :)
      Yiyorlar ama bizim yiyebileceğimiz türde yemekleri de var :)

      New York Kısaltmasını kullandım yazarken, kısaltmalara ben de pek alışık değilim aslında :)

      Tek başıma kalmak istemezdim ama kesin delirirdim o zaman :)

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^