7 Temmuz 2012 Cumartesi

O Bir Kuş, O Bir Uçak, O Bir Ne?





  Kendimi tuttum, saçmalamayayım belki cidden normal bir şeydir dedim ve iştahlı merakımla araştırıp ne olduğunu öğrenince bu enteresan şeyi paylaşmadan edemedim.. Araştırmasaydım cidden tuhaf teoriler üretmeye devam edecektim :)


  Geceleri gökyüzüne bakmayı severim, atmosferin ötesini hayal eder ve yıldızların arasında gezegen bulmaya çalışırım. Dünyanın dönüş hızını hissetmeye çabalar ve Ay'ın hareketini izlerim. Tuhaf biri olduğumu düşünmeyin hemen, mümkün olsaydı uzay araştırmaları yapan süper bir bilim insanı olacaktım da, işte olmadı :) Bir iki yıldır da gökyüzünde yıldız gibi görünen ama hareket eden bir şeyin varlığı dikkatimi çekiyordu. Belli saatlerde ortaya çıkan bu tuhaf nesneye ben "İo" adını verdim. Tamam çakma bir isim, n'olmuş ki? İo bir yıldız gibi görünüyor ama istediği yöne doğru gökyüzünde kayarak hareket edip bazen de flaş patlaması gibi ışıklar çakabiliyor. Kesinlikle bir uçak değil! Uçağın neye benzediğini biliyorum sürekli ışıkları yanıp söner ve hatları da bellidir zaten. İo tamamen bir yıldız gibi, tek farkı hareket etmesi ve kaybolmadan önce flaş çakıp bir süre ilerleyip sonra kaybolması..


  Onu ilk gördüğümde tek başımaydım ve uzaylıların varlığına inanan zihnimle öyle bir tırstım ki sormayın ^^ Sonra sonra biraz kafa yorunca aslında ne olduğunu tahmin ettim ama amacım her ne ise daha tuhaf ve garip bir şey olması gerektiğine inanmaya devam ettim. En sonunda bu gün araştırmaya karar verdim ve ne kadar saçmaladığımı gördüm. Tahminlerimden hep bir kenara bıraktığım ve aman canım bu kadar basit olamaz, olmamalı dediğim şeymiş meğerse.. 


  Gezegenin çevresinde dönen yapay bir uyduymuş bu, çok basit değil mi? Nadiren, iki hatta üç tane bile görüyordum aynı anda. Casus uydular olabiliteleri varmış. Dayıma göre, Ruslar yaptıkları yeni arama motoru için harita taraması yapıyorlarmış. Falan filan, sıradan dünyalık olaylarmış işte. Ama beni pek ikna ettikleri söylenemez. Hala altında gizli bir şeyler olduğunu düşünüyorum :D 


  Pek sevdiğim bilgi kaynaklarımdan viki şöyle diyor konuyla ilgili:

  Bulutsuz bir gecede büyükçe yapay uyduları çıplak gözle görmek mümkündür. Bunları uçaklardan ayırmak çok kolaydır. Uçaklar geceleri yanıp sönen sarı-kırmızı,yeşil anti-çarpışma ve sis lambalarını yakarlar. Oysa yapay uyduların parlaklığı yıldız gibidir. Akanyıldızlar gibi kayıp geçmezler,çok yavaş hareket ederler ve gök ufkunda kayboluncaya kadar görünürler. Ufukta dünyanın gölgesine geçtikleri için artık görünmez olurlar. En iyi göründükleri zaman, güneşin batışından az sonraki zamandır.
Bunları uçan dairelerle de karıştırmak mümkün değildir.Çünkü,yörüngeleri üzerinden,sapmadan,belli bir doğrultuda giderler.

  Hayır en başından beri gerçeği bildiğim 'veya tahmin ettiğim' halde neden garip teoriler ürettiysem onu anlamıyorum şimdi :) Olayı NASA'ya ve 51.Bölge'ye bile dayandırmıştım bir noktada :D


  İşte böylee, bir acayip durum...


  Gizem peşinde koşmadan duramayan bendeniz, daha fazla saçmalamadan kaçar en iyisi ;) Sevgiler...


~Sessizgemi~

23 yorum:

  1. Hayal dünyamız bir hayli geniş olunca macera arıyoruz işte ister istemeden. Miinicik bir şeyden ne hikayeler çıkartıyoruz :D :D

    3 yıl kadar önce arkadaşlarımla İzmir'e gittiğim de buna benzer (gökyüzünde değil ama) bir ışık görüp onun üzerinden ne hikayeler, ne efsaneler uydurmuştuk sonuçta sabaha kadar uyumamıştık :D Ama şu uçaklar fark etsin diye gökdelenlerin falan tepesine konan ışıklar oluyor ya ondanmış aslında :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, insan gizemli enteresan hikayeleri de seviyorsa ipin ucu kaçabiliyor :)
      Gökdelen ışığı mı, O da iyiymiş :D

      Sil
  2. İlkokuldaydım, geceleri yıldızlara bakıp dua ederdim. 'Hadi gelin beni alın' diye.
    Bütün sahillerde, iskelelerde, teknelerde hep ufo görmeyi bekledim. Geceleri hep farklı yerlerden enerjiler aldığımı düşündüm. İlyada ve Odesa'yı hep üstün teknoloji epikleri niyetine okudum. Hatta onaylı dinlere ait kitapları da aynı yaklaşımla okumaktan alamadım kendimi. Neyse başka anlatmayayım, durum budur :)
    (Io, tanrıdan kaçarken ineğe dönüşmüştür bu arada)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım, uzaylıların varlığına inananlardansın sende :) İsmimi İo koyarken onu da göz önünde bulundurmuştum aslında :)

      Sil
    2. koskoca boşluk yahu, mümkün mü sadece bizlerin olması?

      Sil
  3. senin İO yu yaklaşık 7 sene önce bende gördüydüm..yazlıkta gece saat 3:30-4:00 civarları kızım uyandı mama istedi..Bende mutfağa gidip mama hazırlamaya koyuldum ..mamayı bir yandan elimde çalkalayıp soğutma çabasındayken gözüm pencereden dışarı yuvarlak ışık saçan bir cisme ilişti..hemen mamayı kkızımın eline tutuşturup,kamerayı aldım geldim 10 -15 dk kadar çekmeyi başardım...
    ufo olduğunu düşünüyordum o an için..
    ertesi günü görüntüleri izlettim herkese bir çok teori gelişti tabiii..O tarafta imralı adası olduğundan güvenlik için konulmuş bir spotvari bir lamba olduğundan tut,yansıma ya kadar çürütücü fikirler atıldı ortaya...
    onlar konuşa dursunlar ben onun ufo olduğuna inanıyordum...şimdi de İO olmasın bu sakın dedim..görüntüleri bulabilirsem sayfama ekliyeeceğim...bu konulara ilgili ve bilgili biri olarak senin de düşünceni almak isterim...
    keşke beni uzaylılar kaçırsa...
    sevgiler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm.. Görüntüleri bulabilirsen yayınla lütfen merak ettim.. Bilgili olduğum söylenemez sadece ilgiliyim diyelim, uzaya ayrı bir ilgim var işte öyle yani :) Sevgiler..

      Sil
  4. Baya macera yaşamışsın :D Senin İo, beni de hep şaşırtır. O uydu ise ben bir hayli hayal kırıklığı yaşarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben de hayal kırıklığına uğradım "öyle olmak zorunda, basit bir şey olmamalı" diye direttiğim teoriler çöpe gitti :)

      Sil
  5. İlginç bir yazı olmuş ne yalan söyleyeyim benim hiç dikkatimi çekmemişti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aslında çok uzun zamandır varmış bunlar gökyüzünde ama ben de yeni keşfettim sayılır :)

      Sil
  6. Oda bir şey mi :)))
    Ben sana bir şey anlatsam beni kesin ruh hastası sanırsın..
    Bir şeyden hem çok korkup hem de olmasını istemek çok acayiptir ama bilirim :)

    YanıtlaSil
  7. ha ha senin hayalin daha güzelmiş.
    bi de bilmiyodum uydu ha.
    bu fotodaki gibi öle mi.
    bakıcim ben de göğe.
    belki görürüm ioları.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimdekilere benziyor evet :)
      Görürsün kesin :)

      Sil
  8. TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM.
    BAND ABEKLERİM
    TAKİBE ALDIM ÜYENİZİM..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de memnun oldum, hoş geldiniz..
      Takibe aldım sizi ben de, ne güzel tarifleriniz var öyle :)

      Sil
  9. ben de hep bakarım yıldızlara görmüşümdür kesin de çıkaramamışımdır bi daa bakınca dikkat edicem :))yalnız senin kafandaki tarifle uydunun tanımı aynı olmuş hiç şüphe bırakmamışsın nayır o uydu değil aslında diyecek bir açık kapı yok kötü olmuş o. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkat et bak çok ilginç bir şey :)
      Evet cidden kötü oldu teorilerim suya düştü :D

      Sil
  10. yaa! evet o hissiyatı bildim şuan sessizgemim! :)
    ablamla en sevdiğimiz şeydir gökyüzünü izlemek. oluyo seneler, yine balkondayız.
    dediğin gibi bi'cisim gördü ablam. böyle ağır ağır hareket ediyo sanki. sonra birden bi ışık patlaması, sonra kayboluş falan.. uçak değil! eminiz. yıldız kayması falan da değil. kesin ufo! değilmiş tabi.. oysaki çok sık bu durumu yaşayıp, gecelerce onun izini sürmüştük. ooof.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala takip ediyorum gerçeği bildiğim halde kuulumsum :)) İnsan nedense hep bir gizem arıyor değil mi :)

      Sil
  11. senin bu fantastik, uzayla ilgili hikayelerin sırrı belli oldu. sen gökyüzünü çok inceliyormuşsun baksana :)

    ben de kardeşimle, o küçükken yıldız seçerdik gökyüzünden. bu seninki, bu benimki derdik. hareket ediyorlar mı diye bakardık. yıllarca çözemediğim bir başka konu da ay dedenin her yere benimle gelmesiydi. sanki takip ediyor gibi , sanki hiç yalnız bırakmıcakmış gibi gelirdi. hala çok severim kendisini :) ama ufo göremedim hala, her ufo dediğim şey böyle ışıklı helikopter gibi şeyler var ya onlardan çıktı. hani ışıkları yanıp sönüyor, onlardan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok incelerim gökyüzünü, yıldızları ve ayı :)

      Ne güzel :) Biz de gökyüzüne seslenirdik, bilim insanları atmosferde biriken sesleri toparlayıp radyo yayını gibi açığa çıkarabilen bir şey icat ediyorlarmış biz de o açıdan gelecekteki akrabalarımıza mesajlar bırakırdık :) Ay dede zaten o yüzden hep yalnız kaldığımızda sığındığımız bir tanıdık gibidir, o yüzden onu hep izler ve hayran oluruz :) Ben de ufo görmedim hiç benimkiler de böyle açıklanabilir şeyle çıkıyor hep :D

      Sil

Öyle okuyup kaçmak olmaz sevgili okur, fikrini belirt, bir selam et, bir ses ver, çekinme :)

Not: Yorum yaparken lütfen Türkçemizi koruyalım.

^.^